• El documental ‘Camí a l’escola’, del director francès Pascal Plisson, relata la història de quatre nens de diferents països del món que, tot i les dificultats que tenen per anar a l’escola, lluiten per tenir una educació que els permeti tenir més oportunitats en la vida. 
  • Aquesta és la primera aposta del Cinemaprop d’enguany!
    • cami de lescolapet
    • La Zahira viu a l’Alt Atles, al Marroc, i tarda quatre hores a cobrir els 22 quilòmetres que la separen de l’escola. El Carlitos viu a la Patagònia argentina i tarda una hora i mitja a arribar al centre escolar i fa el trajecte a cavall amb la seva germana. Són dos exemples dels quatre casos que explica el documental ‘Camí a l’escola’. El director francès Pascal Plisson els ha seguit en el seu trajecte fins a l’escola per comprovar com de diferent és per a ells l’accés a l’educació. Una situació que contrasta amb la dels nens d’occident, que, en general, tenen totes les facilitats per educar-se. El documental remarca la força de voluntat d’aquests nens, que tot i ser joves ja són conscients de la importància de formar-se.
  • El documental va rebre un premi Cèsar al millor documental i a França ja l’han vist més d’un milió i mig d’espectadors. A més del documental, també s’ha publicat un llibre. Amb el mateix títol, relata els quatre casos que surten en el reportatge audiovisual i dos més.
  • text: D.Calavera / BTV