Círcol 40 – Bàsquet Alella 34

Nota per a aquells que acostumeu a llegir les cròniques d’aquest equip: No, no es va acabar el partit a la mitja part ni es va suspendre per causa de la pluja o incident. El resultat és el que veuen.

El Círcol es va imposar el Bàsquet Alella la nit de la castanyada al partit disputat al pavelló de La Plana. I és que veritablement el partit va ser una autèntica castanya on ni els uns ni els altres eren capaços d’encadenar dues accions positives seguides. La voluntat va ser-hi, però el desencert general es va imposar en un duel que es va decidir al darrer quart i que va tenir aquest resultat ja comentat de 40 a 34, més propi d’un partit de handbol que d’un partit de bàsquet entre dos equips amb cert talent ofensiu.

El primer quart acabaria amb un parcial igualat d’11 a 11. Seguidament el Círcol va signar el pitjor quart de la temporada actual i de la passada i anotar tan sols dos punts en aquest període. 2-11 de parcial. I un marcador de 13 a 22 per enfilar el descans. El Círcol jugava al ritme lent i anodí de l’Alella i era incapaç de sumar ni des de fora, ni en transició ni en joc en estàtic. Un autèntic voler i no poder. Val a dir que la feina darrera, sense ser excelsa, va ser correcte i això va permetre el Círcol no anar-se’n al vestidor amb un resultat d’escàndol en contra.

A la represa el Círcol va intentar estar més encertat en atac i més durs en defensa. Mostra d’això que l’equip del Maresme només anotaria des de la línia de tir lliure i un bàsquet en joc a les acaballes del quart. El Círcol retallaria quatre punts la diferència i s’ho jugaria tot al darrer quart a caixa o faixa en un partit on sabia que no podia fallar i havia de sumar sí o sí.

I al darrer període va arribar al reacció del conjunt badaloní, amb un parcial global de 18-5 que permetia endur-se una victòria que per moments semblava perillar. El quart va començar amb una cistella maresmenca que posava el 31-22 a l’electrònic i aleshores gràcies a l’anotació de Pere Tomeu, Jordi Ferro i Enric Abenoza capgirarien el marcador a falta de cinc minuts per jugar. L’Alella només anotaria un triple per tallar el parcial que va ser de 14-0 i fer que entréssim als dos minuts finals amb 36-34. Un bàsquet del capità Adrià Forcada posava una diferència de quatre punts que el Círcol ampliaria d’un en un en dues sèries de tirs lliures. Finalment la victòria es quedava a Badalona. Molt bon partit del cocapità Josep Gasull, anotant un important triple al tercer quart i amb una gran actitud en tot moment dins i fora la pista. Molt bé l’actitud de la banqueta a la segona meitat, vau demostrar ser un equip quan la cosa pintava força malament, tant els jugadors que vàreu participar més, com els que vàreu jugar menys o que no veu jugar la segona part. La lliga és molt llarga i cada partit és un món.

Resultat final 40 a 34 tot i que degut a un error a l’acta hauria de ser 42-34, tot revisant ara l’acta del partit falten dos punts al Círcol, ja que acaba la mitja part amb 13 punts i el tampteig del tercer quart es comença amb 11 punts… errors que no haurien de passar i que a la revisió del mateix l’àrbitre hauria d’haver detectat abans de signar-lo. El que fan es restar dos punts al parcial del darrer quart que es veu que a l’arrossegat és de 18 punts clarament, 40-22. I posen un parcial a l’acta de 16-5. Doble error.

Setmana vinent el Círcol visita la pista del Sant Perpètua en busca de la cinquena victòria consecutiva. Esperem una bona setmana d’entrenaments i pujar el nivell i l’ambició setmanal pel Tourmalet que vindrà les properes setmanes. Primerament, cal fer un bon partit al Vallès amb un equip que està millorant i competint més els partits. Ja hem tingut el toc d’atenció i de tensió aquest dissabte.

Endavant!

Anotadors: Miguel S. (-), Jordi F. (8), Héctor F. (-), Pere T. (4), Adrià F. (5), Marc G. (2), Enric A. (9), Ruben van G. (-), Jaume B. (5), Jordi R. (-) i Josep G. (7). 3 triples: Jordi F., Josep G. i Jaume B. 5/17 en tirs lliures –> 29’4%