Bàsquet 3 Viles 62 – Círcol 56

Enfrontament entre dos equips que arribaven empatats amb un balanç de 5-2 i que es va decantar finalment pels maresmencs en un final de partit gairebé a cara o creu provocat per una reacció in extremis del Círcol que no es va voler rendir en cap moment però que no va poder desenvolupar el seu joc.

El primer quart va ser de clar dominir badaloní, dominant el ritme de joc, pressionant i anotant amb certa comoditat. Un parcial de 0-15 feia saltar les alarmes a l’equip de Sant Andreu de Llavaneres, que immediatament es col·locaria en zona per tot el que restava de partit. És a dir, gairebé trenta-tres minuts de defensa zonal tancada que el Círcol no va atacar còmodament en cap fase del partit. El primer quart es tancava amb un  9-17 amb una bona arrencada en quant a anotació de Jordi Ferro i d’en Ruben van Gaalen, que dominava sota els taulers.

Tot i això, fins mitjan segon quart el Círcol manava al marcador tot, 17-23, però aleshores i sobretot gràcies a l’encert des de la línia de personal el 3 Viles acabaria capgirant el marcador. 26-23 a falta de dos minuts i mig de quart. El Círcol en atac no era capaç de trobar bons tirs ni de trencar la zona i només va anotar dues cistelles en joc en aquest període.  Dos triples consecutius del 3 Viles feia que es marxés al descans amb un resultat de 32 a 26.

El tercer quart el Círcol va seguir amb la mateixa tònica que al segon període, només va sumar nou punts igual que al segon quart i el 3 Viles, sense fer una exhibició en atac, li era suficient l’actuació del seu capità, el número 9 Rodríguez, que va convertir dos triples importants que eixamplava la diferència final del quart fins el resultat final de 46-35. L’aler maresmenc acabaria amb 17 punts.

I al darrer quart el Círcol va tenir tot l’encert que li va mancar en els dos anteriors períodes i va ser capaç de convertir fins a cinc triples que li permetia arribar al final del matx amb opcions reals. Dos triples consecutius de Jordi Ferro posava el marcador en un 46-41 a falta de 7 minuts per acabar el partit. L’altre referent del conjunt local, #4 Maltas abm 13 punts, va anotar una cistella i un triple que tornava a posar la diferència en els 10 punts a falta de 4 minuts. La insistència del Círcol no va decaure, i amb un parcial de 0-7 posava l’electrònic amb un 53-50 a falta de tres minuts de joc. Llavors de nou Rodríguez va guiar els seus amb quatre punts consecutius i sense perdonar des de la línia de tir lliure. Faltan dos minuts, si alguna cosa té aquest equip és que no es rendeix, i dos triples dels dos Jordis de l’equip, en Ferro i un contra taulell de Rull, posava un 56-57 a falta de 40 segons de partit. El Círcol es jugaria el partit en la defensa, i va ser una bona defensa fins que un tir que no toca anella a pocs segons d’acabar la possessió cau en mans de Barrulls que llença i anota just quan ja sonava senyal de possessió. En un atac a la desesperada el Círcol no anotaria el triple que donaria l’empat i a la següent jugada el 3 Viles anotaria sobre la botzina un triple que deixaria la diferència final en sis punts i el marcador en un 62-56.

Cal aprendre d’aquest tipus de partit i sobretot minimitzar els nostres errors que són els que podem controlar, la clau del partit està en la quantitat de pilotes perdudes acumulades en tot el partit. Setmana vinent, partit contra un altre equip empatat amb nosaltres, Les Franqueses i que de ben segur serà un partit molt complicat. Cal seguir millorant des de la defensa fins l’atac, junts.

Anotadors:

Miguel S. (2), Jordi F. (25), Héctor F. (-), Pere T. (2), Adrià F. (2), Marc G. (-), Enric A. (5), Guillem F. (2), Ruben van G. (9), Jordi R. (9), Josep G. (-). 7 triples: 5 Jordi F, Enric A. i Jordi R. 11 de 21 en tirs lliures –> 52%