Igual que la setmana passada aquesta crònica resum de la jornada només es pot resumir amb un terme. FELICITAT. A quatre cantonades. 4 punts de referència i de bàsquet Círcol en els últims alès de la temporada.

Ha estat un cap de setmana on dos equips, el Cadet A i el Femení han començat a traçar línies paral·leles cap a un somni en comú: ser els i les millors del nostre petit país a la Interterritorial de la categoria. De moment, us podem anunciar que almenys ja són a les respectives Final Four que es jugaran el proper diumenge, gràcies a la victòria en l’eliminatòria de quarts.

Cronològicament, era el Cadet A qui obria 24 hores de somni i per recordar. Som dissabte a la tarda i les tres anelles del pavelló de Casagemes ofereixen un esplèndid color: una afició del Círcol, en massa i entregada, es va congregar per iniciar el camí. El rival, l’AECAM, el líder del grup 1 al final de la Lliga. El partit va començar igualat i una petita estirada al final de la primera meitat, ens feia anar camí de vestidors amb una incipient renda de 5 punts a favor. Incipient perquè el conjunt de l’Alt Maresme el va retallar de seguida i es va posar amb un +9 favorable. Un parcial en contra de 8-18 va arribar a ser decisiu pel final del partit. A l’últim quart, els visitants es posen 6 punts per sobre l’electrònic, que obliga a una remuntada estèril del Círcol, malgrat que amb el 51-53 final, el Círcol gaudeix de dos tirs lliures per empatar el matx, que malauradament va errar. 18 hores després a Santa Sussanna, el Círcol arrencaria la segona part de l’eliminatòria amb un -2. La història però no s’havia acabat i ho demostraríem.

cadet a - aecam

Derrota del Cadet A a l’anada dels quarts davant l’AECAM

Gairebé simultàniament al partit del Cadet A, a VIc, el Cadet femení, iniciava amb el Femení Osona, el seu particular camí a la F4. Ambdós equips ja s’havien trobat en un amistós que va acabar amb derrota Círcol. Però, de poc serveixen els precedents en partits a cara i creu com aquest. Gràcies al segell marca de la casa del Círcol, la defensa asfixiant i la sortida a la contra les de Lluís Montón i Nei Fuentes van agafar una renda de fins a 15 punts, just al final del primer període. Tot seguit, la màquina del Círcol seguia rutllant a ple rendiment i va marxar al descans amb un +20 favorable a l’electrònic. A la represa, les osonenques van sortir molt fortes per eixugar un gran desaventatge. Conscients d’això, el Círcol demana temps mort, en el moment crític del partit. Va resultar ser efectiu, i el quadre visitant va sortir de nou molt endollat per acabar els primers 40 minuts de l’eliminatòria amb un +24 a l’electrònic, que resultaria decisiu. Per cert mencionar l’insòlit gran encert des de la línia de 3

osona - cadet femen

Victòria solvent de les Cadet a Osona, clau per la classificació a la F4

Dissabte d’anada i diumenge de tornada i d’eleccions, on el Círcol volia tancar l’escrutini amb 2 classificacions per la F4 Cadet. Com el dia anterior, era el Cadet A que reprenia la marxa cap a la Final a Quatre, aquest cop al camp de l’AECAM i amb un -2 a la motxilla que aixecar. Res insalvable. Amb un ambient en contra infernal, el Círcol va fer un partit molt complert tant en defensa com en atac, per remntar l’eliminatòria. Un partit de somni, de dvdteca, de traca i mocador. En resum, el partit necessari per obtenir l’objectiu. Un parcial d’entrada de 5-14, fruït d’un plantejament defensiu molt agressiu, lluitant per cada bola com si fos la última, va aplanar el camí cap la fase final del Campionat de Catalunya. A partir d’aquest instant, el Círcol es va dedicar a ampliar el resultat o si més no evitar una remuntada local. La desqualificant al tècnic de l’AECAM, just a l’inici del segon període, va ser una mostra de la concentració del Círcol en tot moment. Molts nervis i per fí, botzina final. repte aconseguit. El Cadet A del Círcol jugarà la F4 de Cassà de la Selva, del diumenge 1 de juny amb el Manresa (rival a les semis), el Sicoris de Lleida i L’Hospitalet. Objectiu completat. Ja som a la F4.

aecam - cadet a

Celebració del Cadet A després de certificar l’accés a la F4 de Cassà

A la tarda, a Ausiàs March, era el torn de les Cadet de certificar l’accés a la seva particular fase final. Sort en va tenir de la renda de +24 obtinguda, en el partit d’anada, el dia anterior. I és que diumenge, no li va sortir res al Círcol. El Femení Osona es va aprofitar del desencert del rival per obtenir una renda màxima de 14 punts. Afortunadament, tot va quedar com una anècdota i un toc d’alerta a l’equip. El fet és que diumenge 1 de juny a Cardedeu, el Cadet Femení del Círcol jugarà la F4 de Cardedeu amb l’Almeda de Cornellà, (rival a les semis) el Sedis La Seu i l’UniGirona. Ja som a la F4.

cadet femen 2- osona

Celebració del Cadet Femení després de certificar l’accés a la F4 de Cardedeu

El tercer motiu de felicitat ve de Cervelló on el Sènior B va sumar el segon punt de l’eliminatòria de permanència a Tercera després d’un partit molt complicat al Baix Llobregat, tant pel joc com per les condicions de joc, una pista semidescoberta. Sigui com sigui, l’any que ve gaudirem de nou del Sènior B del Círcol a Tercera Catalana.

I per últim, marxem a Castellbisbal, on el Junior Femení va jugar el Torneug Vila de Castellbisbal, un campionat no oficial amb els millors equips del Nivell B de Júnior, on està el Círcol, i on va acabar finalista en caure a la gran final, de tant sols quatre punts amb el Sant Medir.

Moltes felicitats a la Parròquia Círcol per un nou cap de setmana d’alegria i de bones notícies pel club. La setmana que ve, tanquem temporada definitivament amb les dues F4 Cadet Interterritorial. Moltes felicitats i sort al Cadet A i al Cadet Femení a Cassà i a Cardedeu. Perquè ja som a la F4.

Fina la setmana que ve

Bona setmana

Salut i cistelles