SR Lima Horta 48 – Círcol 55

Tanquem l’any amb el júnior de la millor forma possible, la primera victòria de la temporada. Una victòria totalment merescuda, tant pel treball realitzat per les jugadores com pel treball realitzat al llarg del partit.

Plantegem una defensa pressionant tota la pista, i durant els primers minuts de partit dóna molt bon resultat, i arribem a tenir fins a 6 punts d’avantatge. Tot i això, fallem tots els tirs lliures que llancem en aquest primer quart i finalitzem tan sols 13-17, 4 punts un pèl insignificants vist el nostre treball a pista.

Al segon quart, la dinàmica del partit canvia dràsticament: seguim plantejant una defensa presionant durant tota la pista, amb la diferència respecte els 10 minuts anteriors de que anem mig segon tard en pràcticament cada acció. Això ens castiga amb moltes faltes en contra, el nostre rival va constanment a la línia de tir lliure i, malgrat no tenen un gran encert, provoquen que no poguem sortir al contraatac ni anotar amb facilitat, ja que les d’Horta ho  aprofiten també per posar-se en zona. Tot i això, arribem amb una petita aventatge de 3 punts al descans (25-28).

A la represa, sortim bastant encallades ofensivament, però a diferència de molts altres partits, la nostre manca d’encert no va acompanyada d’una baixada de tensió al darrera, sinó que malgrat no trobar el camí de la cistella, seguim apretant molt en defensa. I això ens dóna la nostra recompensa, ja que arriben els nostres minuts de major encert i realitzem un parcial de 2-14 que ens dispara al marcador  (30-42 min. 29). I tot el que havíem fet bé fins ara ho deixem de fer al darrer minut del quart, on encaixem un 6-0 que torna a apretar el marcador.

Al quart definitiu, seguim molt espesses, i tan sols anotem 2 punts en els 6 primers minuts de quart, fet que provoca que les locals ens empatin el partit a 44 a falta de 4 minuts. És llavors quan tornem a recuperar l’encert, per realitzar un parcial de 4 a 9 que ens dona 5 punts de marge a falta de 90 segons. Últims 90 segons en que el partit es torna boig, recuperem 3 pilotes que perdem pràcticament al cap de 5 segons, i veiem com les rivals fallen una situació claríssima per anotar. Després de tot plegat, la disbauxa acaba amb molta sort per part nostre, ja que treiem una falta a manca de 25 segons, sumem els os tirs lliures i tanquem el partit amb el definitiu 48-55.

Primera victòria, i primer partit en que l’equip treballa pràcticament a un nivell altíssim defensiu durant els 40 minuts, com ho demostren els 48 punts encaixats. Precisament, a l’inici del partit ens havíem posat l’objectiu d’encaixar com a màxim 12 punts per quart, i ho cumplim (n’encaixem 13, 12, 11 i 12). A més, per primer cop, tenim un pèl de sort als instants finals, i després de molts partits tenint la victòria a tocar per fi podem celebrar-la al millor moment de l’any.