Dues setmanes després de l’aturada de l’activitat oficial al bàsquet català pe la Festivitat de Setmana Santa, aquest cap de setmana s’ha reprès la competició que afronta els últims compassos.

Es va aturar el bàsquet oficial però no el bàsquet com a activitat de lleure al si del Círcol. Durant les vacances una vintena de nois i noies de la secció, amb els monitors respectius, van gaudir d’una nova, i mai més ben dit en aquets cas, edicio del Campus de Setmana Santa. L’Hospitalet de l’Infant, al Baix Camp, el seu pavelló i la residència Àster va ser escenari d’una nova manera de viure i veure el bàsquet. Cada dia, a través dels nostres comptes de Facebook i Twitter, heu pogut seguir les aventures dels nostres: diferents modalitats de bàsquet, jocs, aigua, regals… Una gran experiència i molt positiva per a tots. Enhorabona per fer-ho possible.

campus crcol

Foto de família dels participants al Campus de Setmana Santa 2014 del Círcol

I dimecres, el bàsquet del Círcol es va sumar a la Diada de Sant Jordi, fidel a les tradicions del país. Fixeu-vos en la foto. Són les Cadet, per cert, agradables protagonistes del cap de setmana (ara en parlem) aguantant cada una, una rosa feta per cadascuna d’elles i pels seus tècnics Lluís Montón i Nei Fuentes. És la curiositat de la jornada.

roses cadet femen

Les Cadet es van sumar a la Diada de Sant Jordi

I ara si, entrem a analitzar aquest retorn del bàsquet a Can Cartrons. Com és tradicional, el Cadet 1 obria foc a la jornada a La Plana. Els de Santi Rodríguez i Albert Chalmeta van fer estripar moltes travesses. El sisè classificat es va carregar al segon. Adeu pronòstics. I des del primer moment. El Círcol va sortir molt fort amb un parcial de 19-5 als primers cinc minuts del matx. El Pineda va reaccionar, però els locals van tenir la compustura necessària per aguantar l’embit dels maresmencs, que es van posar només a un sol punt del Círcol (48-47) a finals del tercer període. A l’últim quart el Círcol va tornar a estirar definitivament el marcador, que va tancar al seu favor quan amb un triple a falta de 3 minuts posava un 62-54, suficient coixí per sumar l’1 a la travessa.

cadet 1 - pineda

Gran victòria del Cadet 1 contra el segon classificat, el Pineda

Posteriorment, l’activitat Círcol es traslladava al Màgic on el Sots25 no va tenir cap dificultat per vèncer a la Cultural en l’última jornada de Lliga per ells, ja que en la teòrica última, el Círcol descansa. El nou equip de l’entitat acabarà el seu primer històric any entre els 10 millors de la taula classificatòria.

sots25 - cultural

Victòria del Sots25 al derbi amb la Cultural

I a la tarda torn per un Clàssic a la categoria Júnior. A Casagemes, el B d’Alfred Surrà i Pere Costa, tenien un important duel amb l’UBSA per definir les places d’accés a fases d’ascens. A les files dels adrianencs, hi vam trobar un extècnic del Círcol: el Jaume Parrón, entrenador ajudant de Ricard Santiago l’any passat al Júnior A. L’UBSA va sortir molt més endollat que el Círcol en el partit i va marxar rapidament del marcador. però el Círcol va reaccionar i va igualar el partit que va entrar igualat en els últims instants del matx. Una tècnica contra el conjunt local feia que l’UBSA empatés el partit i forcés la primera de les dues pròrrogues que es van produïr. A la segona, el major físic dels adrianencs va ser clau per entendre la derrota.

