• Fincas Vazquez ABB 73 – Círcol 63

  • Derbi badaloní disputat el passat dissabte al mític pavelló d’Ausiàs March. Dos equips a la zona mitja de la taula amb aspiracions a seguir escalant posicions. I fins que el bàsquet va ser el veritable protagonista del partit, es va veure un bon duel, força igualat i amb un Círcol que sembla recuperar el ritme i la intensitat defensiva que l’ha de caracteritzar. Aquesta crònica només es limitarà a parlar de bàsquet i donarà les dades que es poden comentar i que reflectiran el què va succeir al parquet.

Un primer quart que començava amb un gran encert des de la línia exterior, amb tres triples consecutius, dos locals i un visitant, i on el Círcol a mida que avançava el quart s’anava trobant més còmode. 9-16 a falta de tres minuts per tancar el període, però des d’aleshores, i incromprensiblement, no es va poder jugar un partit de bàsquet normal. Vuit tirs lliures consecutius dels locals amb un gran encert, sobretot per part d’Edgar Teruel, felicitar-lo pel gran partit que va fer, posaven el 16-16 al final dels primers deu minuts. Bona actuació de l’aler Daniel Esteban autor de nou punts aquest quart.

Un bon segon quart en quant anotació permetia als nostres marxar al vestidor malgrat tot per davant al marcador, 36-38. L’equip romania concentrat en fer la seva feina el millor possible oblidant-se de tota la resta. Una diferència de faltes 4 a 16 feia que gràcies als tirs lliures els locals seguissin dins del matx.

Un mal inici de tercer quart va fer que els locals etzibessin un parcial d’11-3 que posava la màxima diferència local a l’electrònic. Un temps mort per part d’en Santi Rodríguez, aconseguia que el Círcol igualés el partit a falta de dos minuts per finalitzar el quart amb 47-47. De nou i gràcies als tirs lliures els locals anotaven una sèrie de llençaments que posaria el 49-54 al final del període. Aquí els nostres van perdre la concentració del partit i dues tècniques van ajudar l’equip local a encara poder disposar de més lliures a més de sengles possessions.

Una altra mala sortida del darrer quart feia que els locals posessin la màxima diferència al marcador, 53-62 a falta de sis minuts per jugar. Gran actuació del pivot Héctor Feliz, en atac amb vuit punts i sobretot defensivament. Jordi Querolt faria la cinquena falta personal, jugada que va condicionar el desenllaç del partit. El Círcol però, tirava d’orgull i caràcter i gràcies a una defensa zonal i el control del rebot era capaç de posar un 64-60 amb un inspirat Josep Gasull en atac que faria cinc punts en un minuta quan encara mancaven tres minuts per acabar. L’ABB sumava amb facilitat sobretot des de la línia de 4’60, i a falta dos minuts el resultat era de 67-60. Apareixeria aleshores la mà de Jaume Benajiba per anotar un triple descomunal que hauria d’haver estat 3+1, seguidament, la jugada següent seria el detonant del partit, amb quatre avall i 1:38 per jugar-se, una acció que tot semblava que seria un fantàstic 2+1 es converteix en una falta en atac més una tècnica per posar-se les mans al cap de la incredulitat al veure la decisió. Dues tècniques, la segona totalment merescuda, ja faria impossible la remuntada dels nostres. Tirs lliures i finalment una derrota dolorosa per deu punts, 73-63, que no fa res més que deixar la lliga més igualada i que ha de servir, per a tothom, per saber canalitzar les emocions i reaccions sobretot quan són negatives i poden anar en detriment de l’equip. Aquest partit ha de servir per això, a part que la feina feta durant els minuts que es va jugar a bàsquet va ser prou bona, sempre millorable, però l’equip està en la bona línia de joc.

Aquesta setmana rebem un equip de la part alta, el Vila de Montornès on l’equip espera poder competir al màxim malgrat les baixes i sumar la novena de la temporada. Endavant!

Anotadors:

Jordi F. (8), Héctor F. (8), Adrià F. (-), Carles M. (1), Albert B. (-), Guillem F. (4), Daniel E. (9), Jordi Q. (11), Jaume B. (13), Josep G.(9). 6 triples: 2 Jordi F., 3 Jaume B, i Daniel E. 5/7 en lliures.

15 faltes a 39; 41 tirs lliures locals per 7 visitants.

Aquest diumenge a les 10h a Pomar a tancar la primera volta amb una victòria que seria molt important.