• Aquesta setmana que deixem enrere ha estat farcida de molt bones notícies a la secció de bàsquet.

 • La notícia saltava dimecres i es presentava dijous en roda de premsa. Cotonifici, l’empresa que va acompanyar el Círcol en la seva època més gloriosa, entre els 70 i els 80, que va dur l’equip a disputar 4 vegades consecutives competició europea amb unes semifinals de Korac el 1979 i fins i tot un tercer lloc a la Primera Nacional el 1982, torna a patrocinar el primer equip masculí, el Sènior A. Dijous en una emotiva roda de premsa a la sala de socis del Círcol, es va presentar aquest acord amb l’empresa, que ja no és una fàbrica de cotó sinó una immobiliària. Toni Forteza, president de l’entitat i Rosa Maria Pruneda, responsable del bàsquet de la casa i els senyors Robert Lee, president de Cotonifici, que ja va signar el primer acord amb el Círcol el 1976 i Xavier Prenafeta van destacar l’emoció i la importància per ambdós representats un acord així en el 75è aniversari del bàsquet del Círcol.

  • Coto 1
 • Dissabte, en el marc de la 3era fira immobiliària a la Rambla de Badalona es va fer un pica pica a l’stand de Cotonifici amb gran èxit de participació i on es va presentar aquesta unió.

  • Coto2
 • I diumenge abans del partit del Sènior A es va fer la presentació de la nova samarreta que lluirà el primer equip i el bateig del nou nom que portarà el primer equip masculí de Copa Catalunya: Círcol Cotonifici Badalona A. Un acte que va comptar amb la presència de jugadors històrics de la secció i on Joaquim Mateu, un d’aquest històrics de la secció va marxar amb la nova samarreta del Círcol Cotonifici sota el braç, gràcies al sorteig que vam efectuar a la mitja part del partit.

  • Coto3
 • Foto de família de la presentació de Cotonifici com a nou patrocinador del primer equip masculí del Círcol, diumenge a La Plana
 • I una altra bona notícia. Ja es coneixen les Seus dels Campionat de Catalunya absoluts en les diverses categories. Coincidint amb el 75è aniversari de la secció, La Plana acollirà el 29 de maig, la F4 dels Campionats de Catalunya absoluts a la Sots21 Preferent, amb el Círcol d’amfitrió.

 • Dues grans notícies que segueixen la commemoració d’aquests 75 anys del bàsquet del Círcol. Atenció, en aquest aspecte, al que us anirem informant a les properes setmanes.

 • I ara si, entrem a desgranar la jornada del cap de setmana.

 • Bones sensacions del Premini a Gavà i del Mini a la seva visita a les pistes annexes del Joventut de Badalona, on cada cop assimilen i assumeixen millor els conceptes tècnics i tàctics. Per la seva banda, molt bones sensacions del Premini al Baix Llobregat. En pista gran i davant el líder del Campionat, el Círcol va competir en tot moment deixant bon feeling a pista.

 • A la pista del BAM de Barcelona, després d’una combatuda primera meitat, el Cadet A trenca absolutament el partit, amb un extraordinari treball defensiu. Així doncs passem del 24-30 a la mitja part al 33-70 final. 9 punts encaixats en 20 minuts, en una gran segona part jugada a molt bon nivell davant d’un gran rival i en una pista de difícils condicions.

 • Al Màgic, triomf de l’infantil femení davant l’Escola del Carme de Sabadell per 12 punts. Així doncs, el Círcol suma la segona victòria de la fase regular, just abans d’afrontar el derbi amb el Joventut de la setmana que ve.

 • A Països Catalans, al migdia, emocionant i igualat duel entre el Preinfantili Vila de Montornès. Malgrat dominar la majoria de minuts i d’arribar a gaudir de fins a 9 punts a poca instants del final, el Círcol veu com es retallen marges i els visitants, físicament superiors, porten les emocions al límit. Finalment, merescut triomf local de 3 punts.

 • I a La Plana, les Júnior vencien al Lliçà en un partit molt treballat (victòria de 5 punts) amb només 8 efectius. El Círcol tancarà la Lliga la setmana que ve a Premià a la segona plaça, havent guanyat a tots els seus rivals, i classificades per les finals del Campionat de Catalunya Júnior Interterritorial. Enhorabona.

 • A Pomar vam trobar un dels dos partits en participació Círcol, la tarda de dissabte. El derbi Cadet 1 – Minguella va caure del costat visitant, que va sortir molt més intens a pista i va arribar a gaudir d’una màxima diferència de 21 punts a l’entrada del tercer quart. A partir d’aquest instant, primer des dels tirs lliures i després des del triple, ei Círcol capgira marcador. Però la benzina es va acabar i posteriorment el Minguella va rubricar la victòria amb un parcial de 0-9 final.

