Sant Ignasi 60 – Círcol 67

Partit molt important el que disputava el sènior B aquest dissabte a la pista del Sant Ignasi. L’equip local es trobava, a falta de tres jornades, en novena posició amb dos victòries més que el Círcol.

L’equip es presentava amb una múltitud de baixes que es van suplir amb l’ajuda de jugadors del sots21 i el júnior A. Tot i arribar al partit en aquestes condicions, l’esforç i implicació de cada un dels jugadors va ser excel·lent, fet que va permetre superar aquesta complicada situació.

El partit no va començar bé, ja que el Sant Ignasi va aprofitar les seves quatre primeres possessions per anotar bàsquets fàcils situant el 8 – 0 als dos minuts. L’equip va reaccionar a base de millorar l’aspecte defensiu i ser una mica més pacients ofensivament, acabant el primer quart 16 – 11 a favor dels barcelonins.

El segon quart va ser brillant pel Círcol, amb una intensitat i concentració defensiva i una circulació en atac que va fer que els 10 minuts acabessin amb un resultat de 4 – 24, marxant al descans guanyant 20 – 35.

La reacció del Sant Ignasi al tercer quart va ser immediata. Els locals aprofitaven l’avantatge en centímetres i força dels seus jugadors interiors i augmentaven molt la seva agressivitat defensiva per guanyar el parcial 22 – 10 i posar-se a només 3 punts (42 – 45), amb la sensació que el Sant Ignasi tenia moltes més opcions que el Círcol d’emportar-se el partit veient les dinàmiques dels dos equips.

Molt mèrit té la reacció mental que va fer l’equip a l’últim quart. Un canvi defensiu va canviar el ritme ofensiu dels locals i va permetre agafar un coixí de 6 – 8 punts d’avantatge que es va mantenir els vuit primers minuts de quart. A falta de dos minuts, un parcial de 5 – 0 posava el Sant Ignasi a tres punts (54 – 57). En aquest moment de màxima tensió, el Círcol va realitzar un parcial de 0 – 8 que va certificar la victòria, finalitzant el partit amb un resultat de 60 – 67.

A falta de dos jornades, el Círcol es troba en tretzena posició, amb una victòria més average per sobre del Sant Joan Despí (14é), empatat amb l’AE Aula (12é) i a una sola victòria del Abat Oliva (11é), ASME (10é) i Sant Ignasi (9é). 

Aquests dos últims partits són dos finals que marcaran si l’equip es salva directe (9é o 10é classificats), juga la promoció de descens amb factor camp a favor (11é i 12é classificats) o juga la promoció de descens amb factor camp en contra (13é i 14é classificats).