El 4 de maig és tradicionalment al bàsquet de Can Cartrons, un dia d’alegria. Indiscutiblement. Un 4 de maig, de l’any 2013, el Sènior A assolia l’ascens a Primera Catalana en una inoblidable nit de dissabte a Ausiàs March contra el Balsareny. I el 4 de maig de 2014, el Sènior A va obtenir el bitllet per jugar les fases d’ascens a Copa Catalunya en una inoblidable tarda de diumenge a La Plana.

Abans de repassar què va passar en aquest 4 de maig a La Plana, un parell d’apunts previs. Primer. Ja estan obertes les inscripcions pel nou i renovat Campus d’Estiu de la Secció de Bàsquet del Círcol. les setmanes del 25 de juny al 25 de juliol i amb Ausiàs March com a centre d’operacions, gaudireu d’entrenaments, competicions, sortides a la piscina, excursions a Parcs d’Atraccions i regals. No us ho podeu perdre. Una nova manera de viure el bàsquet a l’estiu. Apunteu-vos-hi. Us esperem!

Segon apunt, un repàs a un parell de partis aplaçats al seu dia i jugats en aquesta setmana. Dimecres passat, 30 d’abril, a Casagemes, les Mini van perdre amb el Badlonès. Més sort va tenir el Sots21 B, dissabte passat, a Pomar, en guanyar a l’Artés, en un partit que es va aplaçar al febrer.

I sense més partits pel pont de l’1 de maig, l’atenció es centrava a La Plana, en un diumenge que acabaria sent històric. Obria foc, el Sènior B, amb l’obligació imperiosa de guanyar per no complicar-se la vida a Tercera Catalana. El riva, el Pedagògium barceloní, que no es juga res però que va posar en un seriós compromís al círcol en els primers 15 minuts. Va ser llavors, quan un parcial de 15-0, amb un gran treball defensiu i des de la línia exterior, el Círcol va trencar definitivament el matx, malgrat la reacció final dels visitants. Amb aquest valuós triomf, el Sènior B és 11è a la classificació de la Lliga, empatat amb el 10è classificat (salvació directe) i amb el 12è (promoció de permanència amb el factor camp a favor i tornada a casa), i a una victòria per sobre del 13è (promoció amb tornada a camp contrari). Per tant l’última jornada a la pista de l’Escolapis de Sarrià serà vital per determinar el futur de l’equip.

snior b - pedaggium

Victòria del Sènior B contra el Pedagògium

I després del Sènior B, el Sènior A, la gran Festa del bàsquet, convertida amb la Festa de Celebració abans i tot de començar el matx amb l’Onyar. I és que amb la derrota, dissabte, del Palamós al derbi del Baix Empordà amb el Bisbal Bàsquet, va donar matemàticament la tercera plaça al Círcol i per tant li va garantir la presència al Play Off d’ascens a Copa Catalunya, la divisió d’honor del bàsquet català. Així doncs, amb un gran pes tret fora de les espatlles i alliberat de qualsevol pressió extra, els de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín van saltar a pista amb el repte de derrotar al líder de la lliga i fer bona l’estadística de guanyar almenys un cop a cada equip de la Lliga. Buscar altres objectius estaria marcat pel desenvolupament en si del partit. I el matx no va començar gaire bé. L’Onyar dominava i la millor notícia pel Círcol és que al descans només es perdia de 6 punts. A la represa, el treball interior, imperial de nou, i un gran encert des dels 6’35 d’un dels directors de joc de l’equip, Pau Ruzafa, autor de 5 triples, va esclarir el matx que cauria del cantó Círcol. I tot i que es va pensar en l’avergae, el conjunt gironí no ho va permetre.

snior a - onyar

Gran victòria del Sènior A contra l’Onyar 

I d’un conjunt gironí a un altre. A Palamós, el Círcol a part de pescar gambes buscarà sumar l’últim triomf de la temporada. A part si els resultats acompanyen i si Onyar i Granollers perden, el Círcol podria escalar fins al primer lloc de la taula. En tot cas, objectiu aconseguit: el Círcol buscarà jugar a Copa. Gràcies com sempre a tots els que vau anar a animar a La Plana. Un cop més va fer goig i va ser clau perquè avui celebrem aquets èxit.

I fins aquí el repàs, curt però intens, de tot el què va passar el 4 de maig a La Plana, a la Festa del Bàsquet i del Círcol. La setmana que ve serà l’última jornada a la fase regular de la Lliga, abans de les vacances i per alguns Campionats. I molts partits es juguen a casa. Per tant no hi podeu faltar. En parlem divendres. Fins aleshores

Bona setmana.

Salut i cistelles