 • L’altre partit era el Palau de Plegamans – Sots25 A. Victòria patida, amb només 7 efectius i 3 reforços dels equips formatius de la casa. Domini durant tot el matx per acabar vencent de tant sols dos punts, després que el cansament fes efecte a les cames visitants

 • Per diumenge, la jornada ens deixava la victòria a la pròrroga de 3 punts del Cadet B a la pista del Gaudí de l’Eixample de Barcelona; el doble Masnou – Círcol amb l’ajustada victòria del Júnior 1, on podria haver ampliat marges si no fos per errors propis i la derrota del Sots25 1 en un gran partit del Círcol davant d’un dels millors equips de la Lliga, on als darrers 6 minuts la benzina i la resistència van claudicar; i desfeta del Júnior B a Cardedeu en un mal partit on va mancar competitivitat.

 • Tots aquests partits a fora i una marató de bàsquet i Círcol de 9 del matí a passades les 21:00 del vespre a La Plana. 6 partits non-stop amb el Círcol com a protagonista.

 • Obria foc el Cadet femení – Jesuïtes de Gràcia. Després d’un primer temps igualat on les barcelonines van assolir una diferència de 5 punts que van estabilitzar fins al descans, a la represa, les gracienques apreten l’accelerador i trenquen el partit definitivament l, obtenint el +20 final amb un triple al darrer instantt del matx. Tot i la derrota, sensacions positives del Círcol que va jugar amb 8 efectius davant un molt bon equip.

 • Tot seguit derbi a la Tercera Femenina: Sènior – ABB. Després d’un 0-7 en contra d’arrencada, el Círcol reacciona, bàsicament des de la línia de 3 i ja tanca el primer període amb victòria. Les locals mai deixarien de comandar l’electrònic al voltant dels 3-7 punts. Al final, un triple de les noies de La Plana segella el triomf.

 • I abans de dinar, Júnior A – Calella. Un duel extremament igualat fins al final del tercer període, quan el Círcol amb un 58-50 marca les primeres diferències significatives al marcador. Al darrer quart, els locals mantenen a ratlla al conjunt maresmenc i l’acaba derrotant per un còmode marge de 14 punts.

 • A la tarda, el Sots21 Preferent vencia al Sant Andreu de Natzaret. Tot i arrencar molt bé el partit amb un 8-0 d’inici, el Natzaret no dóna el braç a tòrcer i s’enganxa al partit i a meitats del darrer període es posa per davant. Amb 6 punts d’avantatge i amb 49 punts el Natzaret s’encalla i el Círcol comença a retallar diferències. Iguala el partit i finalment el guanya en un gran final. Amb aquesta victòria el Círcol es proclama campió del grup 2 de la Sots21 Preferent a falta de 3 jornades pel final de la Lliga Regular. Moltes felicitats a tot l’equip i Staff Tècnic.

 • Just després de la presentació del nou patrocinador del primer equip masculí i la nova samarreta, el Círcol Cotonifici tenia un compromís molt important davant el Terrassa, equip de la zona baixa de la taula per tal de mantenir vives les esperances de mantenir la categoria de forma directa sense passar pels Play Off. Els badalonins van vèncer en un final emocionant a un dels conjunts de la part baixa de la taula. I això que havia començat d’una manera molt diferent amb un Círcol dominador des del salt inicial i eixamplant marcador fins a 15 punts de distància. Els egarencs, però, s’envalentonen i ajustant taules, posant-se a tant sols tres punts del Círcol Cotonifici a poc més de dos minuts pel final. Però, els locals, esperonats per un públic que no va deixar d’animar va donar un cop de puny a la taula i amb un parell de bones accions segella un valuós triomf just abans de tancar temporada visitant dues pistes complicadíssimes com Boet Mataró i Vic i rebent al Sant Josep en un derbi que resultarà definitiu en les aspiracions futures del Círcol Cotonifici. Tres partits per una permanència.

 • Finalment, el Sènior B vencia al Caldes clarament en un partit dominat de salt inicial a botzina final.

 • D’aquesta manera tanquem una gran setmana per la secció de bàsquet del Círcol que 33 anys després es torna a trobar de nou amb Cotonifici, l’empresa que ens va portar grans alegries a la secció, per celebrar junts el 75è aniversari del bàsquet. De nou Cotonifici és amb nosaltres i estem molt contents que així sigui. Moltes gràcies i per molts anys.

 • Salut i cistelles