En aquest cap de setmana farcit de bàsquet a tot arreu i a altes esferes, la secció ha estat protagonista per partida doble en dues competicions on una “Copa” presidia l’esdeveniment.

D’una banda, Ausiàs March va ser l’escenari de la reentré oficial del Sènior femení a una competició, dos anys després de la seva absència. Fou en el marc de la Copa Badalona, el clàssic torneig d’inicis de setembre, que serveix de teló de fons per inaugurar oficialment la temporada basquetbolística a la nostra ciutat. Així doncs, un Circol, molt condicionat per les baixes sofertes al llarg de la setmana i que, va obligar a convocar dos Júniors, va perdre amb el Llefià, on tot i combatre fins al final, el conjunt de Sergi i Xavi Garcia no va poder superar l’equip llefianenc, que militarà a Segona Catalana, categoria immediatament superior on jugarà el Círcol. Molts ànims a les Sènior que, de ben segur, ens donarà bones notícies.

snior femen - llefi

Derrota davant el Llefià, en el primer partit oficial del Sènior femení dos anys després

A Ausiàs s’estrenava el femení i a La Plana, arrencava, el mateix dissabte i gairebé de forma simultània, el projecte 14/15 del Sènior A masculí encarat a la Copa Catalunya, amb 4 cares noves al pòster. Als quarts de final de la Copa Badalona, els de Francesc Castellet i Santi Rodríguez no van tenir dificultats per superar a un Llefià que jugarà a Tercera, tres categories inferiors a Copa Catalunya. El Círcol, doncs, complia pronòstics i completava el quadre de semifinals de Copa Badalona amb 4 equips de Copa Catalunya: Sant Josep, Natzaret, Círcol i Minguella, rivals a la segona semifinal del diumenge, en un duel que es repetirà l’1 de novembre, Diada de Tots Sants, a Casagemes, en duel de Lliga a Copa Catalunya. El Minguella va donar el primer cop a la taula, des de la línia dels tirs lliures, on va donar la primera estrabada al marcador. Va arribar a gaudir d’un avantatge de fins a 13 punts a l’entrada del segon quart. Minuts de tampteig a continuació i a cavall de la primera meitat i inicis del tercer període, el Círcol va donar el cop de taula definitiu a la semifinal de la Copa Badalona. Amb un bon encert des de la línia dels 6’75, associat a una bona connexió interior, un balanç equilibrat de punts interiors i exteriors, la defensa i el control del rebot, van ser un sumatori de factors que va fer que el Círcol remuntés primer el partit, i posteriorment marxés de fins a 16 punts, a falta de 4 minuts pel final del tercer acte. Aquest avantatge seria definitiu. El Círcol, per tant jugarà la final de la Copa Badalona, diumenge que ve, dia 14 a les 19:00 de la tarda, davant el Sant Josep. Serà la primera vegada, en 28 edicions de la Copa Badalona, que el Círcol disputarà la gran final.

snior a - llefi

Victòria del Sènior A en el debut a la Copa Badalona 2014

Sèniors a Copa Badalona i cadets a l’altra competició amb nom de “Copa” del cap de setmana. Al Palau Olímpic de Badalona va jugar-se la Copa Bressol, organitzada per la gent del Blog del Bressol, pàgina d’anàlisi de l’actualitat basquetbolística a Badalona.

campiones copa bressol

Imatge de les Cadet Preferent, noves campiones de la Copa Bressol 2014

El Cadet A masculí obria foc a la matinal de dissabte amb un duel amb el Badalonès. Després d’un duel igualat fins el tercer quart, els de Gerard Castro i David Aldabert van patir una davallada d’intensitat i concentració que va fer que els Dimonis marxessin de l’electrònic amb un resultat massa abultat pels mèrits d’uns i altres.

cadet a - badalons

Derrota del Cadet A amb el Badalonès a la Copa Bressol 

Vam esperar al migdia per veure en acció les Cadet A, ja amb la condició de Preferent de ple dret. L’estrena als quarts de final va ser d’alçada, una final anticipada en un duel que es tornarà a viure al grup 2 del Campionat Preferent: Círcol – Femení Sant Adrià B. Un duel preciós de bàsquet resolt a favor badaloní per l’estirada al marcador del tercer període.

cadet a femen - sant adri

Debut amb victòria de les Cadet Preferent davant el Sant Adrià a la Copa Bressol

L’endemà al matí, diumenge, les d’Artur Grau, Maria Carreras i Ferran Viladomat van jugar les semifinals amb el Nou Bàsquet de Castelló. El Círcol, amb un joc irregular i poc brillant, en va tenir prou per desfer-se amb claretat del conjunt valencià i accedir a la final de la tarda.

cadet a femen - nou basquet

Triomf a les semifinals de la Copa Bressol de les Cadet Preferent amb el Nou Bàsquet de Castelló

Una gran final havia de tenir un gran teatre per representar-la:  la pista central de l’Olimpic de Badalona. La final femenina de la 4arta Copa només va tenir color Círcol, ahir el blau suplent per no coincidir amb el blanc del Prat, rival a la final. Dues dades expliquen el què va passar després d’un incertant primer quart: el 73-30 resultat final i el demolidor 21-3 del 3er parcial. I una tercera. Fins al dia d’avui, el Cadet A Preferent ha jugat 9 partits a la temporada 14/15 entre amistosos i oficials (Amistós a Vilassar, els dos a Tarragona, els 3 de Fases i els 3 de Copa Bressol) i els ha guanyat tots. Felicitats a les campiones de la Copa Bressol 2014 i a seguir treballant.

cadet a femen - prat bo

Imatge de la final femenina Círcol – Prat de la Copa Bressol 2014 a la Central de l’Olímpic

I més enllà de Copes, aquesta ha estat la setmana on tots els equips actuals de la secció han començat els seus entrenaments després de les vacances d’estiu. I per tant també han fet ja els primers amistosos de pretemporada, de cara a la nova campanya. El Sots21 n’ha tingut dos, aquesta primera setmana de setembre. El primer, el va guanyar, dijous, al camp de l’UBSA, i dissabte en va perdre un altre a Vilassar. Més amistosos: la derrota del Junior Interterritorial masculí, també al camp de l’UBSA, i l’ajustada derrota del Cadet B a la pista del Roser.

sots21 - ubsa

Victòria en el primer amistós de la pretemporada del Sots21 al camp de l’UBSA

Aquest cap de setmana, el Círcol ha marxat de Copes, posant la segona marxa a la temporada, esperant ja posar la velocitat de creuer, a partir del 20 de setembre, quan comencen els respectius Campionats de Lliga.

Fins la setmana que ve.

Salut i cistelles