La pluja de dissabte al matí va ajornar el debut de l’Escola de Bàsquet del Círcol en la Trobada a la Plaça del Gas. La mateixa circumstància va afectar el partit del Mini B a pista del Manyanet de Sant Andreu de Barcelona. Però no va afectar la resta d’una jornada intensa d’activitat per la resta d’equips de la casa, en un cap de setmana de retorn de les competicions de promoció després del Pont de Tots Sants. El novembre arrencà fort al bàsquet del Círcol amb només un equip descansant, ajornaments a banda, aquesta jornada: l’infantil femení.

Repassem-ho tot plegat, en aquest cap de setmana de derbis i viatges en clau Círcol, molt farcit.

Aquests són els resultats de la jornada:

resultats-5-6-de-novembre

Múltiples fronts oberts, gairebé simultanis, en l’arrencada, dissabte al matí, del primer cap de setmana de novembre al bàsquet de Can Cartrons.

Obrim foc a Bufalà, en el primer derbi de la jornada: l’ABB – Mini A. Més enllà del guarisme, quedeu-vos amb un nou pas important en l’evolució i l’aprenentatge de l’equip. Dissabte van saber jugar sense pilota i a col·locar-se espaialment a pista, tot i que va donar moltes facilitats al rival per anotar a cistella.

A Mataró, a la pista del Boet, clara victòria de l’infantil masculí que va tancar marcador just iniciada la segona part en un partit fluix global, jugat a revolucions baixes i empeltat del ritme local més que de l’habitual joc dinàmic del Círcol.

I a Parets, gran partit del Premini femení, malgrat el que reflectia l’electrònic. Tot i que les vallesanes eren superiors físicament, les badalonines es van autoexigir pujar l’exigència física i en alguns moments van poder lluitar de tu a tu i competir amb el conjunt local.

Seguim en aquesta matinal intensa amb doble cita a Barcelona.

Al Clot de la Mel de La Vila Olímpica, el Júnior B femení resol amb seriositat el matx davant d’un rival sensiblement inferior. Aquest duel va servir de cara al Círcol de banc de proves per provar la seva capacitat de joc a partir de la defensa i les possibilitats en el tir tant des de l’exterior on no es va acabar d’atinar, com des de dins, on si es va trobar solucions. Bona actitud global en un partit on es va evidenciar la consolidació del projecte amb encara molt marge de millora.

I al pavelló de la Plaça del Nord de Gràcia, el Preinfantil cau davant el potent Lluïsos, segon classificat empatat a la taula classificatòria darrere l’altre equip gracienc de la lliga, el Vedruna. Més enllà de la qualitat d’un i altre contendent, al Círcol li va pesar molt el fet de no tenir continuïtat en els pocs bons moments de joc que va gaudir.

lluisos-preinfantil

Derrota del Preinfantil a pista del Lluïsos de Gràcia

I marxàvem a dinar amb un derbi a Pomar, a casa del Minguella, que va caure al costat del Círcol, del Cadet femení. I és que el Círcol Gràfiques Venus va superar el seu rival en un partit poc brillant i on les noies d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents es van haver d’habituar a treballar moltes situacions de blocs directes, indirectes i talls per la línia de fons en carretó, és a dir a esmerçar molt d’esforç per superar la bona tasca defensiva rival, per superar el Minguella. Un fet poc usual en el plantejament de treball de l’equip. En tot cas, bon triomf i bona lliçó pel futur, fonamentant nous conceptes i variants de joc pel futur.

Ja havent dinat, la frenètica activitat entorn del Círcol i la pilota taronja seguia amb el partit del Premini masculí en un inusual horari de tarda per la categoria on es juga més avesat a les jornades matinals. A Castellar, el Círcol Gràfiques Venus va fer un gran partit amb gran circulació de pilota, joc sense bola i una magnífica col·locació espaial a pista. Una clara i meritòria victòria en el millor partit de la temporada.

Més viatges en clau Círcol. Al districte de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona, el partit del Sots21 B a pista del Sant Ignasi va seguir el mateix patró que en 4 dels 5 duels precedents del Campionat de Lliga. És a dir, igualtat durant 35 minuts i al final, la superioritat física rival és determinant per entendre la derrota del Círcol.

Per acabar la ruta marxem a Santa Susanna on el Sènior B va derrotar a l’AECAM en un partit condicionat pel ritme lent i pesat dels locals. El Círcol es va imposar a la primera meitat més aviat per la qualitat individual dels seus homes interiors que pel joc col·lectiu on mai va poder circular ràpidament la pilota. A la represa, els badalonins entren en letargia i l’AECAM ho aprofita per retallar distàncies i per un instant capgirar la truita. Al darrer quart, el partit queda vist per a sentència quan una sèrie de tècniques i faltes en contra dels de l’Alt Mareme va fer que el Círcol rubriqués un triomf important però mancat de qualitat i bon joc.

Tornem a Badalona, on la tarda de dissabte oferia tres encontres a dues pistes de la ciutat.

Doble menú a Casagemes, amb l’habitual partit del Cadet masculí Interterritorial i a continuació, i això ja no és habitual, amb el partit del Sènior femení que aquesta jornada abandonava la matinal de diumenge a La Plana per jugar a la pista del carrer Antoni Maura en horari de dissabte al vespre. Un doble menú contra equips de la ciutat de Barcelona.

