Ja els tenim tots. Aquest cap de setmana d’arrencada de mes, octubre, ja han arrencat oficialment tots els Campionats de Lliga a la Federació Catalana de Bàsquet. Això significa que els equips de promoció i la resta d’equips del Círcol que mancaven per competir (a excepció del Sènior femení que va ajornar el seu debut) ja han disputat els primers partits de la campanya 16-17 que ha agafat velocitat de creuer.

Aquests són els resultats de la jornada

resultats-1-2-doctubre

Una jornada marcada per un fotimer de derbis a totes les categories que van omplir les pistes de Badalona de públic i emocions fortes. No podria haver-hi millor estrena de temporada que aquesta jornada de derbis amb presència Círcol.

La jornada va ser intensa des de primera hora del matí de dissabte. 3 partits amb presència Círcol i 3 escenaris diferents.

A La Plana, el debut de les Infantil a la temporada se salda amb una clara victòria del conjunt de Clara Navarro en un duel que va dominar sempre, va tancar a la mitja part i va mantenir diferències fins al final. Tot i això va faltar certa regularitat quart a quart. Uns bons cinquè i sisè període amb un 4-14 segellava la victòria. Malgrat tot bones sensacions per arrencar temporada. A seguir treballant.

En paral·lel, debut del Preinfantil a Ausiàs March davant el Vedruna de Gràcia. Els barcelonins van ser amo i senyors d’un duel on el Círcol va mostrar actitud i ganes, però també que està en ple procés de rodatge i que el marge per millorar és gran però que tenen les eines per assolir aquesta millora.

preinfantil-vedruna

Derrota del preinfantil davant el Vedruna de Gràcia

Tercer focus d’atenció del dissabte a primera hora del matí. Al camp del BAM, el Bàsquet Ateneu Montserrat al districte de Sants de Barcelona, el Cadet masculí va guanyar en un mal partit que es va poder tirar endavant. Segueix el rodatge i el procés d’adaptació de l’equip de Gerard Castro i Xesco Gotzens a la segona divisió del bàsquet Cadet a Catalunya.

Ens desplacem a Vilanova del Vallès, amb el bon partit de l’Infantil femení al Vallès Oriental on un molt bon treball ofensiu va suplir la manca de treball defensiu per resoldre el matx per un marge ample.

El dissabte en clau Círcol seguia transcorrent  a Casagemes, amb el debut dels més petits de la casa: els dos Preminis i els Minis.

Ho encetava tot plegat, el nou Premini femení del Círcol que rebia al Femení Sant Adrià, un dels conjunts més potents al nostre país en clau femenina. En el duel vam veure algunes coses positives i moltes coses a polir en aquest equip nou on de mica en mica acoblaran peces, dinàmiques i situacions espacials i de joc.

Al mateix temps, el Mini B de Roger Rubio i Marcel Climent va caure amb un Sant Joan Despí molt superior físicament. Bona feina però

Tot seguit, el Mini A queia clarament amb uns Salesians molt superiors físicament que van fer valdre aquest factor bàsicament en el quart i vuitè període quan va infringir dos parcials de 0-21 i 0-18, respectivament.

Simultàniament, el Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus derrotava el Pàlcam del districte d’Horta-Guinardó de Barcelona amb un partit molt correcte i amb marge de millora d’un conjunt que va mostrar predisposició i actitud.

premini-masculi-palcam

Victòria del Premini masculí Círcol Gràfiques Venus davant el Pàlcam

I a Ausiàs March es tancava la matinal de bàsquet i Círcol de dissabte amb l’ajustada victòria del Cadet femení, el Círcol Gràfiques Venus, davant el Sant Nicolau de Sabadell. Duel molt entretingut el que vam veure on els dos conjunts van plantejar un partit de clar caire ofensiu, amb anotació alta i una interessant pugna per tenir el control del partit. La igualtat que imperava en tot moment es va poder trencar a meitats del tercer quart quan amb un +8 a l’electrònic, el Círcol va prendre un avantatge gairebé definitiva que no es va poder materialitzar per la reacció rival i una certa manca de constància. Així doncs, no és fins a la botzina final que un Círcol més madur i intel·ligent gestiona millor els darrers instants per sumar un valuós triomf.

Matí de derbis i tarda de dissabte amb enfrontaments locals a La Plana i a Ausiàs March.

