El plegat és un art anitc que el badaloní, Joan Sallas, ha convertit en modus vivendi. És artitsta i estudiós de la papiroflèxia i el plegat de tovallons i, com a tal, ha investigat i publicat a tot el món. El seu art ha arribat al Metropolitan de Nova York, al museu Spielzeug Welten de Basilea (Suïssa) a diferents ciutats d’Alemanya, a Florència i a Corea, entre d’altres llocs del món. I ara ho farà a Badalona a les jornades A.Plec sobre Didàctica del Plegat per a Educadors. Aquestes jornades es celebraran el 24 i 25 d’octubre al Centre Cultural de l’Escorxador.

Per anar escalfant motors per aquest extraordinari esdeveniment, el proper dissabte es farà la presentació de l’A.Plec. Serà a les 7 de la tarda al Mercat de Tallers, al carrer d’en Prim, número 6.

joan sallas cartell

Al final de la presentació de dissabte es plegaran alguns models senzills indicant els aspectes pedagògics que deixaran entreveure l’activitat com a eina educativa.

Les jornades van dirigides a educadors de tota mena des de professionals a les llars d’infants, a professors de secundària, estudiants de magisteri o educadors en el lleure. Tot i així, qualsevol persona interessada en aquest antic art del plegat i tindrà el seu espai.

Joan-Sallas foto Gerwin Sturm

(foto: Gerwin Sturn)

Les Jornades de Didàctica a l’entorn del plegat, té el suport del Círcol Catòlic a través de Soca-rel i de l’Ajuntament de Badalona.

La presentació de dissabte està oberta a tothom i serà el primer contacte amb les jornades de l’A.Plec del mes d’octubre.

Si en vols saber més…

http://www.ara.cat/suplements/cientific-del-plegat_0_1429057104.html