Dues circumstàncies han convergit en aquest cap de setmana. La primera: per primera vegada a la temporada han jugat tots els 19 equips de la secció de bàsquet. I la segona és que 18 equips de la casa ho han fet a Badalona, 17 com a local. Això va omplir les pistes i pavellons de la ciutat on més que mai el Círcol va posar la pilota en joc. És aquest cap de setmana, el del debut a La Plana , del Sènior femení, el darrer conjunt Círcol que mancava per estrenar el calendari com a local. Repassem aquesta jornada apassionant de bàsquet, més que mai, feta a casa.

Aquests són els resultats de la jornada

resultats 22-23 doctubre

Dos focus d’atenció aclaparaven els primers bots de la jornada Círcol, dissabte al matí. D’una banda, a La Plana, el derbi a la Infantil femení entre el Círcol i el Sant Josep, marxava al Centre Parroquial, a l’altre costat de la Plaça de La Plana. Les groc-i-lila, superiors en físic, van dominar sempre l’electrònic, primer amb marges curts de 5-8 punts, salvables. Però a meitats del sisè període, uns minuts de rauxa del Sant Josep, eixampla diferències irremeiablement. Derrota, però, amb moltes i bones lliçons que ajudaran al creixement de l’equip.

En paral·lel, a Països Catalans, la bona evolució del Preinfantil es va traduir, per fi, en un merescut premi a la feina feta, en forma de victòria. Davant del Sant Gervasi de Mollet, s’ha mostrat més regular que mai i amb més bon joc durant més minuts de joc. L’equip ha madurat i dissabte va saber gestionar la diferència aconseguida a l’electrònic. Un bon estímul per seguir treballant més i millor.

A Casagemes, festival de bàsquet i Círcol amb els més petits de la casa: Preminis i Minis.

Simultàniament, primer amb el Premini femení i el Mini B. Les noies, queien amb el potent Boet de Mataró amb dues parts diferenciades. A la primera, el Círcol surt amb més empenta física que cap i aconsegueix que el matx es mantingui igualat. A la segona part, el gas s’acaba i el Boet, un any més gran que el Círcol imposa la seva llei a Casagemes.

Al costat, poca cosa va poder fer el Mini B davant d’un Lestonnac de Barcelona, capdavanter de la taula, infinitament molt superior a un Círcol, mancat, aquesta jornada d’intensitat i concentració.

Tot seguit, el Premini masculí i el Mini A prenien el relleu al camp de la Plaça de Casagemes. D’una banda, el Premini rebia al CN Terrassa. Amb gran actitud i treball, els badalonins van contrarestar la superioritat física vallesana fins a gairebé al final del matx, quan el cansament va afectar massa als jugadors, sobretot en la definició final de les jugades. El CN Terrassa s’escapa i rúbrica un triomf molt suat per la bona feina del Círcol.

Al Mini A li va mancar regularitat en un fluix partit on el Minguella, que actuava com a visitant, en el derbi, va ser superior.

Tornem a Ausiàs March per relatar-vos un triomf assolit amb fe, constància i perseverança. El Cadet femení, el Círcol Gràfiques Venus, va anar a mercè del Barberà, durant ben bé 30 minuts. Amb una màxima diferència de 10 punts en contra, ben entrat el darrer quart, el Círcol comença retallant marges, tancant millor el rebot defensiu, on fins al moment, es flanquejava. Un triple i una posterior anotació de 2 comença a vaticinar el desenllaç final del partit. El Círcol, primer empata i a posteriori ja capgira el marcador sense temps material perquè el Barberà intentés redreçar-lo. Gran triomf col·lectiu i de mentalitat i de fe.

A la tarda, semblava que el mateix final s’havia de repetir en el duel del Cadet Interterritorial masculí que obria el programa a Casagemes, davant el Sant Nicolau. Però al final la victòria marxà a Sabadell. El partit va quedar clarament condicionat per una mala sortida local que arriba a caure de fins a 17 punts. Ja al segon acte, el Circol atura el cop i al darrer inicia l’ofensiva final per capgirar la truita. Però quan ho tenen a tocar, la precipitació per voler remuntar els juga una mala passada. Al final, triomf d’un Sant Nicolau, millor en el global que va fer servir el seu potent joc interior com a gran arma per derrotar al conjunt badaloní.

A continuació, el Júnior A vencia al La Garriga. Partit molt atractiu per l’espectador amb uns vallesans superiors al físic, i un Círcol combatiu i amb gran actitud. En un duel igualat i amb moltes alternatives defensives que va forçar als jugadors a pensar molt cada situació ofensiva, els badalonins s’enduen un altre partit per consolidar la seva imbatibilitat a la Lliga. 4 partits, 4 victòries.

A la mateixa hora a La Plana, un altre derbi servia per tancar el dia. El Sots25 i el Cultural dirimien les seves forces en un duel sense més història que el que reflecteix el guarisme i amb un Círcol dominador de salt inicial a botzina final.

Si el dissabte ja va ser intens, diumenge a La Plana va ser un Superdiumenge de més de 12 hores d’activitat amb el Círcol i el bàsquet com a fil conductor.

