El retorn de les vacances al bàsquet de Can Cartrons ha estat triomfal. La temporada 2014/2015 ha començat molt bé.

I és que la 14/15 que va començar aquest divendres no podria haver començat millor per aquesta casa. Estadísticament, en aquest cap de setmana llarg de Fases, amb presència de dos equips femenins del Círcol, Cadet A i Júnior, s’han saldat amb 6 partits (3 per banda) i 5/6 en victòries. En conseqüència doncs, us hem d’explicar les dues primeres alegries del nou curs.

foto cadet a femeni

Foto de família del Cadet A femení, nou equip de Preferent

D’una banda el Cadet A femení d’Artur Grau, Maria Carreras i Ferran Viladomat són nou equip de la Preferent Cadet, la Divisió d’Honor de la categoria. Per segon any consecutiu, un equip del Círcol jugarà al nivell de Preferent, després de l’èxit del Júnior masculí l’any passat. I és aquest Cadet A femení, el primer equip femení en tota la història de la secció que assoleix una Preferent. De l’altra, les Junior de Pau Ruzafa i Pere Ruiz, amb un equip amb moltes cares noves compartint banqueta amb les existents en anys pretèrits, disputaran aquesta campanya la Interterritorial, i compartirà nivell amb els seus homòlegs masculins.

La Festa del bàsquet començava gairebé simultàniament, divendres, a La Plana, amb les Cadet A, i a Molins amb les Junior. I com si anessin sincronitzades, ambdós conjunts van derrotar als seus primers rivals d’aquesta lligueta de 4 equips que conformaven les seves respectives Fases. Les Cadet van anar de menys a més i van derrotar al Bàsquet Llor de Sant Boi de Llobregat de 27 punts, augmentant guarisme i ritme de joc a mesura que s’escolaven els minuts. A Molins, a la pista del Pare Manyanet, el partit es tancava ja a la mitja part amb un 17-32 favorable. A la segona, la maquinària no va afluixar el ritme i van seguir dominant fins al +13 final i només encaixant 39 punts en 40 minuts.

fases pare manyanet - junior fem

Victòria de les Júnior al camp del Pare Manyanet divendres

L’endemà, dissabte, ens llevàvem amb la notícia de la victòria del Barcelona femení – Santfeliuenc contra el Mollet, a les Fases Interterritorial Júnior. Això significava que una victòria del Círcol, a casa, davant el conjunt vallesà, donaria matemàticament el bitllet d’entrada a la Interterritorial. Conscient del què significava això, el públic, la fidel Parròquia Círcol que mai falla, es va consagrar a Ausiàs March, per vibrar i sufrir. en un partit que agafava una trascendència vital. 

ambient ausis

Ambient a Ausiàs, que es va repetir a La Plana, durant el Junior femení – Mollet de dissabte 

El matx va començar molt bé i en els 10 primers minuts, el Círcol va agafar un avantatge que resultaria definitiu, de 14-7. I és que aquesta va ser la màxima diferència de l’enfrontament. Es percebia un cert cansament per l’esforç de la jornada anterior, i ho vam veure per algunes imprecisions en atac i errors defensius a banda i banda de les cistelles. Amb un públic fidel empenyent com sempre, les de Pau Ruzafa van mantenir sempre distàncies amb el Mollet. Botzina final i premi acosnseguit. Les Júnior A femení éren matemàticament equip de la Interterritorial de la categoria. Moltes felicitats a totes les components, a l’equip tècnic i a la Família Círcol per aquest grandiós èxit per la casa.

fases junior - mollet

Victòria davant el Mollet i classificació per a Interterritorial de les Júnior

Tot seguit, l’atenció se centrava el que passaria al Pavelló Municipal del Centre de Cornellà, on l’equip local i les Cadet dirimien forces en el segon partit de la Lligueta de Fases a Preferent. Com era de preveure, les del Baix Llobregat van presentar una dura batalla que va convertir el partit en un bon espectacle de bàsquet amb dos equips que basen molt el seu joc en l’atac i les contres. Una partida d’escacs a les banquetes amb continu canvi de plantejament per fer caure les peces del contrincant. La igualtat va ser la tònica habitual durant els 40 minuts de l’enfrontament, on el Cornellà va dominar a l’electrònic fins a manca de dos minuts per la botzina final. Amb 51-52 a l’electrònic, les Cadet A Círcol agafaven el primer i definitiu avantatge (51-52). Un parcial de 2 a 6 en aquests darrers instants va fer que el Círcol sumés la segona victòria de la Lligueta, i arribés al diumenge, en la última jornada de competició, com a líders invictes, i amb un trascendental partit a casa, a La Plana, amb el Joviat La Salle Manresa, amb la necessitat de guanyar i per no dependre d’averajos i d’altres combinacions per certificar l’accés a la Preferent.

fases cornell - cadet preferent

Gran victòria a Cornellà, dissabte, de les Cadet A

Amb la classificació a la butxaca, el partit entre el Barça CBS, el Santfeliuenc femení que té acord de col·laboració amb el Barcelona, i les Júnior femení dirimira la posició final a les fases. Qui guanyés acabaria líder. I les locals van deixar molt clar que aquesta posició de privilegi era seva, des de l’inici. El Círcol, poca cosa va poder fer, que ntentar que el xàfec no fos més gran. En tot cas, el cim de la Interterritorial, l’objectiu que es perseguia, l’èxit que es volia, era nostre.

fases bara fem junior fem

Derrota intrascendent de les Júnior a Sant Feliu davant el Barcelona

I un cop més, us hem de donar les gràcies a vosaltres. A tota la gent, que vau omplir La Plana, diumenge, i vau donar el caliu necessari al Círcol per assolir aquest gran repte, que des del 12 d’agost, estaven perseguint. Vau ser imprescindibles per entendre el què va passar en uns 40 minuts simplement màgics. El Cadet A femení – Joviat va començar amb intercanvi de cistelles i sense un dominador clar. No va ser fins ben entrat al segon període quan les noies Círcol van apretar les clivelles del conjunt bagenc, va pujar línies de pressió, va asfixiar la sortida dels manresans i va assolir en 15 minuts un parcial definitiu que els va fer gaudir d’un avantatge de fins a 20 punts de diferència màxima. Aquest 15 minuts van ser claus per explicar una brillant classificació per la màxima categoria del bàsquet en qualsevol nivell: la Preferent.

salt inicial cadet a - joviat

Salt inicial de la temporada ofícial en el Cadet A Preferent – Joviat

Felicitats a tota la família del Círcol per un èxit global de la casa, que ha de tenir continuïtat, en el treball diari, al llarg d’aquest 14/15 al llarg d’un any que serà històric passi el què passi. En la Prefernt femenina Cadet, en la Interterritorial Júnior femenina, les protagonistes del cap de setmana, i en tots els equips que conformen la secció.

pinya cadet preferent

Pinya de celebració de les Cadet A després d’assolir la Preferent

Per cert, més enllà dels compromisos oficials, aquest inici de temporada ens deixa alguns amistosos de cara a aafrontar la temporada que agafarà velocitat de creuer a partir del 20 de setembre. És el cas dels dos compromisos del Sènior A masculí, previ a la històrica temporada a la Copa Catalunya, que es van saldar amb victòries amb el Montgat dijous i el Gavà, diumenge

Fins la setmana que ve

Salut i cistelles