• AE Sant Andreu Natzaret 63 – Círcol 71

  • Arribava l’esperat derbi entre el Sant Andreu de Natzaret i el Círcol. Diumenge a la tarda es va poder veure i viure un gran partit de bàsquet, que va tenir pràcticament de tot, però sobretot tensió, emoció i moments de bon bàsquet per part dels dos conjunts. Val a dir però que va ser el Círcol qui va imposar el seu ritme de joc i les seves alternances defensives van ser clau per tenir opcions d’endur-se la victòria com així va ser davant un conjunt local, els palestins com ells acostumen a anomenar-se, que va lluitar en tot moment i va entrar al partit quan semblava que no ho aconseguiria i va ser capaç de tenir opcions fins el final de partit de disputar la victòria al conjunt de La Plana.

 

Durant la setmana es respirava ambient de derbi, molta concentració en els entrenaments i molt de respecte mutu, sabedors que el rival havia conquerit Casagemes al partit de la primera volta i també perquè molts jugadors són amics entre ells i això fa que el partit sigui sens dubte especial; a més, els jugadors del Círcol tenien ganes d’una revenja esportiva, i així va ser.

A l’inici va ser el Sant Andreu que va trobar cistella amb més facilitat i el Círcol no era capaç d’anotar situacions còmodes i encaixava un parcial inicial de 6 a 0. Aquest quart seria de parcials dels dos equips, Carles Martí obria la llauna amb un triple i els de can cartrons etzibaven un 0-7 com a resposta en poc més de de dos minuts. El desencert ofensiu i l’encert local des de la línia de tir lliure tornava a fer que el Sant Andreu fes un parcial de 7-0 que el Círcol aconseguiria retallar l’últim minut per deixar el marcador en un 14-11.

L’inici del segon quart va ser calcat al primer i tres bàsquets consecutius permetien que els jugadors d”Èric Medina tinguessin la màxima diferència al marcador: 20-11, amb només dos minuts jugats. Aleshores el Círcol va saber reaccionar, i de quina manera. Els locals només anotarien una cistella en joc i dos tirs lliures mentre que el Círcol seria capaç de capgirar l’electrònic de la mà d’un inspirat Ferran Casolivé, autor de nou punts en aquest període. S’arribava al descans amb el resultat de 24 a 27 i amb una dinàmica en quant a joc.

El tercer quart començava molt bé aquest cop pel Círcol, que obriria els primers minuts una escletxa al marcador amb el 26-33, però en un vist i no vist i moments de precipitació i saber fer dels locals van aconseguir empatar el partit a 34 a mitjan quart. A partir d’aquí intercanvi de cistelles a banda i banda i cap dels dos equips aconseguia frenar l’atac del rival. Va ser en aquest període que els locals anotarien els seus dos únics triples del partit i aconseguien capgirar de nou el marcador, fins el 43-42 final. Tot per decidir al darrer quart.

Seria aleshores quan apareixeria la màgia al vell pavelló d’Ausiàs March de la mà d’Enric Abenoza, que va fer embogir i aixecar de les cadires el públic amb tres triples consecutius en menys de dos minuts. El Círcol obria distància al marcador, que reflectia un 55-43, i és que els palestins no anotarien la seva primera cistella fins el minut sis. Aleshores el Círcol no va ser controlar el partit i jugar amb possessions més llargues i va permetre que el Sant Andreu tornés a entrar al matx, ja que a falta de poc més de dos minuts el resultat era de 57-59. S’entrava als darrers dos minuts amb el resultat molt igualat. El Círcol aniria molt seguidament a la línia de tirs lliures i és allà on va segellar el triomf, acompanyat d’unes excel·lents defenses i un control del rebot que no permetia segones opcions als locals. Finalment, una diferència de vuit punts al marcador, 63-71 i gairebé amb opcions fins el final de poder remuntar un average que pot ser important de cara a la classificació final de la temporada.

Felicitar el bon partit de TOT l’equip, on tothom va aportar el seu granet de sorra i va ser partícep d’aquesta bona i merescuda victòria. L’equip va recuperar el pivot Pere Tomeu, que va signar un molt bon tram final de partit, decisiu als lliures i amb bàsquets claus. Aquesta setmana l’equip rep un altre rival amb el que va perdre la primera volta, el Bàsquet 3 Viles. Perquè la victòria de la setmana passada sigui important, cal reblar-la amb una nova victòria a casa contra un bon equip com és el maresmenc.

  • Proper partit a Casagemes a les 10:30 del matí, diumenge! Us hi esperem!! 1 2 3 Círcol!

Anotadors:

Jordi F. (3), Héctor F. (-), Pere T. (7), Adrià F. (-), Ferran C.(13), Carles M. (7), Enric A. (19), Guillem F. (2), Daniel E. (-), Jordi Q. (3), Jaume B. (8), Josep G. (9). 6 triples: 4 Enric A, Ferran C. i Carles M. 22/38 en tirs lliures, 57%.