Aquest ha estat un cap de setmana molt complert en nombre de partits. A excepció del Sènior femení que tenia jornada de descans, els 17 equips restants de la secció de bàsquet del Círcol i els dos equips de l’Escola han tingut competició. Una meravellosa mostra d’amor al bàsquet, al cap de setmana de Sant Valentí.

Aquests són els resultats de la jornada

Resultats 13-14 de febrer

Un cap de setmana, que va començar dijous a la nit a Caldes amb la patida victòria de les Júnior, en partit avançat a la jornada de dissabte i diumenge. I és que no va ser fins al darrer instant quan les badalonines van capgirar un electrònic que fins aleshores no acompanyava.

Més enllà del partit de dijous i entrant pròpiament dit i de ple al cap de setmana, en el marc de la Trobada d’Escoles de Bàsquet a la pista de patinatge de Sant Josep, els dos equips de l’Escola de la secció van tenir partit. Els Petits davant el Badalonès i els Grans enfront el Sant Josep. Una nova demostració per veure els més petits evolucionant en els primers passos al voltant de la bola taronja. Un gran espectacle.

Escola de bàsquet - Sant Josep

L’Escola de Bàsquet del Círcol va tenir jornada a Sant Josep

Gairebé en paraŀlel als partits de l’Escola de Bàsquet, dos punts d’atenció centraven l’atenció els primers compassos del dissabte.

A La Plana, el Cadet A sumava un valuós i important triomf davant del Bàsquet Ateneu Montserrat del districte de Sants de Barcelona per recuperar bones sensacions de joc. Va ser un partit més exigent que el que els guarismes mostren. L’efectivitat ofensiva del BAM va fer que l’exigència del Círcol augmentés. 91 punts es van anotar a la primera meitat (51-40). A la represa tres quarts del mateix i un Círcol que, en el moment que pot frenar un pèl l’empit ofensiu barceloní, marxa de fins a 30 punts. Al final, doncs, aquest resultat que demostra que els atacs van superar les defenses. És la quarta victòria del líder invicte de la Lliga.

I al districte de Gràcia de Barcelona, les Cadet Femení queien a la pista dels Jesuïtes, deixant molt bones sensacions a pista en un gran partit de les badalonines. Amb 8 efectius i amb dos infantils a l’acta, remunten 13 punts de desavantatge a les gracienques i es posen per davant del marcador a tres minuts pel final. Però aquí s’acaba la benzina i els Jesuïtes sentencien el matx.

El matí de dissabte, en clau Círcol, seguia evolucionant a Casagemes amb els partits del Premini i el Mini. Malgrat sengles derrotes amb el Gavà i el Joventut respectivament, ambdós equips deixen bones sensacions en uns Campionats que augmenten l’exigència respecte a la fase prèvia. I és que l’evolució mostrada fins al moment és creixent. Enhorabona i a seguir treballant.

Molt bones notícies, també, des de Sabadell, on l’infantil femení amb un exceŀlent encontre venç a la pista de l’Escola del Carme. El matx, igualat fins al final, es decideix amb un tir lliure transformat a les acaballes del matx. Moltes felicitats.

Continuem a Casagemes, on la tarda de dissabte va estar protagonitzada pels partits del Júnior 1 i del Sots25 1.

Primerament el Júnior de Jordi Garcia i David Aldabert aconseguien la victòria davant l’Argentona i amb relativa comoditat, fet que trencava la dinàmica de setmanes pretèrites on la igualtat per bé o per mal marcava els partits. Amb una fulgurant arrencada el Círcol és fa ràpidament amo i senyor del partit gràcies al parcial de 15-2 als primers 10 minuts. De fet, els maresmencs no anoten la primera cistella fins als últims 2 minuts del primer acte. Bon treball al darrere que té projecció al davant. Al segon període, els locals s’estanquen i l’Argentona es connecta al matx gràcies a un parcial de 7-18. Tot quedava a expenses del què succeiria a la segona meitat. Amb un lleuger avantatge local a la represa, la igualtat va seguir imperant al matx. No és fins al darrer període, que ara si, el Círcol recupera el to del primer quart, imposa definitivament la seva llei i assoleix la victòria

A continuació el Sots25 1 al Sant Fost. Partit molt igualat i sense dominador clar, malgrat que el Círcol va comandar sempre l’electrònic. En un final amb molts nervis i tensió, el Círcol té el cap més fred i resolt favorablement el matx al seu favor.

I a La Plana, l’altre Sots25, l’A, que tenia moltes baixes i va recórrer al suport de Sots21 per completar amb garanties la plantilla, venç al Boet Mataró, en un partit molt més complicat que el que reflecteix el marcador. I és que la igualtat no es trenca fins als darrers cinc minuts del matx, amb un parcial de 0-16. Fins aleshores, l’encontre va ser una variant constant al marcador amb domini altern i sense que cap dels conjunts agafés la batuta del mateix. El Círcol, doncs, suma, de nou, victòria, després de la derrota al derbi amb Maristes la setmana passada.

