El cap de setmana del bàsquet al Círcol que arrenca amb un derbi i es clou amb un altre ens deixa una gran jornada de diumenge a La Plana. Repassem aquests ítems i la resta de la jornada al bàsquet de Can Cartrons.

Aquests són els resultats de la jornada

Resultats 8-9 octubre

Matí de dissabte intens ple d’activitat Círcol com a visitant, que s’obria amb el primer dels dos derbis de la jornada. A Països Catalans, el Mini A visitava el Sant Andreu de Natzaret, en un duel amb triomf local, que es forja en dos períodes on el Círcol rep dos parcials superiors als 10 punts en contra. Malgrat tot, bones sensacions del Círcol que planta cara en tot moment, té bona circulació de pilota i aconsegueix en molts moments jugar sense bot i a base de passades. L’equip segueix la bona línia creixent i adquirint amb el joc nous coneixements i experiència.

En el conjunt de partits amb presència visitant del Círcol en aquesta matinal de dissabte, viatgem, primer, a Barcelona, al districte de Sarrià on el Mini B queia davant d’un molt millor Sant Ignasi que va marcar distàncies a partir del tercer període, en un fluix partit del conjunt badaloní que encara té molt marge de millora.

Bones notícies des de Santa Coloma on l’Infantil femení vencia de 4 al Drafft Gramanet, un dels teòrics favorits a acabar líder la primera fase. Partit molt seriós i complet del conjunt de Clara Navarro, ficat en tot moment.

drafft-infantil-femeni

Gran victòria de l’Infantil femení a pista del Drafft Gramenet

Excel·lents notícies també des del districte de Ciutat Vella de la capital catalana, amb la gran victòria del Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus, aturant marcador a la mitja part i anotant més de 100 punts en total. Gran treball i gran actitud.

Després de dinar, la jornada prosseguia a Terrassa, amb la visita del Júnior B a la pista del Sant Pere. Duel marcat per la lluita pel rebot que va marcar el desenvolupament mateix del duel. Domini inicial vallesà, amo i senyor del rebot, al primer període. Just abans del final, el Círcol comença a guanyar terreny en aquest aspecte, el que seria el preludi dels millors moments del conjunt badaloní. En un gran segon quart, el Círcol domina totes les facetes, tanca millor el rebot i marxa al descans amb un sòlid avantatge. A la represa, però, els locals van tornar a agafar la batuta del matx, a dominar de nou al rebot i percudint la cistella visitant des de la línia de 3. Així entrem en un darrer període d’igualtat absoluta i un darrer minut d’infart. Amb el 50-49 final, el Círcol gaudeix de fins a 4 opcions de capgirar marcador. Al final, derrota, la primera de la temporada, en un encontre marcat pel rebot i la fe rival per remuntar davant d’un Círcol que es va empetitir. Ànims i a seguir treballant.

A l’altre cantó del Vallès, a Parets, soferta victòria del Júnior B femení que va saber patir davant d’un gran i dur rival.

Tot seguit, el Cadet Interterritorial masculí rebia a l’Escola Pia de Sabadell que es va mostrar infinitament superior en joc i físic a un Círcol que a la primera meitat va anar a mercè dels vallesans. A la represa, millor actitud i activitat i aturada de la sagnia anotadora rival.

Posteriorment, al mateix escenari clara victòria del Júnior A davant l’UB Mir de Montcada en un fluix partit global que malgrat la distància al marcador va estar marcat per un ritme pesat i lent dels vallesans.

Simultàniament vam veure a La Plana un emocionant Sots25 – Canet que acaba amb triomf del Círcol en un sorprenent final. Abans, els maresmencs van dominar bona part dels minuts fins ben entrat el darrer quart, l’instant on el conjunt local va iniciar una fulgurant remuntada que ho deixava tot obert pel final. Amb empat a 65 i a 20 segons per la conclusió del matx, el Canet erra un triple. Rebot defensiu pel Círcol que anota el bàsquet de la victòria amb una penetració pel mig de la zona. Una posterior falta antiesportiva a favor i els consegüents tirs lliures rubriquen la victòria èpica del Sots25 en el debut a casa aquesta temporada.

sots25-canet

Victòria amb final sorprenent del Sots25 davant el Canet

I a Mataró, en una hora gens habitual per la categoria, el Premini femení va fer un pas de gegant en la seva evolució, sobretot en l’aspecte mental i de conjunció quant a equip. Molt bona impressió del Círcol al Centre Catòlic, la pista de la UE Mataró.

