Per diverses circumstàncies uns quants equips de la secció de bàsquet de la casa s’han vist obligats aquest darrer cap de setmana del mes de novembre a jugar com a locals a altres feus no habituals. Aquest exili ha estat molt exitós pel Círcol en tant que joc i guarismes. Una jornada d’exili emmarcada en una altra bona jornada en global per la secció.

Com sempre abans de baixar la lupa i detallar-vos com ha anat el cap de setmana, fem un gran angular per mirar els números que ens deixa. Aquests són els resultats de la jornada.

esultats-26-27-de-novembre
Obrim foc a Països Catalans amb el gran partit del Preinfantil davant el Premià de Dalt que recupera sensacions de bon joc i dinàmica. Un duel extremament igualat que no es resolt fins a la botzina final. A manca d’1,5 segons, el Círcol empata. A la jugada posterior, una falta de tir en contra dels locals porta els maresmencs a la línia de tirs lliures amb tres opcions per guanyar. Erren els dos primers i el tercer llançament entra plorant a la cistella. Victòria visitant i molt bona imatge del Círcol, amb l’equip d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter recuperant bones sensacions de treball i esforç. A seguir treballant.

Com hem dit ha estat aquesta una jornada d’exilis. El primer exemple el trobem a Llefià. El Premini masculí va canviar, aquest dissabte, Casagemes pel Municipal del carrer del Dr. Bassols. El Círcol Gràfiques Venus va fer d’amfitrió a Llefià al derbi davant el Badalonès, on va fer un gran partit malgrat caure. Després d’un duel molt competit davant d’un equip físicament superior en tot s’arriba al darrer acte amb lleuger desavantatge local. La precipitació en les accions individuals del Círcol per girar la truita fan que l’electrònic s’esllongui fins a una diferència tant insalvable com irreal vist el desenvolupament global del partit.

A continuació al mateix escenari, l’infantil femení, que habitualment juga els seus partits a La Plana, vencia amb rotunditat al Sant Gervasi de Mollet en un matx clarament dominat per les badalonines, que des de la defensa al darrere i les sortides a la contra van anar engruixint marcador gradualment.

I de Llefià, marxem a l’altra banda de Badalona, a Montigalà. L’infantil masculí i el Júnior B deixaven circumstancialment el diumenge a La Plana per disputar els seus duels a la pista del Parc de Montigalà, al migdia de dissabte.

D’una banda, l’infantil de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raül Millán derrotava al Cardedeu que es va presentar al partit minvat d’efectius. En un encontre on va mancar regularitat, certa competitivitat i va haver-hi fases de desconnexió, el Círcol treu una victòria que es comença a forjar des de l’inici i que es va haver de treballar fins al final, ja que la distància no va permetre moments de relaxació.

A continuació, igual que la setmana passada, el Júnior B jugava a Montigalà. Igual que la setmana passada jugava contra un conjunt de Sabadell. I igual que la setmana passada el Círcol va fer un gran partit, aquest cop contra el Creu Alta. Molt seriosos durant els 40 minuts de joc, la igualtat davant el conjunt arlequínat va durar els 10 primers minuts. Amb una defensa asfixiant i amb un gran encert des de la línia de 3, els badalonins segellen el partit amb un gran parcial abans de marxar a vestidors deixant el Creu Alta anotant només 5 punts al segon període. A la represa, el Círcol va seguir treballant amb intensitat i respecte al rival en un camp poc propici al joc del Círcol i en unes circumstàncies que tampoc ajudaven al bàsquet desitjat pels homes d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens. Ei joc es va endurir a l’extrem i el Círcol es va haver d’adaptar al fet. Al final, un gran triomf que el consolida al pom de dalt de la taula de la classificació i allunya els seus rivals més immediats.

I a Països Catalans marxàvem a dinar amb la mala notícia de la desfeta del Cadet femení davant el Sant Josep Obrer de l’Hospitalet de Llobregat. El Círcol Gràfiques Venus es va veure clarament superat per les riberenques que van basar el seu joc amb unes armes semblants al joc viu i intens habitual al del Círcol. Sumeu-li a més un excessiu nombre de pilotes perdudes que va ser una llosa excessivament pesant per poder pensar a sumar la victòria local.

Cadet femeni-sant josep obrer

Derrota del Cadet femení a casa davant el Sant Josep Obrer

A banda, el Mini B visitava la pista del Grup Barna del districte de Sant Martí de Barcelona on queia després que una excel·lent primera part en l’apartat anotador, d’intensitat i de velocitat i reacció de les accions de joc esdevingués a la segona amb una desconnexió total que va permetre la reacció barcelonina i la derrota badalonina al final.

Ja a la tarda, l’Eixample de Barcelona, i el barri de Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat monopolitzaven l’activitat Círcol.

