Arranquem el mes de desembre de competició al bàsquet de Can Cartrons, el darrer de l’any. Un mes especial on només tindrem dues jornades amb un pont pel mig i les Festes de Nadal posteriorment. Abans, però, de l’aturada total de l’activitat al bàsquet del nostre país pel Pont de la Puríssima, s’ha disputat una nova jornada completa amb els equips del Círcol jugant majoritàriament a fora i amb alguns derbis interessants. Repassem-ho.

Abans com sempre, fem números amb els resultats de la jornada que són aquests.

Resultats 2-3 de desembre

Encetem el repàs viatjant al districte de Sant Martí de Barcelona on el Mini B va caure a la pista del líder intractable Lestonnac, en un enfrontament que va estar condicionat per una fluixa primera part on el Círcol va sortir molt adormit i va veure com els locals engruixien irremeiablement el marcador. Millor imatge a la segona meitat en faceta anotadora, sense millorar en defensa. Ànims i a seguir treballant

Marxem al Maresme, focus important d’actualitat Círcol al llarg de tot el dissabte.

Primer a Mataró, amb el partit del Premini femení a pista del Boet. Tal com va passar la setmana passada a Sant Josep, la grandària del terreny de joc va passar factura a un Círcol que davant d’un rival molt complicat va fer un molt bon duel on tot i començar fred i descentrat, s’entona a posteriori i aguanta l’empit local fins que el cansament va entrar en joc i el marcador va prendre les distàncies finals. En definitiva, bon partit en línies generals del Premini femení a la capital del Maresme.

No marxem molt lluny d’allà perquè l’infantil masculí jugava a Argentona, on malgrat un inici prometedor amb uns més que correctes 10 primers minuts on té el domini de les operacions, després del descans el conjunt badaloní es va difuminar en paral·lel a l’augment de la intensitat i del joc de l’Argentona.

I el Mini A tancava la matinal de dissabte a Casagemes, sent aquesta vegada però el visitant del Minguella en un dels derbis de la jornada, un dels dos enfrontaments entre ambdós equips aquest cap de setmana. Bon partit dels de Jordi Garcia, Pol Catalán i Álvaro Puertas tot i que el partit va ser jugat a un ritme massa alt per al moment físic que està l’equip. La nota positiva la trobem en la millora progressiva de la lectura en les situacions on es pot aprofitar el recurs del bot.

I així marxàvem a dinar, a expenses d’una tarda-nit de dissabte especialment més intensa de l’habitual i que obrim al Complex esportiu del Pla de Bonaire de Terrassa on el Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus queia clarament davant el CN Terrassa en un fluix partit del conjunt badaloní que es va girar des de l’inici amb un 15-0 que es va anar arrossegant i ampliant. Un bon final del Círcol maquilla el resultat i la imatge.

Jornada molt maresmenca la d’aquest dissabte com hem dit. A Teià, el Sots25 molt handicapat per les baixes, es va presentar a la cita amb 6 efectius d’on va treure una sòlida victòria en un duel molt seriós dels nois de Santi Rodríguez on van treure caràcter i actitud per superar les vicissituds per derrotar a un tosc rival.

A Badalona, la tarda Círcol s’encetava amb un derbi a Països Catalans entre el Sots21 Preferent i el Minguella, en el segon dels duels entre ambdues entitats al cap de setmana. En un duel molt erràtic en la faceta anotadora i en el balanç de pilotes perdudes, el Círcol venç gràcies al bon treball, a la saviesa i a la velocitat en les accions per atacar la zona rival plantejada al segon temps d’un molt combatiu Minguella.

A Casagemes, doble cita. Primer en el duel del Cadet Interterritorial masculí que rebia a un Manresa que es va mostrar molt superior a un voluntariós i pencaire Círcol que va mostrar molt bona actitud, però que per moments va estar més pendent de factors aliens al joc que del que podrien controlar ells mateixos a pista.

A continuació, triomf del Júnior A masculí davant l’AECAM. Enfrontament on els badalonins es van mostrar infinitament superiors al conjunt de l’Alt Maresme, més en activitat que en joc, malgrat que, això si, va mancar regularitat i certa continuïtat en les accions d’atac. La nota positiva és sens dubte, la bona predisposició en defensa.

I de Badalona tornem al Maresme, on el Sènior B va fer un dels millors partits de la temporada per derrotar a domicili al Canet. Després d’un primer quart igualat i amb un elevat percentatge anotador, un excel·lent treball defensiu del Círcol atura en sec l’ofensiva rival per deixar als canetencs amb només 9 punts marcats en tot el segon període. El marcador reflecteix una substancial diferència que marcarà el desenvolupament i desenllaç final del matx. Per més que en els darrers 20 minuts, el partit va entrar en certa dinàmica d’alternança, el cert és que el Círcol amb molt d’ofici va sempre tenir sota control la situació. En definitiva una gran victòria que fa recuperar bones sensacions pel futur.