Primer plat: el Cadet masculí Interterritorial – SESE del districte d’Horta – Guinardó. Un mal inici del Círcol va marcar el desenvolupament final de l’encontre. Arrossega el marcador en contra tot el partit i cada bàsquet encaixat és una llosa molt pesant d’aixecar per un Círcol que no va tenir el dia.

cadet-a-sese

Derrota del Cadet masculí a casa davant el SESE

A continuació, les Sènior rebien el Nou Barris. Després d’una bona arrencada del Círcol Centre Mèdic La Vila, al final del primer període, les barcelonines prenen la batuta al matx, al mateix temps que s’assecava l’anotació rival. En els primers 4 minuts del segon acte, el Círcol no anota. Però quan trenca la dinàmica torna a traçar el bon camí i el matx es reajusta. Tant, que en aquest instant, és el Nou Barris que fins al descans no anota. El plantejament defensiu és summament efectiu. Igualtat al marcador a camí de vestidors. A la tornada, la igualtat imperava en joc i resultat. Un triple sobre la botzina del Nou Barris donava un lleuger avantatge visitant al final del tercer acte. El darrer quart dictaria sentència. Dos triples seguits del conjunt barceloní donen un petit coixí de 4-6 punts. Una estrebada del Nou Barris a les acaballes del matx segella la victòria que marxà a la capital catalana.

I mentrestant, un derbi a La Plana entre el Sots25 i el Minguella tancava un dissabte molt intens al bàsquet del Círcol. Un emocionant duel ciutadà igualat i decidit al final quan a manca d’un minut pel final del partit, amb 49-49, el Círcol resol el matx al seu favor en un final tens.

Tot això va passar en un dissabte farcidíssim. Per diumenge, una jornada més reduïda en nombre de partits però igualment emocionant i positiva.

L’encetava el Júnior B que visitava la Plana d’en Lledó de Mollet, on treia una valuosa victòria en un camp complicat. Partit de menys a més del conjunt badaloní que des de la implicació defensiva redueix l’anotació encaixada. Si al primer quart rep 22 punts, en els tres darrers només 30. En l’apartat ofensiu bona tasca amb compensació de punts des de pintura i línia exterior. Al final, gran victòria del col·lectiu.

A La Plana, doble menú a la categoria Júnior. Primer, el derbi entre el Júnior A Femení i el Llefià. Clar triomf local en un partit més exigent, que el que marquen els números. La intensitat de l’equip al llarg dels 40 minuts va ser factor determinant en el triomf de les noies de Jaume Lleal i David Aldabert.

Tot seguit, el Júnior A masculí s’enfrontava a la UE Mataró. Després d’arribar a guanyar de 10 al final del primer quart, els maresmencs igualen l’enfrontament a la mitja part. La igualtat es manté fins al final del partit, quan l’encert als tirs lliures finals a banda i banda i una posterior violació per passes del rival condueix al Círcol a una suada i soferta victòria.

La jornada es concloïa diumenge a La Plana i posteriorment a les comarques de Girona.

El derbi a la Sots21 Preferent només va tenir color Círcol que va superar a bastament al Sant Andreu de Natzaret, des de salt inicial. Després d’uns primers grans 7 minuts de domini absolut dels de La Plana, el SAN reacciona i trepitja els talons al Círcol fins a inicis del segon període quan les bones sensacions i el bon joc amb contraatacs fluids tornen a presidir les operacions del conjunt de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sánchez que ara si ja no donen opció de victòria al seu rival conciutadà, malgrat que va faltar regularitat. La victòria del Sots21 Preferent de Can Cartrons combinada amb la derrota del Salt a pista del Badalonès fa que el Círcol escali a la posició capdavantera de la taula classificatòria de la Lliga empatat amb el conjunt gironí i el Montgat.

sots21-san

Clara victòria del Sots21 Preferent al derbi amb el Sant Andreu de Natzaret

I a Quart, la vil·la del Gironès a tocar de la capital del Ter, el Sènior A tancava el cap de setmana. En un duel partit molt complicat on no es va estar fi de cara al cèrcol i amb molts alts i baixos sense continuïtat al joc, el Círcol Cotonifici treu una bona victòria a un camp complicat que els consolida a la part alta de la classificació. Partit d’inici fred on els interncanvis de basquet eren constants, els atacs s’imposaven a les defenses deixant un tanteig igualat al final del primer quart. Al segon període, els locals van apretar i van agafar petites avantatges que el Círcol va poder resoldre i tornar a apretar l’electronic a la mitja part gràcies a una defensa pressionant tota la pista. A la represa, el Quart va tornar a apretar l’accelerador els primers compassos, però aquest cop la reacció va ser molt bona per part visitant per aconseguir agafar el control del partit. Al darrer quart grans defenses del Círcol Cotonifici on el Quart tans sols va poder anotar 8 punts i així acaba tancant el partit amb una gran victòria a la complicada pista gironina.

Més enllà de l’actualitat esportiva del cap de setmana, fem un apunt d’actualitat de secció. Ja s’acosten les Festes de Nadal i des del Círcol us proposem un gran regal. Torna l'”Aquest Nadal regala Círcol”. Aquesta vegada amb un producte revolucionari: una dessuadora amb cremallera i amb els colors del Círcol per resguardar-vos del fred i fer Círcol allà on aneu. Aquesta dessuadora ve acompanyada, si voleu, d’uns mitjons. És la gran novetat per aquestes Festes. Per primera vegada us proposem portar els mitjons amb el logo del bàsquet del Círcol. La força i l’escalfor del bàsquet i el Círcol de cap a peus. Des d’aquest dilluns, en horari de Secretaria (dilluns i dijous de 18 a 20 hores) ja podeu informar-vos i reservar la dessuadora, els mitjons o el paquet complet. El nostre regal de Nadal per a vosaltres.Dessuadora Nadal

Nosaltres tornarem la setmana que ve per reviure un altre cap de setmana de bàsquet al Círcol.

Fins a la setmana que ve.

Salut i cistelles.