El passat cap de setmana va ser molt especial per a la secció de bàsquet del Círcol. Dissabte, Diada de Sant Jordi, va ser el dia en què la secció complia 75 anys. 75 anys de bàsquet, de moltes vivències i imatges que podreu recuperar fent un cop d’ull al nostre Facebook

A part d’aquesta efemèride, el cap de setmana ens portà dues molt bones notícies. La primera, l’acord de col·laboració amb Arts Gràfiques Venus, que farà que fins a final de temporada, l’Infantil Femení de la casa passi a denominar-se Círcol Gràfiques Venus Badalona. Moltes gràcies, a Arts Gràfiques Venus per la confiança en el projecte del bàsquet del Círcol.

La segona bona notícia és que ja està obert el període d’inscripció del II Torneig 3×3 Bàsquet Círcol que organitza la secció, que està obert a tothom i serveix per tancar el curs basquetbolístic a Badalona. Després de l’èxit de la primera edició amb més de 250 participants, el proper diumenge 5 de juny a La Plana tornarem amb la segona edició, que tindrà un caràcter especial on el 75è aniversari del bàsquet del Círcol hi serà present. Trobareu tota la informació i com inscriure’us al blog del II Torneig 3×3 Bàsquet Círcol. Us esperem a tots!! No hi falteu!

3x3 Círcol 2016

I ara si, entrem a desgranar com ha anat la jornada pels equips del Círcol. Una jornada, aquesta que hem deixat enrere on s’han tancat els primers Campionats de Lliga en algunes categories.

Dissabte, obria foc, el Cadet A a La Plana, derrotant l’IPSI de l’Eixample de Barcelona. Després d’una molt bona primera part en termes ofensius i on es va assolir 20 punts de renda a la mitja part, a la represa, l’enfrontament queda en stand by i el marge a l’electrònic s’estabilitza sense més dificultats. Amb aquesta victòria, el Círcol s’assegura la seva presència a la Final a 16 dels Campionats de Barcelona que se celebraran el cap de setmana del 28-29 de maig amb seus encara per definir. Moltes felicitats!

Tot seguit, a Casagemes, molt bon partit del Mini davant un combatiu AB Premià. Un molt bon triomf, que de nou denota la progresió i l’evolució de l’equip en els aspectes tèorics del bàsquet. Per altra banda, a la ciutat maresmenca, es repetia el duel a la Júnior Interterritorial Femenina, on el Círcol tancava la Lliga derrotant a les del Maresme, gràcies a una millora de prestacions a la segona part, després d’un fluix inici. Amb aquesta victòria doncs, el Círcol, acaba la Lliga en segona posició de la taula, just darrere el CEJ L’Hospitalet i disputarà la Lligueta prèvia d’accés als quarts de final dels Campionats de Catalunya de la categoria. Seran 3 partits, dos com a locals, on els dos millors tindran plaça a la següent ronda per decidir el millor equip del país de la categoria.

Doble compromís pels nostres dos equips de l’Escola de Bàsquet del Círcol. Els Petits al Pati de l’Escola Progrés. Els Grans, a la Plaça del Gas, davant el Badalonès.

Ajustada derrota del Preinfantil a pista del Mollet per tant sols dos punts en un matx amb dues parts clarament diferenciades. A la primera, domini vallesà que arriba al descans, guanyant de 17 punts. A la represa, el Círcol s’entona i capgira la truita posant-se 6 punts per sobre dels molletencs. Finalment, en un ajustat tram final de partit, els tirs lliures decanten la victòria del bàndol local

A Pomar, clara derrota del Cadet B al derbi amb el Minguella, en un mal partit del conjunt local que es va veure superat en tot moment pels visitants

Les Cadet, mermades per les baixes, perden a la pista del Lima Horta de Barcelona en un molt bon partit en línies generals d’un combatiu i lluitador Círcol. Els errors puntuals sobretot a la primera meitat fan que la victòria es quedés al Pavelló Virolai d’Horta.