canet-senior-b

Gran victòria del Sènior B a la pista del Canet

A Arbúcies, a La Selva, el Sènior A va seguir augmentant la xifra de victòries al capdavant de la taula classificatòria. Partidàs del Círcol Cotonifici en un duel molt exigent i de molt alta anotació (16 triples) on va haver de fer front al plantejament zonal selvatà tot el partit que va poder trencar amb bon criteri i una ràpida circulació de la bola. Molt bon partit de tots els jugadors disponibles inscrits en acta que comporta una victòria vital per seguir comandant amb pas ferm la classificació de la Lliga juntament amb Maristes.

arbucies-senior-a

Gran partit del Círcol Cotonifici a Arbúcies d’on va sortir-ne victoriós

Aquesta tarda intensa de dissabte va tenir un capítol final en forma de clàssic badaloní a territori del Centre Parroquial. El Sant Josep va superar a l’infantil femení del Círcol en un partit travat i amb molta tensió i nervis.

L’endemà, diumenge, La Plana viuria una matinal 100% segell Círcol i clau fèmina.

El Júnior B femení obria els llums del pavelló per rebre al Mollet. El matx va arrencar amb un Círcol a remolc de les vallesanes. A meitats del primer quart, la defensa local comença a carburar i l’atac de les molletenques s’estanca propiciant el joc a la contra característic del Círcol. Les badalonines prenen un primer coixí al voltant dels 8 punts a la fi del primer acte. Tot seguit, en uns grans següents 10 minuts, el conjunt local trinxa absolutament el partit amb un parcial de 23-5. El partit queda vist per a sentència i la segona part és un reflex del domini del Círcol gairebé tot el partit que referma distàncies i encara les eixampla més. Un altre partit seriós i complet del conjunt de David Manzanares i David Palomares abans de marxar de pont.

La matinal a La Plana prosseguia amb el duel del Sènior femení que rebia al segon classificat de la lliga, el Claret del districte barceloní de Gràcia. Després d’un inici igualat amb incipient domini visitant, el Círcol Centre Mèdic La Vila arrenca fort el segon període per posar els fonaments a un coixí al voltant dels 10 punts. A la sortida de vestidors, les gracienques reajusten marcador deixant el matx ben obert pel darrer període. Un quart acte que s’obre amb un parell de triples favorables a les locals que dóna aire al Círcol. A posteriori, les noies de Lluís Alarcón van consolidar marges per tancar definitivament un molt bon encontre del Sènior femení de la casa.

senior-femeni-claret

Victòria del Sènior femení a casa davant ell Claret, segon classificat

El matí a La Plana el tancava el Júnior A femení que vencia al Farners clarament. Des del salt inicial el Círcol va ser amo i senyor en totes les accions. Però no és fins al segon període que agafa la velocitat de creuer per trencar el partit. Bon treball i bona actitud al darrere que va permetre contres ràpides i amb fluïdesa.

Matí Círcol a La Plana i matinal de diumenge amb el partit del Cadet femení a Barberà. Derrota del Círcol Gràfiques Venus que després d’errors propis i d’encert rival arriba a perdre de 26 punts. Però gràcies a un grandiós darrer quart s’arriba a col·locar amb disposició de capgirar l’electrònic. Malauradament, el temps s’esgota i la remuntada queda en intent  Derrota amb bon regust final, però, del Círcol al Vallès Oriental.

La tarda de diumenge es concentrava a Cerdanyola i a Badalona amb un derbi per cloure el cap de setmana.

Per més bon treball i bona disposició i actitud que hi posis, a vegades la sort et gira l’esquena. És el que va passar al Vallès Occidental al partit del Júnior B masculí. El duel entre els dos líders de la Lliga va caure del costat del Cerdanyola. El Círcol va arrossegar un parcial de 10 punts en contra fins a meitats del tercer quart quan empata el partit amb actitud i un encomiable treball. Però no hi va haver cap manera de girar la truita mai. Curts parcials en contra o empat a l’enfrontament però mai el Círcol es va posar per davant. A 40 segons pel final, un triple del Cerdanyola és l’estocada final al matx. En definitiva un excel·lent partit del Júnior B masculí del Círcol que no va tenir el premi de la victòria però del qual se n’ha de sentir molt orgullós de la feina feta.

I a Països Catalans es tancava la jornada Círcol amb la visita del Sots21 B a la pista del Sant Andreu de Natzaret. Els de Santi Rodríguez van remuntar un desavantatge de 13 punts al fil del descans gràcies al llançament de llarga distància i a la bona disposició defensiva. Entràvem, per tant a una segona meitat, on els mateixos triples que van servir per retallar marges van servir perquè el Círcol prengués una renda al voltant dels 10 punts a l’entrada del darrer quart. Després d’un moment dubitatiu el Círcol pren de nou un coixí de 12 punts gràcies als llançaments de 6’25 que resultaria definitiu per sumar la primera victòria de la temporada del Sots21 B.

I així marxem de Pont de la Puríssima. 15 dies d’aturada total de competició que esperem que us aprofitin. Nosaltres tornarem el cap de setmana del 17 de desembre en la darrera jornada de l’any 2016. Fins aleshores

Salut i cistelles.