Intens cap de setmana a nivell competitiu i emocional amb tres parttis de Campionats i un partit decisiu en la permanència del primer equip masculí del Círcol a la Divisió d’Honor del bàsquet català. Un cap de setmana on hem viscut les dues cares del bàsquet

Tot seguit, repassarem com va anr el darrer partit del Círcol Cotonifici, així com la resta d’una gran jornada de bàsquet pel Círcol amb tres equips formatius gaudint de tres premis fruït de la bona campanya feta: el Cadet A, les Júnior i el Sots21.

Comencem per al final. L’últim partit de la jornada a La Plana, el del Círcol Cotonifici va congregar una munió de gent que va fer petit el recinte. Una gentada de por per animar al Círcol en el caixa o faixa, en aquest tercer partit de permanència a la Copa Catalunya. Qui guanyés salvava categoria. El matx no va començar bé pels interessos badalonins i amb un 0-8 d’entrada, el Ciutat Vella posava la primera pedra a l’objectiu. Aquest marge es va estabilitzar fins després del descans, quan empès per La Plana, el Círcol Cotonifici reacciona, retalla marges i es posa al davant del marcador. El partit començava de nou sense dominador clar i tot petit avantatge de part dels dos contendents era reduït. Amb 56-58, en contra del Círcol i a dos segons pel final del partit, arribem a la jugada clau del partit. Els badalonins tenen dos tirs lliures per forçar la pròrroga. Però, malauradament, el primer llançament va al ferro. El segon entra i posteriorment es força la falta per esperar l’error al Ciutat Vella des dels 4’60 per tenir un darrer tir. No hi va haver sort. Final del partit. Cara pel Ciutat Vella, creu pel Círcol Cotonifici que s’acomiada de Copa Catalunya amb la cara ben alta i deixant a la retina grans partits com els derbis ciutadans amb Minguella o Sant Josep, o la gran victòria a Vic. Molts ànims a tots els jugadors i a l’staff tècnic. I ànims a l’aficionat del Círcol. L’any que ve ens veurem a Primera Catalana.

Aquest partit del Sènior A era el punt i final d’un diumenge intens de bàsquet a La Plana amb la celebració de la Final Four dels Campionats de Catalunya Sots21 Preferent, amb el Círcol present a pista i com a organitzador d’aquesta fase final, en el marc d’un dels actes commemoratius del 75è aniversari de la secció. En segon torn de semifinals, el Círcol derrota a un combatiu Lluïsos de Gràcia que no dóna el braç a tórcer, malgrat que els badalonins dominen l’electrònic des del salt inicial. Així doncs, a la tarda, el Círcol s’enfrontaria al Sant Nicolau de Sabadell (que va derrotar al Tiana a la primera semifinal) a la gran final. Una final que es decideix a la pròrroga, després d’uns 40 minuts d’extrema igualtat. Finalment són els vallesans, que per només 4 punts s’emporten el títol de millor equip del país de la categoria. Moltes felicitats. Així com felicitar al Círcol per una gran temporada on ens deixa un balanç impressionant de 25 victòries en 28 partis de fase regular, sent el millor equip dels dos grups de la categoria i fent una volta perfecta amb 14 victòries consecutives. Al final, el gran premi final és aquest segon lloc final a la categoria. Moltes felicitats a tot l’equip i staff tècnic!

Sots21 - Sant Nicolau

El Sots21 Preferent del Círcol va quedar sotscampió de Catalunya en caure a la final de La Plana

Doble compromís de fases també pel Júnior femení aquest cap de setmana. El premi a una gran temporada porta l’equip fins als quarts de final de Campionats de Catalunya Interterritorial. El rival, en aquests dos partits en dos dies, el CEJ L’Hospitalet, un dur rival que al llarg de la temporada només va patir una derrota: davant del Círcol a la segona fase i a pista riberenca. L’anada d’aquests quarts de final es va disputar dissabte a La Plana i les visitants van estar més encertades i millor que el Círcol. La renda de 13 punts era àmplia però en cap cas definitiva. I això es va veure a la tornada a la pista de Les Planes de la ciutat de L’Hospitalet. En un gran partit del Círcol, les badalonines van repetir la gesta de la segona fase del Campionat i van tornar a vècer a les riberenques de 10 punts. La F4, doncs, va quedar a només 3 punts de ser una realitat. Malgrat la derrota, res no maga les bones sensacions deixades a pista i una gran temporada per les Júnior del Círcol. Enhorabona a totes les jugadores i al cos tècnic.

