El 2016 ja és aquí i ens dóna la benvinguda. I nosaltres l’esperem amb il·lusió, un cert neguit i una motxilla carregada d’eines per treballar.

L’any 2016 dibuixa un escenari de gran transformació pel Círcol. Un canvi que fa vertígen però que ens hem de sentir preparats per afrontar-lo.

L’Assemblea de socis i sòcies del mes de novembre va valorar “la” notícia: la Junta havia rebut feia uns dies una notificació on deia que els propietaris de l’edifici de Sant Anastasi on es troba la seu social de l’entitat havien posat a la venda el local i ja havien trobat comprador. 

L’Assemblea es va posar a treballar de forma immediata proposant diferents línies de treball. Una notícia inesperada i desconcertant que obria un futur incert pel Círcol. Es va crear una comissió de seguiment que valoraria la situació i que aniria fent els passos necessaris.

Des de fa dos mesos, ens hem reunit amb el govern de la ciutat i amb el comprador del local. Ens hem trobat amb representants d’entitats financeres, amb diferents elements de la xarxa cultural de la ciutat, amb amics i amigues del Círcol que ens han allargat la mà, amb col·laboradors desinteressats… Tothom amb un objectiu clar: ajudar al Círcol en aquest procés tan important. 

Des de fa dos mesos, hem anat desbrossant camins i propostes en un procés difícil i complex. Costa fer-se’n a la idea però ho hem de fer per a poder seguir endavant. El que tenim clar és que tot aquest camí ens ha de portar a fer un Círcol més fort, més modern i més segur.

La societat civil s’ha bolcat en la situació de l’entitat i la gent del Círcol ha fet un pas endavant per fer pinya. Una pinya forta i segura que ens permeti afrontar els grans reptes del 2016 de forma solidària i unida.

I això ens emociona i ens omple d’orgull. Ara més que mai ha de ser un plaer poder dir “jo sóc del Círcol”. 

Des del Círcol seguim amb el dia a dia, tot i el futur incert que ens espera. Seguim treballant fent els Pastorets, sent difusors de cultura des de la sala del teatre, però també fent esplai, jugant a bàsquet i escacs, sortint al carrer per fer la sopa de pedres i acompanyar l’home dels nassos.

Perquè el Círcol és més que el local, és la seva gent.

Lluitarem pel teatre i per la cultura a la ciutat.

Lluitarem perquè som del Círcol.

El 2016 ens posarà a prova. Estem preparats?

(PD us deixem algunes de les referències que han sortit als mitjans de comunicació en els darrers dies.)

http://tvbadalona.xiptv.cat/noticiesteleb/capitol/material-exclusiu-entrevista-al-president-del-circol?s=38&e=1518#.VnmEptUdVF4.twitter

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/-/929356-ledifici-del-circol-a-badalona-es-transformara-en-pisos.html

http://eltotbadalona.cat/el-circol-podria-abandonar-el-seu-historic-local-del-centre-de-badalona/