CB L’Ametlla 56 – Círcol 62

Aquest equip ha demostrat que és capaç del pitjor durant trenta minuts i del millor en tal sols deu minuts. El bàsquet és així, resa el tòpic, els partits duren quaranta minuts i les dinàmiques en pocs minuts poden fer canviar el resultat. I és que l’Ametlla va ser superior al Círcol durant trenta minuts i va dominar el marcador amb diferències sempre superiors als deu punts.

El primer quart va començar amb L’Ametlla amb un gran encert exterior, ja que va anotar fins a tres triples els primers sis minuts de partit. En canvi els nostres no veien cistella amb facilitat. La primera estrebada al marcador era ja de 7-15 en poc més de cinc minuts de joc. A partir d’aquest moment el Círcol començaria a anotar però l’intercanvi de cistelles feia que el marcador final fou de 20-12.

L’inici del segon quart va ser dramàtic amb dos triples consecutius dels locals que etzibarien un parcial d’11-0 de sortida que deixava grogui el Círcol. Dinou punts de diferència va ser la màxima del tot el partit. El Círcol maquillaria el marcador amb dues accions de contraatac després de robar pilota i que deixarien el resultat en un 35-21 al descans.

A la represa es va veure un bon bàsquet als dos costats però l’intercanvi de cistelles no afavoria el Círcol que es topava amb l’anotació d’Alemany (19 pts) i Peña (15 pts). El Círcol només retallava dos punts. 51-39 i deu minuts de joc.

Digne de menció la defensa i coratge de l’equip la segona part, que des de la banqueta va empentar els companys a creure-hi en la remuntada. Marc Grangé va erigir-se en protagonista de la segona meitat amb 13 punts i una defensa extraordinària que va encomanar a tot el quintet de pista. Ruben van Gaalenm sota els cèrcols era amo i senyor del rebot i el Círcol volava i sumava fàcil. El parcial inicial del darrer quart fou de 0-15, el qual capgirava el marcador malgrat els dos intents d’aturar la reacció de l’entrenador local, en Carles Lara Abril un vell conegut de Badalona, que demanaria dos temps morts en pràcticament dos minuts. L’Ametlla no es rendiria i anotava un triple per trencar el parcial i tornar a empatar el partit a falta de tres minuts de joc. I dos tirs lliures tornaven a posar per davant el conjunt del Vallès, 56-54. Aleshores, també s’hi va sumar a la festa l’Enric Abenoza, amb un triple des de la cantonada que posava de nou per davant el Círcol i assenyalaria el camí de la victòria. Una excelsa defensa zonal dels nostres i un control del rebot, va permetre el Círcol rebre faltes per anar a la línia de tir lliure, on el capità Adrià Forcada segellaria la victòria als darrers instants del partit. Bona actuació també a la segona part del base madrileny Miguel Sánchez, seriós i amb confiança, demostrant que pot aportar coses a l’equip als moments més calents dels partits.

L’equip tanca la primera fase amb balanç positiu de victòries, 7-6, al bell mig de la taula. Cal seguir treballant i ser capaç de jugar millor durant tot el partit i creure més en la força del col·lectiu per sobre el talent individual. Estic convençut que la segona fase de la lliga, donarem un pas endavant i sumarem molts més partits.

L’equip començarà la segona part de la lliga a la pista del líder invicte, el Tiana. Diumenge 17.30.

Anotadors:

Miguel S. (2), Jordi F. (7), Héctor F. (-), Pere T. (4), Adrià F. (5), Marc G. (15), Enric A. (16), Guillem F. (-), Ruben van G. (8), Jordi R. (-), Josep G. (5), Jaume B. (-). 4 triples: Jordi Ferro, 2 Enric A. i Marc G. 12/20 en tirs lliures