A la capital catalana, el Sènior femení derrotava al CB Imma. En un partit mancat de brillantor el Círcol Centre Mèdic La Vila es desfeia del conjunt local en un partit que sempre va dominar però no va fer un bon encontre. Ràpidament va prendre un coixí de 10-15 punts. Però va haver-hi moltes imprecisions i moltes traves per part d’un Círcol sense massa continuïtat en les accions. Això va fer que les barcelonines ajustessin marges a meitats del darrer quart deixant el matx ben obert de cara a un final emocionant. Amb un bon darrer esprint, un Círcol, fluix globalment es desfà de l’Imma que es va mostrar molt lluitador i combatiu en tot moment.

I a L’Hospitalet, al barri de Collblanc de la vil·la riberenca, el Júnior B Femení vencia al seu rival en un encontre intens i exigent que va fer que el Círcol hagués de treure la millor versió del seu joc per tombar a la lona a un molt bon rival que va endurir el partit. La victòria i el partit en si va servir per pujar la maduresa del conjunt badaloní que segueix evolucionant de forma molt positiva.

A la nit marxàvem al llit després del partit del Júnior a l’Eusebi Millán de Mataró i la seva ajustada derrota a la pista del Boet. Després que, durant bona part del partit, el Círcol tingués el control de les operacions malgrat un marcador sempre igualat, al final, els maresmencs capgiren la truita en aprofitar el descontrol dels badalonins que no van saber gestionar les darreres possessions tot i jugar amb el marcador favorable.

L’endemà, intensa matinal de diumenge per deixar la tarda neta pels dos equips Sèniors que tancarien jornada a La Plana i un desplaçament a Banyoles en clau Júnior.

Abans vam tenir activitat Círcol el matí de diumenge. Primer a Pomar, amb la derrota del Sots21 B davant del Trèvol del districte d’Horta-Guinardó de Barcelona. Un nefast tercer quart llença per la borda el treball realitzat fins al moment i es rubrica la desfeta del conjunt de Santi Rodríguez.

Tot seguit, al Centre Parroquial, un clàssic badaloní en categoria Premini femení. El Círcol va ser infinitament superior al Sant Josep a la primera meitat on tanca marcador ràpidament des de la bona tasca defensiva i la superioritat física sota la pintura. A la represa i amb el peix venut, les locals s’entonen i posen més traves al joc de les dones de David Aldabert, Estel Sallas i Núria Arimont. Tant que els darrers quarts són groc-i-liles. El cansament de jugar a un camp molt gran va pesar a les cames i al cap de les jugadores blaves. Bona feina en general del Círcol al derbi per denotar un cop més l’evolució creixent del conjunt.

A Sant Feliu, al Pavelló Joan Carles Navarro de la capital del Baix Llobregat, el Cadet masculí Interterritorial va fer un partit més que correcte a la línia de les darreres jornades i finalment va tenir el premi del triomf, guanyat amb perseverança i paciència, per un marge estret.

I a la històrica pista del carrer Girona, el Sots21 Preferent visitava la complicada pista del Granollers d’on treia una gran victòria. Els granollerins van plantejar una zona molt fèrria i complicada d’atacar. A excepció d’un fluix tercer quart, partit molt complet del Círcol on els 36 punts de contraatac van resultar determinants en el triomf badaloní.

granollers-sots21

Victòria a Granollers del Sots21 Preferent

La jornada es tancava a La Plana amb els partits dels Sèniors masculins i a Banyoles amb el partit del Júnior A femení.

A la capital del Pla de l’Estany, el Júnior A femení va fer un partit molt complet davant d’un dur competidor i va treure una extraordinària victòria fruit del treball constant i col·lectiu al llarg dels 40 minuts. Una gran victòria sens dubte.

I a La Plana, cara i creu pels dos Sèniors masculins que tancaven el cap de setmana esportiu al bàsquet de Can Cartrons.

La cara, la victòria del Sènior A davant el Santa Eugènia de Berga. Després d’uns primers 15 minuts igualats, incerts i sense amo a pista, el Círcol Cotonifici es desenganxa de la resistència osonenca a través de l’anotació des de la línia de 3 punts. Al descans ja havia aconseguit un sòlid coixí que referma a la sortida de vestidors i fins al final de l’enfrontament. Un partit sòlid en definitiva dels homes de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer, David Molina i Manel Guajardo per assolir una meritòria i justa victòria.

senior-a-santa eulalia

Victòria del Sènior A davant el Santa Eugènia de Berga

Cara pel Sènior A i creu pel Sènior B que posava el punt final a la jornada caient davant un Sant Feliu de Guíxols, simplement millor en tots els aspectes. Els empordanesos van jugar en tot moment amb un parell de marxes més d’intensitat i treball que un Círcol desafortunat i amb massa precipitació alhora de voler remuntar. Un parcial de 0-10 a la sortida del descans és una prova eloqüent del que us diem. Molts ànims.

I així tanquem setmana i mes al bàsquet del Círcol. Acomiadem novembre i entrarem al desembre, el darrer mes de l’any.

Nosaltres tornarem la setmana que ve amb tot el que hagi passat en clau bàsquet i Círcol al proper cap de setmana.

Fins aleshores que tingueu una molt bona setmana

Salut i cistelles.