Al Pavelló de La Plana, el Sots21 Preferent arrencava temporada visitant la pista de l’Ademar. Els vigents Subcampions de Catalunya de la categoria van iniciar la temporada amb un triomf fulgíssim. El partit només va tenir color blau amb un Círcol que va dominar totes les facetes del joc.

maristes-sots21-preferent

Gran victòria del Sots221 al derbi a la pista de Maristes

I a Ausiàs March, nova jornada de derbis en aquest grup 6 de Tercera Catalana amb 7 representants de Badalona. El Sènior B del Círcol visitava, un necessitat de victòries Sant Andreu de Natzaret, en cerca de mantenir la imbatibilitat en les 3 primeres jornades de competició. Malauradament, no va ser possible. Molt mal partit d’un Círcol a mercè d’un crescut Natzaret que va aclaparar la cistella rival des de la línia de 3. A més, malgrat la superioritat física dels homes interiors del Círcol, el Sant Andreu va dominar amb escreix la lluita sota els taulers. Després d’arribar a caure de fins a 25 punts, el Círcol comença a trobar la clau per desestabilitzar l’ofensiva del contrari. La pressió defensiva fa efecte i es recupera boles amb anotacions rapides. Però, l’intent de remuntada, es queda amb infructuós intent. Els homes de Ricard Santiago i Jordi Garcia no poden baixar el pas psicològic dels 10 punts. Al final, triomf del Natzaret i primera derrota del Sènior B a la Tercera Catalana. Ànims

Més enllà d’aquest doble derbi, la jornada de dissabte es concloïa a Alella, amb el matx del Sots25 a l’Abelardo Vera de la vila del Maresme. Derrota dels de Santi Rodríguez que se li va escolar la victòria dels dits, després d’un duel igualat, fins que la gasolina del Círcol es va acabar i l’Alella va rubricar la victòria.

L’endemà, les Júnior B obrien La Plana, on a primera hora del diumenge, rebien al Ramon Llull, en el primer partit a casa, després de la victòria davant el Neus a domicili, la setmana passada, en l’estrena a la Lliga. Victòria molt clara en un gran partit, sobretot a la segona meitat on només va encaixar 23 punts en 20 minuts i va superar els 70 punts anotats. El Círcol segueix sumant fent un gran joc.

Tot seguit, era el Júnior B qui encetava temporada enfront el Matadepera amb un clar triomf enfront del conjunt vallesà, forjada en un molt efectiu atac col·lectiu, una bona defensa pressionant a primera línia ofensiva visitant i un gran encert des del tir lliure anotant més de 30 llançaments amb un notable percentatge superior al 80%.

Tot això en la matinal dominical. A la tarda, els derbis amb presència Círcol monopolitzaven la jornada. Primer, per ordre cronològic a Ausiàs March amb el Sant Andreu de Natzaret – Júnior A. En un partit força complet, però amb alguns daltabaixos sobretot als 2 darrers minuts, el Círcol treu una clara diferència al marcador, que es va poder eixamplar si no fos perquè l’equip de Jordi Garcia i David Aldabert es va deixar anar. En tot moment, però el Círcol va prendre la batuta al matx amb un joc dinàmic i elèctric, malgrat algunes llacunes al rebot, on el Natzaret va superar en alguns instants al rival.

Al mateix temps, a la pista del CIC del districte de Sant Gervasi de Barcelona, el nou Sots21 B, encetava temporada amb una derrota ajustada, en un duel on els locals van ser millors en els moments decisius i on el plantejament defensiu dels barcelonins va colapsar les idees ofensives d’un voluntariós Círcol.

El darrer acte basquetbolístic en clau Círcol el trobem a Casagemes, al derbi de Primera Catalana entre el Minguella i el Círcol Cotonifici que se saldà amb desfeta, la primera del curs pels de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer i Manel Guajardo. L’encontre ja es va torçar des de l’inici amb un 20-10 al final del primer període. Aquesta diferència va ser un abisme insalvable pel Círcol. Mai es va eixugar del tot. Com a màxim es va reduir a 5 punts. Un polèmic, controvertit i tens final, amplia distàncies fins als 17 punts finals.

minguella-circol-cotonifici

Derrota del Sènior A a la pista de Casagemes, al derbi a la Primera Catalana

I així es conclou la primera jornada del mes d’octubre, la primera completa a tots els nivells i lligues a la Federació Catalana de Bàsquet.

Ens retrobem la setmana que ve.

Bona setmana

Salut i cistelles