junior b - ubsa

Derrota a la segona pròrroga del Junior B enfront l’UBSA

Per conèixer que van fer la resta d’equips del Círcol us convidem a un nou Tour per Catalunya, que comencem a Premià de Dalt amb la derrota del Premini Mixte. També al Maresme, cara i creu pels Minis. Victòria dl femení a Argentona i derrota del masculí al Masnou. Al Vallès tenim doble alegria dels Infantils masculins. L’A va vèncer a Llinars i el B a Sant Cugat. Les noies van viatjar a la capital del Maresme, Mataró, per caure de forma ajustada. Derrota del Sots21 Preferent a Cornellà i doble gran alegria pels dos Sèniors. El B, reforçat amb components del Sots21 i del Júnior Preferent va guanyar al Sant Ignasi de Barcelona a domicili. Tot i que el partit no va començar bé i el Círcol va haver de remuntar un 8-0 de sortida. El segon quart, frït d’un extraordinari treball defensiu, va fer que el conjunt d’Andreu Lladó, Lluís Alarcón i Gerard Puerto marxés al descans amb un 20-35 a favor i un parcial brutal de 4-24. Els locals es van refer i van tornar a igualar l’encontre, amb les mateixes armes del Círcol. Parcial de 22-10, i el partit tornava a començar als últims 10 minuts. En aquest moment, el Círcol amb l’amenaça constant de complicar-se i molt la vida a la Lliga si no guanyaven va fer un gran esforç mental, per fer un parcial definitiu de 0-8, reaccionant a un anterior en contra de 5-0 per endur-se el partit. El futur de l’equip a Tercera passa en les dos últimes jornades. Si guanyen els dos partits que queden, les opcions de salvació directa seran reals. Molta sort. L’altre motiu d’alegria Sènior ens duu al Maresme, a Cabrera. El Círcol va sumar un altre valuós triomf de cara a l’objectiu de la Copa. El conjunt de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sanda Veguín va començar molt bé però els visitants van reaccionar arribant al recés amb un petit aventatge de 7 punts. A la sortida de vestidors, el joc interior del Círcol feia que ens mantinguéssim dins del partit. A l’últim període, un triple a falta de 6 minuts obria el cel de la victòria. Minuts d’incertesa i sense anotar fins que els tirs lliures van donar definitivament la victòria al Círcol. La setmana que ve cita molt important a La Plana per certificar la tercera plaça de la Lliga i l’accés, almenys per fer fases d’ascens a Copa. Ens visita el líder Onyar. 

cadet a - lhospitalet

Derrota del Cadet A amb L’Hospitalet

L’endemà diumenge ens deixava la derrota del Cadet A davant el L’Hospitalet, en un partit on no es va poder fer res més que veure com els riberencs superaven als locals en totes les facetes del joc. El líder cedeix el liderat de la Interterritorial a L’Hospitalet. A falta d’una jornada som segons i si tot segueix igual el partit de tornada dels quarts de final de Campionats seran a camp contrari. A la mateixa hora, el Cadet B en el seu exili forçat a Llefià va derrotar al Minguella, en un altre derbi de la jornada. El Sots21 B vencia al Sant Antoni i les Junior van guanyar matemàticament la Lliga, en la victòria contra el Taradell. Era qüestió de temps. Han estat líders des de la primera jornada. Una temporada perfecta amb victòries molt abultades i que no ha estat absent de problemes, com les continues lesions, algunes de molt greus. Moltes felicitats a totes les jugadores i tècnics. Finalment les Cadet es van sumar a la festa dels Campionats a la Interterritorial i com els nois van segellar el passaport per la lluita per ser de nou les millors del país, ara en categoria Cadet, guanyant al Femení Osona. Felicitats a totes també.

junior femen - taradell

Victòria davant el Taradell de les Júnior que les fa ser campiones de Lliga 

Aquesta jornada ha tornat el bàsquet de nou a les nostres vides. Però el pont de l’1 de maig fa aturar de nou la competició amb excepció dels Sèniors. Bàsquet interruptus en una nova jornada amb el millor bàsquet a Can Cartrons.

Fins la setmana que ve.

Salut i cistelles