Aquest cap de setmana de Castanyada i de la Festivitat de Tots Sants ha estat molt especial per un equip del Círcol i històric per la secció de bàsquet de l’entitat.

Per primera vegada en els 75 anys d’història de la secció, un equip del Círcol ha trepitjat la terra d’Irlanda.

En el marc de la celebració del 50è aniversari del Moycullen Basketball, conjunt d’aquest llogaret als afores de Galway, a uns 200 quilòmetres a l’oest de Dublín, la capital de l’illa, el Cadet masculí del Círcol va ser un dels convidats en un Torneig de caràcter Internacional juntament amb, entre altres equips, les Seleccions irlandeses U-15, U-16 o l’Ardres de França.

El Moycullen és un vell amic del Círcol, ja que des de fa dos anys, ens fa una visita a Badalona per disputar amistosos amb equips de la casa. Aquest any, el Círcol li ha tornat la visita.

Durant dos dies, el Cadet masculí ha disputat uns quants duels, els jugadors han conviscut amb familiars del Moycullen i han gaudit del paratge irlandès i de la Festivitat de Tots Sants, que adquireix a Galway molta importància amb una gran festa a la població.

Esportivament parlant el Círcol va disputar partits amb el combinat nacional irlandès U-16 i també, curiosament un derbi català i badaloní amb el Sant Andreu de Natzaret. Al final, el Círcol acaba en 6a posició el Torneig després de caure en el partit per la 5a i 6a plaça amb el BCA Ardres del nord-oest de França.

En definitiva, una gran experiència a l’Illa Maragda, més enllà del bàsquet, inoblidable per a tots els components del Cadet masculí del Círcol.

Moltes gràcies al Moycullen per la invitació al seu Torneig Commemoratiu U16 del 50è aniversari i per la bona acollida rebuda. Moltíssima sort i per molts anys. Congratulations!

El viatge del Cadet masculí a Irlanda s’ha emmarcat en una jornada de competició a Catalunya, més curta de l’habitual, escapçada per la Festivitat de Tots Sants, on els equips de promoció descansaven.

Aquests són els resultats de la jornada

resultats-29-30-octubre

El camp del Martinenc, al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona va ser el primer front d’obertura de la jornada de competició al Círcol, dissabte a la tarda, amb el duel del Sènior femení. Les noies de Lluís Alarcón, després d’una primera meitat incerta i igualada es desfan de les barcelonines en una gran segona part, marcada per la bona tasca en defensa que fa que rebin molt pocs punts. Suma’t a l’encert de cara a cistella, fa que el Círcol Centre Mèdic La Vila, sumi la tercera victòria consecutiva de la temporada en 4 partits.

A la mateixa hora del partit de les Sènior, el duel a la Sots25 entre el Círcol i el Boet 1 encetava un doble enfrontament entre els dos equips en el menú de dissabte al Pavelló Eusebi Millán de Mataró. Els nois de Santi Rodríguez van vèncer als maresmencs després de tres períodes igualats i un darrer on el Círcol posa la directa i marxa de 6-8 punts. Malgrat la retallada local al final, el marcador no perilla i es suma una nova victòria.

I ja ben entrat al vespre, al mateix escenari, les Júnior A derrotaven amb molta claredat al Boet en un matx força correcte, malgrat que va marcar certa regularitat i on el Círcol va arribar a guanyar de 40 punts al tercer període.

L’endemà, diumenge, les Júnior B arrencaven jornada a La Plana rebent a l’Escola Pia de Sant Antoni de Barcelona. Durant els primers compassos de l’encontre, el Círcol no es va trobar còmode i era l’EPSA qui comandava el ritme de les operacions al parquet, malgrat la igualtat al marcador. Després del descans, el plantejament defensiu visitant, amb una zona molt tancada, trava les opcions ofensives d’un Círcol incapaç de trobar bones situacions a cistella. Després d’un pertinent temps mort, les badalonines reaccionen i des del bon treball al darrere, anoten al davant i retornen la igualtat al partit a meitats del tercer acte. Tot restà obert pel darrer quart. Després d’un inici travessat, el Círcol amb un parcial de 10-0 es posa per davant de l’electrònic, just abans que l’EPSA parés el temps. De poc va servir el temps mort visitant. El conjunt local ja va prendre la mesura definitiva a l’enfrontament i va anar engruixint marcador fins a la botzina final. Parcial de 28-0 en 8 minuts per resoldre un partit més complicat del que reflecteix el marcador.

Tot seguit, a Pomar, el Sots21 B va caure clarament amb l’AB Premià, després que a la segona part un parcial de 17-40 trinxés per complet la igualtat existent fins al moment.

La tarda de diumenge començava a Tiana amb el duel del Sots21 Preferent a la pista maresmenca. Un fluix partit del Círcol en la faceta defensiva on va ser superat en l’1 contra 1. La constància en atac i el rebot ofensiu va fer de contrapunt per sumar una nova victòria.

A La Plana, doble menú Sènior amb conjunts del Maresme. Primer amb el duel a Primera entre el Círcol Cotonifici i el Pineda. Partit de menys a més dels homes de Víctor Carrasco, David Molina i Manel Guajardo que van anant ampliant distàncies amb el pas dels minuts, en paral·lel, a la millora en el joc. Victòria solvent que els catapulta al pom de dalt de la taula classificatòria.

Tot seguit, a Tercera, el Sènior B es va estavellar amb la zona 2-3 del Calella i va sumar derrota. Amb una diferència constant de 7-10 punts agafada des de l’inici per uns calellencs que van fer mal al joc interior, el Círcol veu com la diferència al marcador s’amplia al final, quan estava en intent de remuntada.

Sènior B - Calella

Derrota del Sènior B a casa davant el Calella

La jornada es tancava a Sant Celoni amb la primera derrota del Júnior A masculí. Un inici tou del Círcol propicia un avantatge curt de 4 punts, però invariable al llarg dels 40 minuts que s’amplia amb un nou parcial de 8-0 resolutiu. Davant d’un molt bon equip físic, els badalonins, inconstants i irregulars no es connecten al duel fins al final del partit, quan ja és massa tard per remuntar.

I així tanquem jornada i més d’octubre entre castanyes i panellets, viatjant a l’Illa Maragda amb el Cadet masculí. Una experiència inoblidable de bàsquet a Irlanda amb segell Círcol.

Fins a la setmana que ve

Salut i cistelles