Círcol 47 – CB Tiana Negre 70

Tornada a la competició dels nois del sots 25 ‘1’ que una temporada més estaran dirigits per en Santi Rodríguez i ajudats pel fisioterapeuta Ferran Casolivé i que presenten quatre cares noves: Marc Grangé (Sant Andreu), Jordi Rull (Tiana), Miguel Sánchez i Ruben van Gaalen. L’equip compta amb la baixa fins febrer del futur doctor Jordi Querolt per motius acadèmics i al qual desitgem tota la sort possible.

Amb l’equip renovat en totes les línies, el grup va començar a principis de setembre la pre-temporada que va finalitzar amb l’esperat debut a la lliga contra el Tiana que dirigia precisament un ex de la casa l’any passat, en Sergi Garcia, i és que la temporada anterior havia estat l’entrenador del sènior B del Círcol.

Amb moltes ganes i il·lusió es va afrontar el primer partit de la temporada oficial, però això, no sempre és suficient. I és que el Tiana va ser en tot moment superior als nostres jugadors, que es van veure gairebé sempre per darrera en el marcador. El partit va començar molt bé durant els tres primer minuts, de la mà de Jordi Rull anotant els primers punts de la temporada de l’equip i col·locant un petit parcial de 6-2 que es veuria remuntat en pocs minuts de la mà sobretot d’un inspirat Manel Duran amb nou punts consecutius. El primer triple de la temporada el signaria l’adrianenc Enric Abenoza que posava el 9-11 al marcador a mitjan quart. I d’aquí fins el final del període el parcial va ser de 6 a 15 favorable als maresmencs. Un parcial de 0-11 amb temps mort inclòs al mig va fer que el Tiana agafés una distància considerable fins entrar als darrers minuts del quart. Finalment es tancava el primer període amb un marcador de 15-26 gràcies als punts finals de l’escorta Jordi Ferro va inclús retallar un pèl el marcador. El Círcol hauria de posar-se les piles en defensa si no volia patir la primera derrota de la temporada.

I el segon quart l’equip badaloní va saber reaccionar i de la mà de Jordi Ferro (autor de 16 punts i un bon partit en línies generals) i Pere Tomeu va reduir la diferència fins el 25-28 i semblava que el Círcol entrava al partit i competiria. Però en tres minuts, un parcial en contra d’1-10 feia que s’arribés al descans amb un resultat de 26-38.

Cal dir que en el segon i tercer quart el Círcol va rebre en total 25 punts, fruit d’una correcta defensa i pujar un nivell la intensitat i concentració, encara insuficient per poder competir el partit com haguéssim volgut però vam arreglar la nefasta defensa del primer període. I és el que Círcol sortia del descans amb l’objectiu d’entrar al partit de nou i però un tercer quart paupèrrim en atac feia que el global del quart fou de 6-13 pels de Sergi Garcia. I és que el Círcol només sumaria una cistella en joc al minut u del quart, els altres cinc punts van ser des de la línia de tirs lliures. Cal més confiança de cara cistella, es van fallar situacions de bàsquet prop de l’anella que no estem acostumats a fallar. D’haver estat una mica més encertats el signe del partit i la diferència final hauria estat una altra. Començàvem doncs el darrer període amb un resultat de màxima diferència pel Tiana: 32-51.

Nervis i ganes d’arreglar la situació ràpidament van fer entrar l’equip en una apatia ofensiva considerable, on tothom volia sumar i arreglar les coses, però sense ser capaços de jugar col·lectiu. Situacions desesperades amb companys rivals i amb un correcte arbitratge que no s’haurien de tornar a repetir i poc bàsquet. Un darrer quart amb molts tirs lliures per les dues parts, amb un 100% per part del Círcol no van aconseguir retallar la diferència i es tornaria a perdre el quart. El Círcol no va ser capaç de guanyar cap període. I al final la màxima diferència a l’electrònic per finalitzar el decepcionat debut a la lliga: 47-70.

Felicitar el Tiana pel gran partit i la seva intensitat que van esborrar la major part del temps els jugadors locals de la pista fent que no es trobessin còmodes en cap moment, el seu coach Sergi Garcia i els jugadors, en especial en Manel Duran, autor de 18 punts. Pel que fa al Círcol, això no ha fet res més que començar, moltes, moltíssimes coses a millorar durant la setmana als entrenaments i toca aprendre dels errors, saber que sense intensitat defensiva no surten les coses darrera ni tampoc davant i ja pensem en el proper partit, a Sant Cebrià el proper dissabte.

Anotadors: Miguel S. (1), Jordi F. (16), Héctor F. (-), Pere T. (8), Adrià F. (3), Marc G. (2), Enric A. (5), Guillem F. (-), van Gaalen (-), Jaume B. (2), Jordi R. (7) i Josep G. (3). 4 triples: 3 Jordi F. i 1 Enric A. Tirs lliures: 18/28, 64%.