Obria foc, l’infantil masculí – Argentona, un duel que es va decidir des dels primers compassos, on els maresmencs van sortir molt més ficats a pista que el Círcol. Una primera diferència al marcador al voltant dels 15-20 punts va ser una llosa en les aspiracions dels locals de fer alguna cosa més. L’Argentona es va mostrar molt superior en la seva merescuda victòria a La Plana a un Círcol això si que va tenir fases de bon joc i actitud, sobretot a la segona meitat.

Tot seguit, el Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila va tenir un debut perfecte a casa. Solvent victòria en un matx molt seriós davant el Ramon Llull de Barcelona.

senior-femeni-ramon-llull

Victòria del Sènior femení al debut a casa, davant el Ramon Llull

També notícies molt positives abans de l’hora de dinar a La Plana. Després de la derrota, la setmana passada a Granollers, les noies del Júnior A es retroben amb la victòria i les bones sensacions de joc, en el duel davant el Premià. Magnífic treball en actitud, seriositat i intensitat per derrotar amb molta solvència al conjunt maresmenc.

Més enllà de La Plana, la jornada matinal de diumenge tenia un punt d’atenció a Pomar en l’enfrontament del Sots21 B davant el Lima Horta de Barcelona. Derrota de quatre, en un altre duel que s’escapà al final, en un darrer quart, on no va saber gestionar la situació ni el marcador, i on s’empetiteix per fer que els visitants tornessin a casa amb la victòria.

La intensa tarda de diumenge ens duu magnífiques notícies en aquest dia exclusiu Círcol a La Plana. Victòria dels tres equips que protagonitzaven aquest tram darrer del cap de setmana. Tres grans victòries i de capital importància per insuflar confiança a tres conjunts que venien de perdre la darrera jornada.

El Sots21 Preferent derrotava clarament al Montgat, després d’un primer quart igualat i posteriorment, amb un Círcol que es desenganxa gradualment dels montgatins a través de l’enduriment del treball defensiu.

Una de les grans notícies del cap de setmana té com a protagonista el Círcol Cotonifici, el Sènior A. Fins diumenge, el Mataró venia amb l’etiqueta d’equip imbatut a la lliga amb 5 victòries en els 5 primers partits del Campionat. A La Plana, i a la sisena, la imbatibilitat dels mataronins cau. El Círcol fa saltar la banca. Després de la derrota per la mínima a la pròrroga, la setmana passada a Cabrera, la victòria de diumenge té una importància cabdal i doble. Per la victòria en si i sobretot per, reiterem, insuflar confiança en el joc desenvolupat fins al moment. Victòria i amb molt bon joc. Inici amb domini local amb avantatges de 4-5 punts on les bones transicions i la bona defensa permet, al Círcol, arribar amb avantatge al final de quart. Al segon quart, s’infringeix un gran parcial on, a partir d’una gran defensa i ràpids contraatacs s’agafa la màxima renda de 18 punts. Després de la sortida de vestuaris, es giren les tornes i és el Mataró que, amb gran encert de 6,75 (6 triples) i una zona 1-3-1 acoblant va retallar l’avantatge fins als 3 punts, dominant absolutament les situacions. Fins i tot empata el matx a poc més de 2 minuts per la conclusió. En la recta final de l’encontre, el Círcol Cotonifici, amb millors decisions en atac i una gran defensa, es serena i s’emporta la victorià contra el líder, fins al moment, i amb una bona renda per la tornada a Mataró. Enhorabona.

senior-a-mataro

Gran victòria del Círcol Cotonifici enfront l’imbatut UE Mataró

Finalment, en aquest exitós diumenge de bàsquet i Círcol a La Plana, el Sènior B derrota al Minguella en un derbi que es claudica ja a la primera meitat, amb una sortida fulgurant on arriba al descans guanyant de 10 assolint rendes màximes de 20 punts. A la represa, el Minguella surt amb més intenció sense inquietar el marcador que es manté estable. A les acaballes del matx, tres contraatacs dels de Casagemes, escurça marges als 6 punts. Però, finalment, el Círcol atura l’ofensiva rival i suma un important triomf per seguir vius en les aspiracions d’estar al pom de dalt de la taula.

Més enllà de La Plana, la jornada Círcol es completava a Ausiàs March, amb el derbi del Júnior B a casa del Badalonès. Va faltar brillantor en la victòria dels visitants, però si hi va haver treball i actitud per treure el matx davant d’un equip físicament superior. Una de les claus en la victòria la trobem en el control del rebot defensiu que va propiciar sortides a la contra.

El darrer partit de la jornada que us portem ens condueix a Barberà del Vallès. És l’únic desplaçament fora de Badalona d’un equip Círcol. És el Júnior B femení que patia la primera derrota de la temporada després de 5 jornades disputades. Després que el primer període fos dominat per les badalonines, les vallesanes prenen el control a posteriori. El Círcol s’estavella en la defensa local i el Barberà remunta per guanyar el partit aprofitant també la superioritat física

19 partits, 18 a Badalona, 17 com a locals i una jornada molt positiva pel Círcol. Una jornada més que mai feta a casa.

Tornem la setmana que ve amb una jornada escurçada per la Festivitat de Tots Sants que atura la competició oficial a la Federació Catalana en els equips de promoció. Una jornada, per cert, que serà molt especial pel Cadet masculí del Círcol. Us anirem informant.

Fins aleshores, que tingueu una molt bona setmana.

Salut i cistelles