Abril és tradicionalment el mes vital de la temporada. A les acaballes del curs, els equips comencen per bé o per mal a clarificar el seu futur, a evidenciar si els objectius que s’havien planificat a principi de temporada es van complint, es van desmentint o si pel contrari s’assoleixen amb més èxit dels previst.

Mentre l’objectiu dels més petits és continuar formant-se com a persones a través de l’esport de la cistella, els més grans tenen objectius més ambiciosos i relacionats més aviat ja amb el què el marcador, la classificació i el joc reflecteixi.

Fins l’11 de maig, data de l’última jornada de la fase regular en la majoria dels equips, es seguirà entrenant i jugant per tal d’acabar els més satisfets possibles amb aquests objectius completats.

En aquest primer cap de setmana d’abril, a la família Círcol s’ha començat a desentrellar l’equació. La temporada s’està acabant i ho fa com passa últimament amb molt bones notícies pels nostres equips.

En un atrafegat cap de setmana, amb 2 partits, dissabte contra el Castellar en jornada habitual i dilluns, amb el Premià, en matx aplaçat, el Premini Mixte va perdre ambdós enfrontaments. Malauradament, les Mini tampoc ens porten millors notícies, i justament a Casagemes, a la pista del costat del Premini, van caure contra el Canet. L’alegria de la matinal a aquesta pista, ens la porten els Minis que van derrotar a l’ADEDI de Sant Adrià en un molt bon partit del Círcol que va fer gala d’un gran treball defensiu.

Mentre que a Casagemes, els més petits competien, La Plana obria jornada amb un partit no habitual per l’horari que ens tenen acostumats. Però tot i aquest canvi, les Cadet no van canviar. La seva impressionant ratxa de victòries, la seva impressionant temporada no va tenir fre contra el Sant Josep Obrer. Ans al contrari. Malgrat que l’arrencada del partit va ser força complicada per les noies de Lluís Montón i Nei Fuentes. Passats aquests moments d’incertesa, només va haver motius per somriure, gaudir, vibrar d’un bàsquet elèctric en atac, malgrat que les visitants van voler travar el joc. La diferència de 33 punts consoliden en el liderat una setmana més a les Cadet Círcol en la Interterritorial. La X d’aquest equip està més a prop de ser un 1 de líders al final de la Lliga.

cadet femen - sant josep obrer

Victòria de les Cadet amb el Sant Josep Obrer que les consolida al liderat de la Lliga

La tarda de dissabte a Badalona la completaven la derrota del Sots25 a casa amb l’Olympic Goodfellas de Santa Coloma, i les victòries del Júnior B amb l’Alella i del Sènior A a La Colina, a dalt del Parc Comercial de Montigalà, la casa del Neus. Els de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín van haver de suar sang, suor i llàgrimes per derrotar als colomencs, equip que va guanyar a l’anada a La Plana, amargant el dia de la Presentació dels equips Círcol del novembre. El domini en el marcador va ser Círcol però no va ser suficient per evitar un final d’infart. La bona defensa dels visitants va permetre mantenir a ratlla el Neus fins a l’intermedi. A la sortida de vestidors, els locals van retallar marges fins a posar-se a un punt del Círcol (69-70). Un curt parcial de 0-5, gràcies als jugadors exteriors de l’equip i un futur intercanvi de cistelles va ser suficient per endur-se un valuós triomf per mantenir vives les opcions del Círcol a assolir les places de Copa, quedant entre els tres primers de la classificació. Les matemàtiques són clares. Guanyant 3 dels 4 partits que queden, el somni serà realitat. L’endemà, el Sots21B perdia a Pomar amb el Nou Barris.

Per veure que han fet la resta d’equips de l’entitat hem de fer un llarg viatge pel nostre petit país. Iniciem trajecte amb la derrota del Cadet 1 a Premià. El Círcol es presentava amb moltes baixes; i sumat aquest fet amb petits detalls en forma d’errades va decantar la balança del matx. La cosa ja es va torçar des del bon principi amb un 14-8 als primers 10 minuts. No va ser fins el 18-8, a inicis del segon acte, quan el conjunt de Santi Rodríguez i Albert Chalmeta van reaccionar amb un 0-12 que capgirava la truita i donava un primer i irrisori avantatge al Círcol. Avantatge que es va esfumar camí de vestidors amb un 10-4 que ens posava a remolc del Premià a la mitja part. A la represa, la igualtat es va mantenir fins que un triple local va decidir el matx a manca de dos minuts pel final.

A Sant Adrià derrota de l’Infantil A a pista de l’UBSA, que va acusar molt el desencert defensiu que va propiciar que el conjunt adrianenc anotés amb massa facilitat. Derrota de l’A contrastada amb el triomf ajustat del B a Terrassa. Les noies van caure a Bellpuig. Victòria suada, més del previst del líder Cadet A a Comar-Ruga la pista del cuer El Vendrell i derrota del B a Alella. El Júnior A va tancar el seu últim desplaçament a la Preferent 13-14, perdent a Vilanova amb 7 efectius i aguantant l’empit local durant 20 minuts. Igual que a l’anada, poca història va tenir el Montornès – Júnior femení, on el domini de les badalonines va ser indiscutible com reflexa el 5-133 final. Victòria del Sots21 Preferent a Cabrera, just abans del derbi vital de diumenge a La Plana amb el Minguella, i derrota del Sènior B al camp de La Salle Bonanova de Barcelona.

Ja hem passat una jornada més i la X de l’equació, cada cop més es va transformant amb un número, una classificació, una evolució, un èxit, una formació continua, un Visca el Bàsquet. Això s’acaba i segur que s’acabarà bé.

Bona setmana.

Salut i cistelles