Comencem el repàs al què ha succeït en el darrer cap de setmana de competició al bàsquet del Círcol pel què va passar diumenge a primera hora de la tarda al Pavelló de La Plana: la Presentació oficial dels equips de la Secció de Bàsquet per la Temporada 2015/16. Tots els jugadors, tècnics i delegats dels 18 equips inscrits a la Federació Catalana i els dos equips per la creixent Escola de Bàsquet del Círcol van anar desfilant pel parquet de La Plana en el què va ser una Festa del Bàsquet, que va reunir a tota la família del Círcol, en un gran ambient de públic i pares a les graderies del pavelló.

En el tret de sortida del 75è aniversari de la secció (els actes del qual us anirem desgranant en els propers mesos), el bàsquet del Círcol va viure, diumenge, una jornada especial i emotiva, on tothom va ser el protagonista. Acompanyats de les autoritats municipals amb l’Alcaldessa de Badalona, la senyora Dolors Sabater al capdavant, també es va retre homenatge a Francesc Castellet, qui va ser durant 6 anys tècnic del Sènior A, que va conduïr a l’equip a dos ascensos consecutius (de Segona Catalana a Copa Catalunya), a part de ser en altres moments, jugador i entrenador de diferents equips de formació de la casa. Diumenge passat a La Plana es va viure una tarda de construcció de Círcol sobre la base del bàsquet. Una festa que va ser completa amb la doble victòria dels equips Sènior mascuins que van jugar després de la Presentació.

Presentació 15/16

Foto de grup de la Presentació dels Equips de la Secció de Bàsquet de la Temporada 2015/16

La jornada, a banda de la Presentació, ens deixa el retorn en competició dels equips de les categories de promoció. Una nova jornada molt positiva tant a nivell de victòries com, sobretot i el més important a nivell de joc i actitud.

Aquests són els resultats de la jornada.

Resultats (17-18 octubre)

Obrim foc a Països Catalans, en el debut del Preinfantil a casa, dissabte al matí, enfront un Sant Gervasi de Mollet que es va mostrar molt superior al conjunt de Jaume Lleal iRamon Domeng. Després dels 10 primers minuts d’igualtat, el conjunt vallesà va imposar clarament el seu joc i ràpidament es va desenganxar del marcador. Per la seva banda, el Círcol es va mostrar molt nerviós i erràtic. A finals del sisè període, ja s’havia tancat marcador. Molts ànims.

Molt millor van anar les coses pel Premini a Mataró, el camp de la Unió Esportiva, i pel Mini a la pista de l’històric Laietà de Les Corts de Barcelona, l’equip degà del bàsquet català. Ambdós conjunts van vèncer amb molta claredat.

Bones notícies de l’Infantil femení des de L’Hospitalet de Llobregat, on van guanyar el primer partit de la temporada a la pista del Collblanc en un gran partit de les noies de Lluís Alarcón, Marta Molina i Bernat Rojo. Moltes felicitats

I també, molt bones notícies al derbi entre el Cadet 1 i el Sant Josep que tancava la jornada matinal de dissabte a Països Catalans. Els de Santi Rodríguez i Albert Chalmeta van dominar absolutament al conjunt parroquial, des del salt inicial. El parcial de 28-0 al segon quart va trencar el partit i la resistència groc-i-lila. Recuperant moltes pilotes des de la pressió a la primera línia ofensiva rival, controlant el rebot, amb bons percentatges de tir i forçant moltes errades del rival, el Círcol obté una merescuda victòria, la segona en dos partits, que el consolida en el liderat, juntament amb l’AECAM. Són els dos únics equips invictes de la Lliga. I ambdós s’enfrontaran al Maresme, la setmana que ve pel liderat en solitari del Campionat.

El Cadet femení era el darrer equip Círcol que faltava per debutar ofiialment en aquesta nova temporada 2015/16. Ho va fer dissabte a la pista del SESE. Malauradament, les noies de Jaume Lleal i David Aldabert es van veure superades clarament pel conjunt del barri d’Horta de Barcelona.

A Casagemes, el Júnior 1 obria la tarda de bàsquet del dissabte. Davant el QBasket de Sant Cugat, els de Jordi Garcia i David Aldabert van vèncer en un partit marcat per la manca d’encert a ambdues cistelles i el baix tamteig final al marcador.

Tot seguit, el Sots25 1 guanyava al Canet, rival que arribava a Badalona de 9 punts en un molt bon partit dels de Santi Rodríguez i on l’inici del matx i la sortida de vestuaris després del descans va ser determinant, ja que els maresmencs es van mostrar molt combatius i es va haver de treballar la victòria.