L’endemà, diumenge, l’Infantil masculí obria una intensa jornada amb 5 partits del Círcol a La Plana, jugant un gran partit davant l’UE Mataró, rival que l’any passat els va derrotar molt clarament. Als primers instants, semblava que es repetiria la tònica del darrer encontre. Els mataronins passen per sobre d’un Círcol desaparegut en combat. Però, al tercer període, els badalonins desperten i aturen la sagnia anotadora. Amb bon treball defensiu i gran actitut, el Círcol gaudeix de grans minuts de bàsquet deixant el rival estancats. Als darrers períodes es fa palès el cansament local i el Mataró torna a prendre renta per augmentar la diferència als 30 punts finals. En tot cas, quedem-nos en la bona imatge deixada a pista en molts moments del partit, que ha de ser la línia a seguir en el futur.

El diumenge a La Plana seguia amb el debut del Júnior A femení a casa, en la Interterritorial de la categoria. En un partit molt espès i a ritme lent el Tordera va posar poca oposició a les badalonines que sense molts escarafalls van treure una victòria sòlida.

A Pomar, debut a casa del Sots21 B en un fluix partit davant el Poblenou de Barcelona. Fins al darrer període, el Círcol es manté dins del partit davant d’uns barcelonins superiors en físic. A partir d’aquí, els barcelonins agafen la batuta al matx i segellen la victòria. Cal seguir treballant.

Tot això a casa. A fora, triomf del Cadet femení, el Círcol Gràfiques Venus, a Mollet, la pista del Sant Gervasi en un partit on el Círcol sap patir però no sap trencar-lo en els bons moments de l’equip.

I a Barcelona, a la Nau del Clot, magnifiques sensacions del Preinfantil de la casa en la seva visita al Grup Barna. Tot i ser 8 jugadors, la imatge donada és un pas important en el futur on ja es comença a veure l’esquema de joc ideat. L’equip recupera bones sensacions de cara a posteriors compromisos.

I per acabar la jornada, diumenge a la tarda, el primer triplet Sots21, Sènior A i Sènior B de la temporada, que ens duu tres grans victòries.

Primer, la del Sots21 davant de Cerdanyola. Després d’una arrencada fulgurant on semblava que el Círcol sentenciaria per la vía ràpida, el partit s’estronca i entra en una dinàmica pesada on no s’anota i les diferències s’estabilitzen. Una darrera embranzida rubrica la segona victòria de l’equip en els 2 partits disputats.

Tot seguit, un gran partit. El Sènior A rebia el Girona amb l’objectiu de sumar a casa. Conscients del fet, el Círcol Cotonifici va sortir per totes. Però el potent conjunt de la capital del Gironès no va deixar de petja al rival. A manca de 4 minuts pel final, empat a l’electrònic i a manca de poc més d’un minut la jugada clau. Un triple i una posterior falta en el rebot dóna als badalonins 5 punts de marge, que resulten definitius, malgrat el triple final del Girona que reduïa marges. Al final, triomf local de mèrit i merescut.

I el triplet i la jornada en clau Círcol la tancava, el Sènior B que derrotava a la Cultural en un altre dels múltiples encontres entre equips de Badalona. Malgrat que al Círcol li va marcar regularitat en el joc sí que va tenir actitud per rescabalar-se dels moments complicats que va tenir sobretot quan els visitants van castigar la cistella local des de 3. La potència física dels homes interiors del Círcol va ser clau per desencallar finalment el duel a favor seu. Precisament és en una d’aquestes accions a pintura que amb força i fe s’esllonga el marcador a favor seu per obtenir la victòria. La tercera en 4 partits.

I així tanquem una gran tarda de diumenge a La Plana, d’una jornada Círcol que va començar amb un derbi dissabte i va acabar diumenge amb un altre derbi.

Tornem la setmana que ve.

Fins aleshores

Salut i cistelles