Círcol 63 – CB Canet 54

Víctòria molt treballada la d’aquest dissabte davant un combatiu un històric del bàsquet català com és el CB Canet, els maresmencs, un equip jove, fins a sis jugadors tenien fitxa del sots21 de l’entitat, que vol tornar a la tercera catalana, categoria que va perdre la temporada passada, van plantar cara malgrat alguna baixa significativa i va fer suar de valent el Círcol per emportar-se la victòria en un partit molt seriós.

El Círcol va sortir amb una marxa més que el Canet i una bona concentració defensiva, la qual cosa va permetre arrodonir la bona sortida amb un triple de Jaume Benajiba que posaria un 11-2 al marcador durant els primers vuit minuts. Els sis primers bàsquets de l’equip van ser obra de jugadors diferents. Una reacció visitant faria reduir distància però cinc punts consecutius de Jordi Ferro deixarien el marcador en un 16 – 9 favorable als badalonins.

Durant el segon quart els maresmencs estarien més encertats des de la línia de tir lliure i serien capaços de retallar el marcador per arribar a la mitja part amb un 30 – 27 que no reflectia el joc d’uns i altres al parquet. Però cal ser més sòlids i no permetre que els equips entrin als partits. Bona feina sota els taulells de Ruben van Gaalen i Pere Tomeu, que seguirien amb la bona tasca d’Héctor Feliz al primer quart. L’equip anotaria sobretot de la mà de Ferro i Enric Abenoza, autors de d’11 punts dels 14 que faria el Círcol en aquest període.

A la represa l’equip de Santi Rodríguez va accelerar el ritme de joc i fruit d’una bona defensa col·lectiva i la mà calenta de Jaume Benajiba i a falta de dos minuts per finalitzar el quart el marcador era de 47 a 35. Però com ve sent habitual el Círcol no va saber tancar el partit. Acabaria el quart amb un 49-38.

I és que a base d’anotar tirs lliures després d’errors defensius el Círcol va permetre que el Canet cregués en la remuntada i retallés la diferència fins als sis punts a falta de 4 minuts de joc. Una cistella de Pere Tomeu i un nou triple de l’escorta Benajiba posaria de nou el Círcol amb una diferència al marcador per sobre dels deu punts per afrontar els minuts finals de partit amb una certa tranquilitat. Les darreres accions l’equip anotaria de la mà del capità Adrià Forcada que amb cinc punts consecutius posaria la cirereta a una gran actuació en quant a la direcció d’equip.

Destacar la bona defensa de l’equip, no tot és l’anotació, per això es valora la bona feina darrera sense premi davant de l’aler Guillem Fonollà, que es perdrà els dos partits següents, i del base madrileny Miguel Sánchez. Gran feina també dels ala-pivots Gasull i Rull, aportant la força i l’equilibri necessari en tot moment.

Com es pot veure, tothom suma, tothom aporta dintre del seu rol i és així com l’equip ha de ser creixent cada dia i cada setmana.

L’equip jugarà el proper partit contra el Sant Fost, un equip que ja va guanyar a Casagemes la temporada passada i que de ben segur no posarà les coses gens fàcil, a més l’equip tindrà força baixes. Concentració i bona setmana d’entrenaments.

Anotadors:

Miguel S. (3), Jordi F. (11), Héctor F. (2), Pere T. (3), Adrià F. (5), Enric A. (12), Guillem F. (2), Ruben van G. (2), Jaume B. (15), Jordi R. (2) i Josep G. (6). 3 triples: 2 Jaume B. i 1 Enric A. 10/19 en tirs lliures.