Círcol 59 – UE Sant Fost 62

El sots 25 ‘1’ del Círcol començava la segona volta a casa i ho feia tot rebent l’UE Sant Fost, un rival que visitava Casagemes amb un balanç de 8-7 la primera volta i a només un partit del Círcol. Un partit que es preveia molt complicat per la qualitat d’alguns jugadors visitants però que l’equip dirigit per Santi Rodríguez havia de guanyar si volia aspirar a escalar posicions a la taula, ja que era una jornada idònia per fer-ho. No va ser així, i l’equip vallesà es va endur la victòria amb un bàsquet final espectacular. I és que el Círcol va guanyar els dos primers quarts, i va empatar el darrer, només va perdre el tercer parcial. Tot i així l’equip encara aspira a competir entre la part alta de la classificació i aquesta setmana té el repte de sumar al derbi a Ausiàs March diumenge davant el Sant Andreu de Natzaret.

El partit de dissabte va tenir dues cares, una d’elles va ser tota la primera meitat on el Círcol va imposar el seu ritme i control del rebot defensiu per marxar al marcador al final dels primers vint minuts amb un resultat de 34-28 que encara feia curt el que s”havia vist al parquet. Moltes errades i boles perdudes en contraatacs clars i bàsquets senzills sota l’aro així com tirs lliures no reeixits permetia l’equip del Vallès arribar viu al descans i no amb una diferència de quinze punts que hauria estat més justa. Cal saber no perdonar aquestes situacions i assegurar els bàsquets que generem. Vuit punts de Jordi Querolt i onze punts de Jaume Benajiba en aquesta primera meitat així com set punts de la mà de Guillem Fonollà segellaven l’anotació del Círcol.

Al descans, poques instruccions més enllà d’estar més encertats de cara cistella i no baixar el ritme i intensitat demostrada sobretot al segon període. Un bon inici amb dos bàsquets consecutios del pivot Jordi Querolt semblava que el Círcol trencaria el partit i marxaria còmodament al marcador i la rotació del Círcol donaria els seus fruits. No va ser així, va ser un miratge, i un combatiu Sant Fost firmava un gran quart de la mà del seu jugador #34, A. Segura, autor de dos triples i deu punts en aquest període. Un parcial final de 8-17 capgirava el partit com un mitjó i el resultat al final del quart era de 42-45 favorable als vallesans, que es començaven a creure que podien guanyar el partit amb només una rotació de set jugadors però una molt bona defensa i un gran encert en el tir exterior en moments clau del tercer quart.

El darrrer el Sant Fost gairebé sempre anava per davant al marcador excepte els minuts inicials on dos triples consecutius del Círcol de la mà de Jaume Bebajiba i Jordi Ferro podien semblar l’inici de la remuntada local, però el Sant Fost va tornar a posar diferències mínimes de tres o quatre punts, sobretot de la mà d’un sensacional Segura que firmaria un darrer quart amb nou punts més incloent el triple guanyador de més enllà de set metres. I és que entre Segura i Pérez #9 van fer un total de trenta nou punts i van ser un autèntic mal de cap per la defensa individual i zonal plantejada pel Círcol. Tot i així, els darrers dos minuts el Círcol va tornar a apel·lar a l’èpica i orgull que caracteritza aquest equip que no dóna els partits per perduts fins el final, i a base de sumar d’un en un amb els tirs lliures, un bàsquet de Fonollà després de rebot ofensiu i un altre punt de Jordi Ferro des del tir lliure s’aconseguia igualar el marcador a 57-57. Resposta de Segura  i contrarèplica de Querolt amb tir de mitja distància. 59-59 i després d’una gran defensa dels nostres, el Círcol recupera la pilota a falta de 7.1 segons. Temps mort i una jugada amb un clar objectiu: tenir l’última acció del partit per guanyar o anar a la pròrroga en cas de fallar. Malauradament, i a falta de 0’7 segons, es va cometre una violació, pilota pels visitants i seguint l’encert de tota la segona part van treballar una doble pantalla molt difícil de defensar que malgrat tot el nostre defensar va arribar a puntejar el tir però un triple de més enllà de set metres entrava net a la cistella sobre la botzina i donava el triomf als vallesans i amb aquest una victòria de molt de mèrit.

Toca refer-se, una bona setmana d’entrenaments, recuperar efectius i preparar el partit contra el Sant Andreu; diumenge 16h al pavelló dels Països Catalans, US HI ESPEREM! Tot està per fer i tot és possible, només cal que ens ho creiem i que no baixem els braços en cap moment perquè els partits duren quatre quarts de deu minuts i no podem baixar la guàrdia en cap moment! Endavant! Felicitar l’UE Sant Fost pel seu partit i també felicitar el nostre jugador Ferran Casolivé pel seu debut a la lliga amb l’equip, aquest cop com a jugador.

1 2 3 Círcol!!

Anotadors:

Jordi F. (6), Xavi M. (2), Héctor F. (-), Ferran C. (4), Carles M. (2), Enric A. (-), Guillem F. (9), Jordi Q. (20), Jaume B. (14), Josep G. (2). 3 triples de massa intents: Guillem F., Jaume B. i Jordi F. 6 de 17 en lliures… –> clau també.