CB Sant Cebrià 61 – Círcol 69

Primer desplaçament de l’equip aquesta temporada i primera victòria a domicili en un partit que semblava que el Círcol tenia controlat a la mitja part però que no va ser sentenciar a la segona meitat i va provocar que els maresmencs igualessin el partit a la darrera jugada i haver de jugar una pròrroga, on el Círcol va ser l’equip menys erràtic dels dos, segellant el triomf paradoxalment des de la línia de tirs lliures.

El Círcol es presentava dissabte a la tarda a Sant Cebrià amb les baixes d’en Pere Tomeu, Marc Grangé i Jaune Benajiba per diversos motius. Destacar el debut amb l’equip en aquesta nova temporada de l’Aleix Sànchez i en Xavier Mateu, jugadors del sots21 preferent de l’entitat. Gràcies!

El primer quart començaria amb un domini total del Círcol a la pintura de la mà del debutant Ruben van Gaalen, autor de 8 punts en la primera meitat del quart i un gran treball al rebot ofensiu. De la mà de l’Enric Abenoza, erràtic en el tir exterior durant tot el primer quart, el Círcol posaria una diferència de 5 a 13 a l’electrònic. La qual cosa va fer demanar un temps mort a l’equip loca per tal de presentar una defensa zonal 2-3 que no deixarien de practicar en tot el que restava de partit. L’escorta Jordi Ferro apareixeria al partit amb dos triples i sis punts consecutius i deixaria el marcador en un 16-21. El mal balanç dels nostres va permetre accions ràpides dels locals i que sumessin des de la línia de tir lliure malgrat no estar en bonus. Cal millorar aquestes situacions.

Contra la zona que practicava el Sant Cebrià era molt fàcil tenir tirs lliurats des de 6’25, i aleshores se sumaria a la festa l’adrianenc Enric Abenoza, que trencaria la seva mala ratxa i anotaria dos dels seus quatre triples en aquest període. El Círcol passava la barrera dels deu punts de diferència i marxaria al descans amb un resultat de 23 a 33. Fruit de la bona defensa i l’encert des del perímetre així com la feina d’en Ruben a la pintura.

 

Cal destacar la bona direcció de l’equip per part dels bases Adrià Forcada i Miguel, en un partit que no es fàcil de gestionar atacant sempre contra una zona molt tancada. Al començament del tercer període el Círcol semblava que trencaria del tot el partit, amb un inici intens i sumant cistelles al contraatac posava un 27-39 al marcador durant els primers minuts. Reacció local sobretot fruit del seu encert als tirs lliures i anaven retallant diferències. Dos triples més de l’Enric a la segona meitat del quart permetien el Círcol poder seguir per davant al marcador al final del mateix: 41-48.

Intercanvi de bàsquets al darrer quart i amb gran encert des de tir lliure l’equip local seguia eixugant la diferència al marcador. Bons minuts sobretot defensius del pivot de Bufalà Héctor Feliz i un Jordi Ferro s’entestava des de la línia de 6’25 a mantenir una diferència de sis punts pels badalonins però la insistència local i la desconcentració defensiva en moments importants del Círcol va permetre el Sant Cebrià entrar al partit i creure’s que podria tenir opcions de guanyar-lo. Un bon bàsquet de Josep Gasull posava el 53-58 a falta de dos minuts i escaig. Dos minuts fatídics des de tir lliure pels nostres, tònica durant els 40 minuts excepte la pròrroga, van condemnar l’equip a patir fins el final. Dos triples dels maresmencs, un d’ells a taulell a falta d’un segon portava el partit a la pròrroga.

I aquí va sorgir l’ofici del Círcol, una pròrroga amb massa nervis i molts, moltíssims errors. La pròrroga es resoldria des del tir lliure, ja que els badalonins guiats de la mà dun combatiu Jordi Rull anotarien 6 dels 8 punts del quart des de la línia de 4’60. El Círcol seria capaç de deixar el Sant Cebrià a zero als 5 minuts de la pròrroga.

Un partit que s’hauria d’haver resolt abans però que tot l’equip va estar seriós i concentrat els 45′ de partit més enllà dels moments de més o menys encert i més o menys activitat defensiva. Molt per millorar, molt per treballar. Aquesta setmana l’equip rep el Canet un equip que l’any passat militava a la 3a catalana i que manté el bloc i per tant serà un gran rival a batre a Casagemes.

Anotadors:

Miguel S. (2), Jordi F. (15), Héctor F. (2), Adrià F. (7), Aleix S. (-), Xavier M. (2), Enric A. (19), Guillem F. (1), Ruben van G. (8), Jordi R. (7) i Josep G. (6).

8 triples: 4 Jordi F. i 4 Enric A. 15/35…–> 43%

 

PROPER PARTIT A CASAGEMES DISSABTE 18 OCTUBRE 20.45 US HI ESPEREM! Beat Canet!