• CB Santa Perpètua 73 – Círcol 69

  • Comentar la gran diferència en tirs lliures en el total del partit, 38 a 14, en un partit molt igualat els quaranta minuts i amb una defensa molt agressiva i intensa de l’equip rival, va ser un factor que va perjudicar molt el Círcol. Als darrers quinze minuts de joc: 24 a 2 tirs lliures. Com a mínim, les faltes van estar molt repartides entre tots els jugadors i no va ser un factor determinant llevat de la cinquena personal d’en Jordi Ferro quan estava jugant un gran partit.

  • Aquesta setmana hi ha aturada, l’equip tornarà a jugar el dia 13 de desembre a Casagemes contra la Cultural. Us hi esperem!

Partit corresponent a la desena jornada de lliga del sots 25 ‘1’ del Círcol i podem afirmar que aquest ha estat el millor partit de la temporada de l’equip. L’equip està creixent i comença a mantenir una regularitat en el joc i sobretot en la defensa. I tenint en compte que el rival és un dels equips més forts de la categoria i que es manté a la part alta de la taula amb només una derrota.

Gran primer quart dels nostres on el Círcol va ser capaç d’anotar fins a tres triples i amb un ritme de joc alt que culminava en contraatacs reeixits. El resultat al final d’aquest període va ser de 15-20.

El segon quart l’equip va baixar pistonada degut a la rotació i va permetre que el Santa Perpètua empatés el partit al minut quatre i un parcial de 9-2 als darrers cinc minuts faria que per primer vegada es posessin per davant al marcador. També cal comentar que en aquest període van arribar a llençar fins a dotze tirs lliures per dos del Círcol. S’arribava al descans amb el resultat de 32-30.

Mal inici del tercer període amb errades en atac i desconcentració provocada per algunes situacions arbitrals, les quals no podem controlar i no poden fer que deixem de fer la bona feina que l’equip estava fent, que permetien l’equip local marxar per 41-34 al marcador. L’equip però va tornar a la concentració i de la mà de Jordi Ferro i Jaume Benajiba va tornar a entrar de ple al partit. Es tancava el període amb un resultat de 50 a 47.

Un darrer quart molt emocionant però poc vistós ja que el criteri arbitral era molt exigent i gairebé cada acció defensiva del Círcol acabava amb falta personal i tirs lliures. L’equip local va arribar a llençar-ne fins a deu tirs lliures en aquest període i sis més al temps extra que vindria després. Malgrat això l’equip va seguir fent la seva feina i sobretot creient en les seves possibilitats. Un quart on el Círcol a base dels triples de Jordi Ferro i Guillem Fonollà es manté dins del partit fins que a falta de 13 segons i sobre la botzina de final de possessió apareix Jaume Benajiba, que venia de la banqueta de descansar tot el període, per anotar un triple a taulell increïble des de vuit metres per posar el 58-58 al marcador. Una bona defensa del Círcol va fer que el partit anés a la pròrroga.

I a la pròrroga vam viure un autèntic partidàs, d’aquells que fan emoció i gaudir l’espectador. Inaugurava el marcador de l’extra time el Santa Perpètua de la mà de David Garcia amb un triple i el contestava de manera immediata i des de vuit metres Jaume Benajiba. Cistella local i segon triple del canoner local al qual tornava a contestar l’11 del Círcol. Tirs lliures locals, dels quals només anoten el segon i triple de nou de l’escorta del Círcol. Fins a 4 triples consecutius si compten el que dóna lloc a la pròrroga. Ovació a la graderia i desesperació de l’entrenador rival. Amb 69-69 i després de dues jugades molt polèmiques: un tap il·legal tocant taulell i una fora autènticament de llibre; l’equip local rep falta i va a la línia de tir lliure i de nou i per tercera vegada a la tarda, el pavelló torna a quedar a les fosques, apagada. Un minut i poc de partit i aturada de deu minuts on l’equip es conjura per afrontar aquest darrer minut i fer pinya. Finalment, després de la interrupció, l’aler del Santa Perpètua anota els dos lliures i el Círcol no és capaç de sumar en el seu atac malgrat tenir dues opcions de cistella. Finalment el resultat és de 73-69 i no queda una altra que felicitar tots els jugadors pel partit realitzat davant un gran rival.

Destacar però la direcció de joc de l’equip de la mà d’Adrià Forcada i la feina del joc interior en general, i en especial d’en Jordi Querolt, i els alers alts en la defensa dels pivots locals, on es va veure reflectida la bona feina setmanal. La significativa baixa d’en Pere Tomeu va ser suplida amb nota força alta.

Cal creure sempre en l’equip i en els companys que tenim a pista en cada moment, animant-los i motivant-los i mantenint una actitud positiva vers el grup. Els partits tenen una durada de quaranta minuts i de vegades, més.

Anotadors:

Jordi F. (17), Manel R. (2), Héctor F. (-), Adrià F. (-), Enric A. (5), Jaume B. (21), Guillem F. (8), Carles M. (1), Albert B. (-), Daniel E. (5), Jordi Q. (10). 11 triples: 5 Jaume B., 3 Jordi F., 2 Guillem F. i Enric A. Tirs lliures: 6/14.