L’endemà, un nou diumenge intens de bàsquet que es rematava amb el tradicional triplet Sots21 – Sènior A – Sènior B a La Plana, diumenge a la tarda.

Abans, el matí va ser també farcit d’activitat Círcol.

A Montornès del Vallès, el Preinfantil va vèncer en un final igualat decidit amb dos tirs lliures anotats pel bàndol badaloní.

A Pomar, el Cadet B perd, en un duel igualat amb el Gaudi, equip de segon any del districte de l’Eixample de Barcelona. Al primer període, després d’un parcial de 0-6 en contra, els locals paren el temps per tal d’aturar el desenvolupament negatiu del matx. A partir d’aquest instant, els locals entren en joc i primer paren el cop, s’assenten a pista i al fil de la mitja part ja es posen al capdavant del marcador per la mínima (32-30). A la tornada de vestidors, el matx va seguir la tònica d’igualtat fins a la botzina final. Al final, dues pilotes perdudes a les dues darreres possessions locals i un tir lliure transformat pels visitants decideixen el partit.

A La Plana, molt bon partit del Júnior B al derbi amb Badalonès, un equip amb qui a l’anada es va perdre de 30. Diumenge es va lluitar i competir cada pilota amb esforç i compromís. Però no hi va haver premi a l’esforç. Amb 55-56, el Círcol té la darrera bola però l’últim tir no va entrar.

Tot seguit, una mala primera part, on arriba a perdre de 17 punts, fa que el Júnior A remi a contracorrent d’un millor Montgat. No és fins, ben bé, a meitats del tercer acte que el Círcol es connecta al partit i de mica en mica des de la defensa, aconsegueix igualar el matx. A l’arrencada del darrer acte, empat a 39 i tot torna a començar. Als instants finals, un bàsquet a menys d’un minut posa el Círcol dos punts per sobre. A la següent jugada, una acció controvertida acaba amb una tècnica i una posterior falta, amb dos tirs lliures que fa que el Montgat tanqui el partit al seu favor per un sol punt.

A la tarda, doble cita a Casagemes i a La Plana

A territori Minguella, derbi amb participació del Cadet 1. I un altre partit ajustat aquesta jornada que es resolt per la mínima amb triomf, aquest cop pel Círcol

A La Plana, l’habitual triplet Sots21 – Sènior A i Sènior B, patia un canvi en l’ordre de joc dels dos equips del triplet. Abans però, un partit a la part alta de la classificació a la Sots21 Preferent. El líder, Círcol, rebia el tercer classificat, l’UBSA. I el guanyava amb rotunditat. Domini local des del salt inicial que es referma al segon quart i després de dues tècniques a l’entrenador visitant. En aquest instant el Círcol trenca el partit abans de la mitja part, marxant al descans amb 20 punts de marge. A la represa, el Círcol no deixa anar el peu a l’accelerador i segueix fent créixer la renda fins als 34 punts de diferència final. Bona victòria, amb bon treball en un partit molt complert. Felicitats.

Tot seguit, era torn de l’important partit del Sènior B amb un rival directe, el Tona. L’objectiu era guanyar per mantenir opcions de pujar de categoria l’any que ve. Duel igualat amb domini altern fins a la mitja part. Primer quart del Tona. Però el segon, després d’un parcial de 19-7, el domini passa a ser local. I ja no es canviaria la dinàmica. Primer es manté les diferències per després, al final del matx, ampliar-les per segellar aquest vital triomf. Moltes felicitats

L’últim partit de la jornada, el de la Regal Copa Catalunya, entre el Sènior A i l’Alpicat va començar molt bé pels interessos del Círcol, que en 5 minuts van fer un parcial de 15-4 amb bon nivell d’encert a davant i una gran tasca defensiva. I va acabar de la millor manera possible. A la mitja part un 45-20 trencava el partit definitivament. Al segon temps lluny de relaxar-se el Círcol imprimeix una altra marxa i al final la diferència és de 34 punts. Una gran victòria molt necessària, en un partit molt complert i seriós per seguir ben vius a la Divisió d’Honor del bàsquet català. Enhorabona a tots.

Gràcies a tots els que vau omplir La Plana en aquesta gran tarda de diumenge. Sens dubte vam viure la millor tarda dominical de la temporada a La Plana perquè els tres equips protagonistes van fer el millor partit de la temporada.

Tarda del diumenge de Sant Valentí que tanca un cap de setmana molt positiu en general tant en termes de resultats com sobretot i el més important en quant a joc. Felicitats a tots.

Fins la setmana que ve

Salut i cistelles