I la gran alegria per la secció aquest cap de setmana ve del Cadet A després d’un intens cap de setmana de 4 partits en dos dies i dues seus. El Círcol és el campió de la Demarcació de Barcelona en la categoria Cadet A2, després d’un cap de setmana entre Girona i Mataró històric per l’equip. Dissabte al matí, el Círcol jugava els vuitens de final davant el Santfeliuenc a Girona (El Marc Gasol, únic representant de les comarques gironines en aquest Final a 16 de Barcelona organitzava la part del quadre on estava el Círcol). Quan el bàsquet va superar els nervis del debut, el Círcol va imposar el seu joc i va passar de ronda. A la tarda, els badalonins jugaven els quarts de final amb el SESE del barri d’Horta de Barcelona. Després d’aixecar dos parcials de desavantatge, un gran darrer quart del Círcol segella el pas a les semifinals dels Campionats que es disputarien l’endemà, diumenge a Mataró. L’endemà, els badalonins disputarien l’accés a la gran final davant el CB L’Hospitalet, un molt bon conjunt de primer any. En el millor partit de la temporada, el Círcol, dominador de totes les facetes del joc, obrint espais i crculant amb molta velocitat la pilota derrota al conjunt riberenc amb claredat i es classifica per la gran final de la tarda que disputaria amb l’anfitrió Mataró. En aquesta gran final, els maresmencs van sortir dominant l’electrònic als primers compassos. Un triple als darrers segons de la primera meitat fa que el Círcol marxi amb un mínim desavantatge d’un punt a vestidors. A la represa, Círcol i Mataró desenvolupen un gran bàsquet vistós i sense dominador clar. Tot seguit, els badalonins fan un parcial de 0-9 final que resultaria clau. El Círcol sap patir i malgrat la pressió dels mataronins que redueixen diferències, s’acaba enduent el partit i el títol de campió de Barcelona en aquest dur, però també, finalment, feliç cap de setmana per l’equip. Moltes felicitats a tots els components de l’equip i a l’staff tècnic. Un gran premi a la bona feina mostrada. És l’altre cara del bàsquet i de l’esport, en un cap de setmana on hem vist les dues cares del bàsquet.

Cadet A campió

El Cadet A, campió de Barcelona a la categoria A2

Moltes gràcies a tota la gent del Círcol que us vau acostar a La Plana en aquesta jornada tant important pel Sènior A i pel club. No va ser possible el repte i l’any que ve estarem de nou, tots junt a Primera Catalana. Vau fer petita LA Plana, en una mostra impressionant d’orgull i sentiment Círcol

La setmana que ve el bàsquet del Círcol tanca la temporada amb dues cites al voltant de la cistella. La cita més lúdica la tindreu a La Plana. Aquest proper diumenge, tanquem curs de bàsquet a Badalona amb el II Torneig 3×3 que organitza la secció. Després del primer any amb un gran èxit de participació, el proper 5 de juny, tornarem a fer-la grossa amb tots vosaltres a La Plana, al pavelló i a les pistes exteriors que s’habilitaran a la Plaça al costat del Poliesportiu.

L’altre cita que tancarà la temporada al bàsquet del Círcol serà competitiva. A Sant Pere Pescador, a l’Alt Empordà, el Cadet A, com a campió de Barcelona, disputarà la F4 dels Campionats de Catalunya amb els altres tres guanyadors de les restants Demarcacions del país. Sens dubte, un altre grandiós premi que hem de gaudir tots plegats sense cap men de pressió i intentant fer les coses tant bé com es pugui defensant els colors del Círcol. Molta sort.

Fins la setmana que ve

Salut i cistelles