La revetlla de sant Joan porta petards, festa, sopars… però també articula un moviment cultural reivindicatiu.

Tal i com explica la pàgina web d’Òmnium Cultural: “La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana”

A Badalona, la flama també arribarà de la mà de la Festa Nacional Països Catalans amb la col·laboració de Soca-Rel del Círcol, el grup Anastàsies, els Miquelets i Bèsties de Foc.

Cartell La Flama 2015

A partir de les 6, doncs, la flama recorrerà alguns carrers de la ciutat per acabar prop de les 7 a la plaça de la Vila.

Es llegirà el Missatge de la Flama càrrec de Pont del Petroli Poesia i s’encendrà la foguera per donar l’acte per acabat amb el ball de les Bèsties.

La flama arribarà avui a prop de 400 municipis dels Països Catalans de la mà de prop d’un centenar d’equip de foc.

 

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana – See more at: https://www.omnium.cat/flama-del-canigo#sthash.9NOgHbgo.dpuf
La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana – See more at: https://www.omnium.cat/flama-del-canigo#sthash.9NOgHbgo.dpuf