Malgrat la igualtat posterior, el primer parcial de 11-16 i el major encert visitant als darrers dos minuts del duel va marcar el desenvolupament final del derbi Sots25 A – Maristes a La Plana. Els de David Manzanares sumen la primera derrota de la temporada, després de les dues primeres victòries ajustades a l’inici del Campionat. Molts ànims.

Activitat molt intensa, la del diumenge al matí pels equips Círcol. A Mollet, el Cadet A va fer el millor partit del que portem de temporada, tot i la derrota davantel conjunt vallesà. Un grandíssim encontre. Enfront, un dels millors equips de la categoria, que havia perdut les fases a Preferent, el Círcol va fer un gran partit, on des d’inici va dominar al marcador amb un primer avantatge de 8 punts punts. Els vallesans van reaccionar i van igualar l’encontre. A partir d’aquest instant, la igualtat va imperar on els visitants dominaven a l’electrònic fins als darrers instants del partit, on malgrat tenir opcions de victòria, el Mollet va capgirar definitivament l’electrònic. Moltes felicitats al conjunt d’Andreu Lladó i Gerard Castro per aquest gran partit i l’actitud mostrada a pista.

A la mateixa hora, a les 10:45, i a dos llocs diferents, un doble Minguella – Círcol en categoria Júnior centrava la primera part de la matinal Círcol del diumenge. A Casagemes, el Junior femení d’Artur Grau, Coral Mena i Ferran Viladomat derrotava, en un partit no molt brillant, a domicili a un combatiu Minguella, un any més gran que el Círcol, que no va donar el braç a tòrcer en cap instant.

Mentrestant a La Plana, i amb el Círcol com a local, el Júnior B derrotava, per tant sols dos punts als de Casagemes, igual que en el cas de les Júnior, un any més gran en un duel molt igualat, que es va resoldre en bona part, gràcies a la millora de la defensa individual, del conjunt d’Oriol Entrena, Xesco Gotzens i Adrià Albiol.

Junior B - Minguella

Gran victòria del Júnior B davant el Minguella

Tot seguit, al partit del Júnior B, La Plana vivia, el duel pel liderat en solitari a la Júnior Interterritorial masculina entre el Júnior A del Círcol i l’AECAM. Va ser un duel molt emocionant i incert que es va resoldre finalment pel conjunt de l’Alt Maresme des de la línia dels tirs lliures, on els locals van estar molt erràtics. Molts ànims.

Junior A

Derrota del Júnior A davant l’AECAM, en el duel pel liderat a la Interterritorial masculina

A Pomar, el Cadet B sumava la primera victòria de la temporada davant el Sant gervasi de Mollet, en un duel clarament dominat pels de Gerard Castro, en un triomf coral i amb un gran encert en la selecció de tir. Enhorabona.

Després de la Presentació, a La Plana, la tarda de diumenge es coronava amb dues grans i importants victòries dels dos equips Sèniors masculins del Círcol, enfront, els dos, al Granollers.

Primer, en el duel a la Regal Copa Catalunya, els de Victor Carrasco i Santi Rodríguez, empès per un públic entregat en massa, que va omplir La Plana, va derrotar al conjunt de la capitakl del Vallès Oriental, en un matx molt igualat, capgirant, al darrer quart, un marcador advers. Moltes gràcies a tots pel vostre suport

Sènior A - Granollers

Segona victòria del Sènior A de la temporada davant el Granollers davant d’un gran ambientt a La Plana

Tot seguit, el Sènior B, obtenia, en el duel a la Tercera Catalana, entre badalonns i granollerins, un valuós triomf davant d’un equip que venia invicte a La Plana (4-0). En un partit molt físic, la defensa del conjunt de Ricard Santiago i Jordi Garcia va ser clau en una victòria que es va forjar als darrers minuts on el Círcol va consolidar l’avantatge. Moltes felicitats.

Un altre equip invicte visitava el Círcol aquest diumenge. La coïncidència amb la Presentació va fer que el Sots21 Preferent jugués circumstancialment el seu partit amb el líder Sant Nicolau a Llefià. La defensa i els tirs lliures van ser cabdals perquè el conjunt d’Adrià Puente, Albert Calàbria i David Martínez sumés el 4-1 en el balanç victòries-derrotes i escalés a la segona plaça de la taula classificatòria. L’Igualada és, per tant, l’únic equip de la Lliga que manté la imbatibilitat. 

La jornada es tancava a Barcelona, on les Sènior van estar molt a prop de trencar la imbatibilitat del La Salle Bonanova. Un final ajustat, on la qualitat individual de les barcelonines va superar al final el bon plantejament global de les noies de Lluís Alarcón i Jaume Lleal.

I així tanquem un nou cap de setmana de bàsquet i Circol, molt especial, amb la Presentació dels equips de la secció per la temporada 2015/16, la del 75è aniversari del Bàsquet del Círcol.

Fins la setmana que ve

Salut i cistelles