Aquest cap de setmana, Catalunya i Euskadi s’han agermanat al voltant d’una pilota de bàsquet gràcies al Círcol. I és que aquests dos terriotoris allunyats entre si, han estat protagonistes de l’actualitat de la setmana a la secció de bàsquet del club.

I és que des del divendres 12 fins al diumenge 14, 9 equips de la secció (de Preinfantil fins a Júnior) disputarien per segon cop consecutiu l’EASO Kopa a Sant Sebastià, la capital guipuscoana. Una triple jornada de bàsquet que més enllà de resultats, va servir de test a molts dels equips per mesurar el nivell actual abans d’afrontar la Lliga que començarà ben aviat. L’EASO Kopa també va servir perquè els equips posessin en pràctica les primeres tàctiques i variants que es veuran reflectides en els primers compassos de la temporada. L’expedició del Círcol a Euskadi va tornar diumenge a la nit a casa, cansada, però gratament satisfeta, un any més d’haver viscut una gran experiència a Donosti i haver participat en un prestigiós torneig de caire internacional. Des de la secció de bàsquet del Círcol, donar les gràcies a l’organització de l’EASO Kopa per la invitació un any més i felicitar-los per fer-nos gaudir d’un gran cap de setmana de bàsquet al cor del País Basc. Zorionak.

easo kopa arribada

easo kopa partit crcol

 

 

 

 

 

 

A l’ESQUERRE, l’arribada de l’expedició del Círcol a la EASO Kopa a Donosti. A la DRETA, imatge d’un dels partits del Círcol a la competició (font web de la EASO Kopa)

Diumenge, mentre l’expedició a Euskadi del Círcol tornava cap a casa, a Catalunya, a Badalona, se celebraven les finals de la Copa Badalona de bàsquet. Per primer cop en les 38 edicions del torneig, el Sènior A masculí arribava al duel final. El rival seria, un altre històric del bàsquet badaloní, el Sant Josep. Una prèvia, amb premi, del què serà el duel a Copa Catalunya, que ambdós equips afrontaran el 16 de novembre en jornada de Lliga. Blancs i grocs-i-liles afrontaven l’últim test previ al seu debut a la Copa Catalunya. Un test molt seriós, on es veuria fins a quin punt arriben al Campionat de la Regularitat.

copa bdn snior a - sant josep

Imatge de la final de la Copa Badalona entre el Sènior A i el Sant Josep

Una Plana a rebentar, i amb molta presència d’aficionats del Círcol, malgrat el hàndicap, que molts d’ells estaven tornant de Donosti, va veure uns primers minuts de tampteig entre els conjunts de Víctor Cruz i Francesc Castellet. No hi havia un dominador clar, i les errades en el llançament sovintejaven a banda i banda del parquet. El joc era poc fluïd, però alhora vibrant, ja que el ritme era elèctric. Es notava la tensió del què representava un duel com aquest, i la magnítud del mateix, en una final, on el Círcol es presentava com l’aspirant a un títol que mai havia aconseguit i que ni tant sols havia arribat a disputar el matx final. 

El Sant Josep va tenir el seu primer avantatge al final dels 10 primers minuts (18-13), renda que va augmentar fins a una distància de 8 punts (21-13) que va obligar al Círcol a parar el cronòmetre, a manca de 7 minuts per arribar al descans. Un temps mort clau, perquè en els següents 5 minuts, els catòlics van fer un parcial d’1-13 que ens duria al recés amb un mínim avantatge de 2 punts (24-26). Un cop més el treball defensiu, una pressió asfixiant a la sortida de pilota rival, que impedia passar de mig camp a l’equip groc-i-lila i un atac vibrant amb poc bot i molta passada va ser detonant. El segell marca de la casa Círcol s’imposava.

A la tornada de vestidors, el ritme que inicialment era del Sant Josep va creuar la plaça de La Plana per traslladar-se al costat del Círcol. Rapidament, els de Francesc Castellet i Santi Rodríguez van agafar un petit coixí de 7-8 punts de renda que no deixarien anar fins al final del partit.

A manca de tres minuts pel final, els parroquials van voler donar emoció a la final, situant-se a només 3 punts dels catòlics. Però un 2+1 i una posterior antiesportiva favorable al Círcol, desquiciava al Sant Josep que veia com el partit s’escapava. 

Al final 51-61 a l’electrònic i el Círcol es proclamava per primer cop campió de la Copa Badalona de bàsquet. Una foto històrica, que en aquest 2014 compartirà vitrina amb d’altres d’aquest equip, com el dia d’ascens a Copa Catalunya, o la de la setmana que ve a Esparreguera, en el debut, 10 anys després a la Divisió d’Honor del bàsquet català. I una foto que se suma a altres plenes de bones notícies en aquesta arrancada de temporada on us hem explicat la classificació de les Cadet A per la Preferent, la classificació de les Júnior per la Interterritorial, el cap de setmana de la Copa Bressol que va acabar amb el títol per les Cadet A o l’estrena del renascut Sènior femení.

snior a campi copa bdn

El Círcol Catòlic campió de la Copa Badalona de bàsquet 2014 en categoria masculina

Temps d’amistosos també en aquest cap de setmana com el del Sots21 a Terrassa, el del Sènior B a Arenys o la victòria clara del Sènior femení amb el Tiana al Pere Vergés. Felicitats.

Amb aquesta gran alegria pel club en forma de trofeu, deixem enrere la setmana de l’EASO Kopa a Euskadi i de la Copa Badalona a Catalunya i entrem en una setmana crucial d’entrenaments, de cara a afrontar la primera jornada de Lliga a les categories Junior i superior masculines dels Campionats de Catalunya i de la Preferent Cadet femenina, de la setmana que ve. Molta sort a tots en aquesta nova campanya 2014/2015.

Fins la setmana que ve.

Salut i cistelles