snior a copa

En un gran diumenge pel Círcol, l’entitat en bloc, amb la celebració de la Xerinola 2014, la gran festa al carrer, la secció de bàsquet va culminar-lo amb una gran, gran alegria per a tots els que estimen el Círcol: un ascens a Copa Catalunya. Un ascens que va començar com un somni, llunyà, un 19 d’agost a la pretemporada a Sant Crist, que de mica en mica es va anar apropant, amb aquella ratxa de victòries, intensos duels i grans victòries com els dos amb Badalonès, la del CESET i aquell tiple estratosfèric a Girona i la de l’Onyar a casa, a La Plana, l’escenari don els somnis es van fer realitat. 30 jornades. Milers de minuts i milers d’aficionats al darrere empentant des de la graderia. La Parròquia, el fidel aficionat cirolero no els ha deixat mai sols en cap moment i a la fotografia de la temporada també hi entreu vosaltres. La Plana ha estat sempre a rebentar. L’èxit del Sènior A és també l’èxit de l’afició, l’èxit de TOTS

El final de la temporada regular a les diverses categories i a l’espera de l’inici de Campionats fa fa que aquesta setmana que deixem enrere hi hagi poca teca. Poca, però intensa i ben concentrada. Un menú de tres plats que es pot titular FELICITAT. Per estadística. 4 partits jugats, 3 victòries. I la derrota es pot considerar una anècdota vist el que va passar 24 hores després.

La jornada va començar dissabte amb l’ajustada victòria del Preinfantil al Màgic, davant l’Horta, en el primer dels dos partits que jugarà aquesta setmana el conjunt de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Roger Rubio. El segon serà aquest dijous, a les pistes del Palau Olímpic i que servirà ja per tancar definitivament el curs 2013-2014, després de tres fases.

L’endemà, diumenge, va ser un gran dia. Un esplèndid dia de felicitat. Des de bon matí amb la Festa de la Xerinola al Carrer Sant Anastasi. La Festa Major del Círcol oberta a tothom i que va ser un gran èxit. Un èxit rotund amb un formiguer de gent anant amunt i avall i gaudint de les atraccions. La secció de bàsquet hi va ser de forma activa, amb molts jugadors que també són o han estat membres al Xirusplai: l’esplai de la casa. 

Felicitat al matí i felicitat, enorme felicitat a la tarda, des de primera hora. A Llefià, el Play Off de permanència a Tercera Catalana no podria començar millor. Davant el Cervelló, el Sènior B del Círcol es va endur de forma clara i rotunda, el primer punt de l’eliminatòria, al millor de 3. Un bon inici que s’ha de refermar la setmana que ve al Baix Llobregat. I sino ja de cara a un hipotètic tercer partit. La salvació pren avantatge a favor del Círcol.

Entre Llefià i Sant Josep, escenari de l’ascens de Copa, un amistós, molt important del Cadet A a Mollet, de preparació de Campionats del cap de setmana que ve. Una prova de foc per coneixer l’estat de la qüestió i com arribem de cara a l’examen final. Malgrat la derrota, les sensacions són positives.

Diumenge 18 de maig de 2014, 19:45 del vespre, Centre Parroquial de Sant Josep. El Dia D, l’hora H i el lloc indicat. La història es citava de nou on, en èpoques pretèrites el Círcol havia disputat partits a la Lliga Nacional, la precursora de l’ACB. El repte que haviem d’afrontar queda lluny dels duels amb el Madrid, el Barça o el Joventut amb aromes dels 70. Però la il·lusió per la victòria i per un futur millor, era tant o més gran que en aquella altra època gloriosa del club. Círcol – Castellbisbal, un ascens a Copa Catalunya era en joc. La premisa era molt clara: qui guanyés seria nou equip de la Divisió d’Honor del Bàsquet Català i acompanyaria al Sant Josep en la nova aventura.

