El teatre amateur de Badalona ha reprès enguany el projecte de l’obra d’entitats. I ho han fet portant salt l’escenari “Els figurants” de José Sanchis Sinistierra. L’obra és una comèdia que planteja la rebel·lió dels figurants d’un espectacle contra els protagonistes. Aquests estan farts de fer de compàs i decideixen parar la representació, qüestionar-se l’obra i plantejar-se què fer per deixar de ser fons i ser figura.

figurants 3

Dos directors, la Miriam Puntí i en Xavi Carreras, condueixen un elenc procedent de diferents entitats de Badalona. 6 dels actors i actrius procedeixen del Círcol.

Per la Miriam, l’obra d’entitats “ofereix a actors i actrius de la ciutat la possibilitat d’actuar en un teatre municipal dotat d’una bona infraestructura tècnica i dins una disciplina professional”. Per en Xavi, “aquest tipus de projectes enriqueixen la qualitat dels espectacles amateurs i milloren la cultura de la ciutat” ja que les entitats de Badalona hauran participat en la realització d’un espectacle a nivell professional i podran aplicar aquests aspectes a les seves entitats per millorar-ne la qualitat.

figurants1figurants 2

“Els Figurants” s’estrena avui dissabte a les 9 del vespre al teatre Zorrilla de Badalona. L’obra es tornarà a representar demà diumenge a la tarda.

A l’espectacle hi surten 20 actors, 6 dels quals són del Círcol. A més, com a Círcol també hi participa un dels directors, en Xavi, i l’ajudantia de vestuari que corre a càrrec de l’Antonia Carbó.

Per en Xavi, dirigir gent de fora del Círcol és una experiència curiosa “tot d’una et trobes amb una sèrie de gent que no saps fins on poden arribar, els has de conèixer a fons i aprendre d’ells”.

Una comèdia amb uns personatges delhirants i uns diàlegs àgils i enginyosos. 

Cap de setmana de figurants al teatre Zorrilla!