A la tarda, l’Infantil femení estrenava amb bon peu, el nou acord de col·laboració amb Arts Gràfiques. El Círcol Gràfiques Venus Badalona s’enfronava al Joventut en derbi a Països Catalans. Després que a l’anada, el Círcol perdés clarament, les sensacions a la tornada van millorar ostensiblement amb el poent equip verdinegre. Després d’una forta arrencada local on les diferències a l’electrònic arriben als 25 puns de marge, les visitants aconsegueixen aturar el cop i mantenir distàncies fent un bon bàsquet i enllaçant bones accions en atac. No és fins al final, que el Jovenut apreta de nou l’accelerador i pren les distàncies finals al marcador.   

A la mateixa hora, el Sots21 Preferent visitava la pista de La Salle Manresa amb moltes baixes, sobretot al joc interior. En conseqüència, el líder de la Lliga  i campió de grup sumava la tercera derrota de la temporada. Una derrota sense cap conseqüència a nivell classificatori, ja que des de la setmana passada sabem que el Círcol serà l’amfitrió el proper 29 de maig de la F4 dels Campionats de Catalunya de Sots21 que es disputarà a La Plana.

A continuació, Casagemes tancava la Lliga per a dos equips del Círcol. El Júnior 1 vencia amb un gran encert al Vilassar de Mar. L’equip tanca temporada a la quarta posició de la Lliga i amb bones sensacions després d’un molt bon tram final de campanya.

Després, el Sots25 1 patia una clara derrota davant l’Ametlla, en un matx que es va posar d’esquena molt d’hora pels interessos locals i que tot i que es van posar a només 11 punts dels vallesans, els errors propis, els nervis i la precipitació local va fer que el conjunt visitant tornés a agafar una gran renda que ja seria definitiva. Amb aquetsa desfeta, el Círcol tanca temporada en novena plaça del grup 6.

A La Plana, molt bon partit a nivell ofensiu del Sots25 A que els va permetre guanyar amb solvència al Tiana. Amb aquets triomf, el Círcol acaba la Lliga en cinquena posició del grup 2.

Al camp de les Escolapis de Sarrià de Barcelona, les Sènior tancaven temporada amb una solvent victòria. El Círcol acaba d’aquesta manera la Lliga en sisena posició de la taula classificatòria final.

Males notícies us portem de Mataró en el doble Boet – Círcol al pavelló Eusebi  Millán de la capital maresmenca. El Círcol Cotonifici Badalona, el Sènior A, va veure com el 23 – 16 en què acabava els primers 10 minuts del duel a la Regal Copa Catalunya, era rebatut per un posterior 11-22 del Boet que va a passar a comandar les operacions del partit. Tot i la reacció badalonina al tercer període, un 16-24 parcial del darrer acte, va fer que la victòria es quedés a Mataró.

Tot seguit, el Júnior A queia en el segon duel de la jornada, en un duel marcat per l’ànsia de guanyar dels badalonins que van fer moltes errades. En un final ajustat, la zona mataronina va ser letal en les aspiracions de triomf del Círcol

L’endemà diumenge, dos duels amb participació Círcol coïncidien en hora. A Països Catalans, clara derrota del Cadet 1 que va veure com un Badalonès era superior en totes les facetes del joc en aquest derbi.

A La Plana, tot i anar amb només 7 jugadors, el Tona supera el Júnior B, en un duel on malgrat arribar al descans amb victòria d’11 punts, el Círcol veu com uns osonencs amb més voluntat i ganes de treball retallen marges i capgiren el marcador per acabar vencent de 6 punts.

Finalment, a Mollet, complicat triomf del Sènior B a la pròrroga a la pista d’un Sant Gervasi de Mollet que s’està jugant la permanència a la Lliga. I és que no va ser fins al temps extra que el Círcol es va desenganxar d’un combatiu conjunt vallesà

I així tanquem aquets cap de setmana tant especial pel Bàsquet del Círcol, el de Sant Jordi, i el del dia que vam fer els 75 anys que durant tota aquesta temporada 2015-2016 estem celebrant.

Felicitats a tots.

Us recordem que per la Festivitat de l’1 de Maig, la propera jornada es veu reduïda a la participació, només, dels equips Júnior i superior

Fins la setmana que ve.

Salut i cistelles