Posem-nos en antecedents per entendre el perquè d’aquest diumenge per la història. Després que el Círcol acabés tercer, al grup 3 de la Lliga de Primera Catalana, va quedar enquadrat amb el Sant Josep de Badalona i el Castellbisbal en el triangular d’ascens a Copa. Una minilliga de 3 jornades en un sol cap de setmana amb partits al camp de l’equip que descansava. Així doncs, divendres a La Plana, el Sant Josep derrotà al Castellbisbal, sumant així la primera victòria. L’endemà al Vallès, derbi badaloní Círcol – Sant Josep que es va decantar del costat parroquial. Segona victòria dels groc i liles i per tant classificats per jugar Copa Catalunya, l’any que ve. Així doncs amb un balanç de 0-1 per ambdós conjunts, Círcol i Castellbisbal es jugarien la segona plaça de Copa Catalunya, amb el Centre Parroquial com escenari.

Un gran ambient a banda i banda del pavelló a vessar de la Parròquia Círcol, aqella que mai falla en les grans ocasions. Salt inicial. per endavant 40 minuts per una Copa, o això ens esperàvem. El partit no va començar bé i el Castellbisbal va donar el primer cop a la taula. El Círcol no estava gens encertat. Errors des de la línia dels tirs lliures o en llançaments relativament senzills, feia que els vallesans marxessin del marcador fins a gaudir d’una diferència de 15 punts màxinm a finals de la primera meitat. Un triple sobre la botzina de Quim Forteza, ja enfilant camí de vestidors, obria el cel a la remuntada. 10 minuts de descans i una conjura unitària de l’equip al centre de la pista: la remuntada era possible. Dit i fet. Tot el que no va entrar en 20 minuts va començar a entrar. La defensa va tancar la cistella i el Castellbisbal era incapaç d’anotar. En poc més de 3 minuts, el partit s’estrenyia i un 42-42 feia que a poc més de 3 minuts per acabr el tercer període, el partit tornava a començar. Nervis, tensió, emoció a banda i banda. Intercanvi de cistelles; petita estirada del Castellbisbal. Resposta del Círcol. Sant Tornem-hi. A manca de pocs segons pel final, dos tirs lliures anotats pel Círcol desfeia l’empat. A l’atac següent i sobre la botzina, el Castellbisbal empata de nou el partit. Pròrroga. La Copa es decidiria a la pròrrog.s. . Igualtat absoluta. Roger Castillo empata el partit i força un segon temps extra. Seria l’últim. Un triple de Jaume Lleal i un bàsquet de Toni Forteza sentenciaven, ara si, el partit i donaven l’accés a Copa Catalunya. 50 minuts d’emoció i per fí el somni s’ha complert. El Círcol torna 10 anys després a Copa Catalunya

snior a - castellbisbal

Imatge del partit amb el Castellbisbal

3, 2 , 1… Botzina final. 50 minuts de nervis, passió i emoció. 50 minuts de bon bàsquet i d’espectacle. El premi gros se l’endú el Círcol. Un digne Castellbisbal fa més gran la gesta. La història dirà per sempre més que 10 anys després el Sènior A, en definitiva, el Círcol Catòlic de Badalona, TOTS, és nou equip de Copa Catalunya. Felicitats a tots. Ells són els herois d’un ascens inoblidable en una gran temporada pel bàsquet de Can Cartrons. Una foto per la història.

6 Jaume Lleal

7. Toni Forteza

9. Andreu Lladó

10. Quim Forteza

13. Pau Ruzafa

14. David Ribó

15. Xesco Gotzens

17. Roger Castillo

21. Martí Callau

24. Jordi Padilla

40. Raul Castillo

Entr. Francesc Castellet

       Santi Rodríguez

Delegada: Sandra Veguín

I aquí també cal afegir a Rai Baró i Jordi Puig que van formar part de la plantilla la primera meitat del curs. Com també a tots aquells jugadors de les categories inferiors (Júnior Prefernt i Sots21) i del Sènior B, molts que ja sigui en minuts o en algun entrenament han ajudat també en la consecucuió de l’ascens.

FELICITAT: Estat de l’ànim plenament satisfet. Aquest cap de setmana, al Círcol hem estat feliços. Moltes felicitats a TOTHOM. 

SOM DE COPA. 1,2,3… Círcol

Bona setmana

Salut i cistelles