CE Laietà – Ascensores Eninter 44 – Círcol 72

Última jornada del 2014, coincidint amb un desplaçament complicat davant un equip que ens havia derrotat, de forma justa, a la plana, sent l’únic equip el qual no havíem pogut guanyar durant aquesta fase prèvia. Al vestuari, però, tan sols parlem de treballar els aspectes que podem controlar, com la concentració, la intensitat defensiva i ser molt agresius.

Així doncs, comencem el partit molt endollats, amb una dinàmica favorable i portant clarament el ritme, però amb una manca d’encert en tirs exteriors alliberats. Arribem al final del primera quart  perdent 16-14. Al segon període es manté la tònica inicial, gran defensa per la nostre part, i fem un pas endavant ofensivament, penetrant amb agressivitat, però un cop més, fallem moltes situacions clares properes a l’anella, que tan sols ens permeten marxar amb una diferència de 3 punts al descans (23-26) i una sensació de que podria ser molt més àmplia.

Al descans, tan sols comentem que hem de seguir treballant igual amb els aspectes que podem controlar, i que tard o d’hora tindrem més encert. I els primers 10 minuts de la represa van ser un autèntic recital defensiu. Recuperem moltes pilotes al nostre camp d’atac, forcem diversos 24 segons del rival, i provoquem tirs molt forçats, mentre que, alhora, tenim control total del rebot defensiu. Tot això, fa que poguem utilitzar el contraatac, l’arma que més ens agrada, per castigar atac rere atac el rival, i finalitzar el quart amb un parcial de 13-30 (encaixant un triple sobre la botzina).

Amb el partit pràcticament sentenciat, a l’últim quart, baixem un pèl el nivell d’exigència ofensiu, amb molts jugadors provant coses noves i jugant amb confiança. Però tot i això, en defensa no parem en cap moment, i plantem al rival amb tan sols 10 punts al darrer quart, fins al definitiu 44-72 (46-70 real per error humà de la taula).

Tanquem l’any amb el millor partit de tota la fase prèvia, no a nivell d’encert, on tan sols aconseguim un tir de fora 6,25 i el percentatge de tirs lliures tampoc és dels millors que hem tingut. Però a nivell de treball, sacrifici i companyerisme podem estar molt contents de com tanquem el 2014. I que ens serveixi de patró pel 2015.