• UB Sant Adrià 90 – Círcol 42
  • Comença la segona volta de la fase prèvia, ja ens coneixem. Sabem com juga l’UBSA, sabem els errors que vàrem cometre en el primer partit i el millor de tot, sabem com els podem corregir

  • Tot plegat comença a l’escalfament, que el fem prou bé, però al començar el partit perdem el ritme.
  • Ells comencen el partit amb un bon ritme i jugant molt dur. La nostra defensa, que en aquell moment era de tot menys dura, no arribava en lloc. Trobaven molts punts en superar-nos a mig camp i atacar en superioritat o en els tirs lliures produïts per les nostres faltes. El partit es va posant més complicat, cada cop tenen més avantatge en el marcador i nosaltres cada cop ataquem més nerviosos. El quart acaba amb un 24-8, masses punts d’ells i masses pocs nostres.

  • El segon quart segueix sent el mateix, ells van molt més durs. A part, ara comencem a estar més pendents de l’àrbitre que del joc, el que ens fa posar-nos més nerviosos. En defensa ens superen per la falta de to, perquè simplement ens apartem; en atac no aconseguim res de profit perquè els nervis ens impedeixen pensar amb claredat. Hi ha temps mort, ens hem d’oblidar de l’àrbitre, deixar els nervis de banda i sortir a jugar. Els últims cinc minuts comencem a atacar més decidits, sabem que ho podem fer; movem bé la pilota i trobem espais que ens permeten entrar a cistella. Dels 10 punts del quart, 6 són de tir lliure per faltes sota l’anella. Anem al vestidor 57 a 18 (33-10 parcial de quart).

  • A la xerrada del vestidor parlem del segon quart, ells han fet molts punts i nosaltres molt pocs, hem d’espavilar. No podem permetre que se’ns plantin en 114 punts, hem de començar a defensar bé. Sabem que podem jugar dur i ho hem de fer si volem arreglar el partit, ja no era qüestió de guanyar o perdre, era qüestió de fer el nostre joc.

  • Al tercer quart el partit canvia, en defensa sobretot. Atacant seguim força estancats, però no passa res ja que sabem que per atacar bé primer hem de defensar bé. I ho comencem a fer, ja fem una defensa amb cara i ulls. Ens movem com un bloc en moltes accions, defensem molt més dur tota la jugada, lluitem cada pilota… Ells passen dels 24 o 33 punts per quart als 17, nosaltres seguim en la nostra línia, en fem 9 només, però podem estar contents del canvi de xip dels jugadors.

  • Comencem l’últim quart 74 a 27, perdem de 47. Ens podríem haver deixat anar, donar-ho per perdut i baixar els braços, ells haguessin ampliat el marge fins uns 60 punts, etc. Però no va ser així, ens vam adonar que tot i estar perdut nosaltres decidiríem com perdre. Vàrem seguir defensant duríssim, ratllant en molts casos la falta (és preferible a fer una defensa apàtica) i lluitant cada pilota com si ens anés el partit. Tant va ser així que ens vàrem començar a trobar millor en atac, fem 15 punts. Ells, gràcies a un treball defensiu brutal, en fan només 16. Acabem el partit perdent l’últim quart per només un punt, 90 a 42.

  • Aquest partit ens ha moltes coses. Els jugadors han après que amb 20 minuts de lluita no és suficient, cal lluitar tot el partit. També han après que tot i haver d’encarar 20 minuts d’un partit gairebé perdut poden escollir com fer-ho, i que aquí és on radica la diferència entre un equip mediocre i un gran equip. En atac hem de millorar molt, però confiem en que aquest partit sigui el primer pas del camí.