Aquest cap de setmana hem tancat el primer tram de la temporada, coincidint amb la darrera jornada abans de l’aturada de la competició per les Festes de Nadal. En aquest cap de setmana s’ha acabat la fase prèvia als diferents Campionats de Lliga a les categories de Promoció. A partir de gener, arrencaran les fases regulars que ens acompanyaran fins a final de temporada. Cap de setmana on el Cadet masculí Interterritorial i el Júnior B femení han arrencat la segona volta de la seva lliga. La resta d’equips de la secció han disputat l’avant penúltima jornada de la primera volta. Tot això per tancar el 2016 de bàsquet de competició a la Federació Catalana de Bàsquet. Ha estat un cap de setmana amb majoria de partits jugats a casa i amb un intens dissabte farcidíssim d’activitat. En definitiva, hem viscut ja l’últim bàsquet del 2016 en clau Círcol

Repassem-ho tot plegat. Abans però, com sempre, fem números i fem un repàs general als resultats de la darrera jornada del 2016, que són aquests:

Resultats 17-18 de desembre

La darrera jornada de competició del 2016 va començar molt bé pel Círcol, tot i el que el guarisme advers pot induir. Grandíssim paper del Preinfantil masculí davant el potent Lluïsos de Gràcia, en el primer deis dos partits que el conjunt d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter van afrontar aquest passat cap de setmana. Concretament, aquest de dissabte al matí a Països Catalans era el de la jornada regular, la darrera de la fase prèvia. Com diem gran matx del Círcol que va lluitar de tu a tu amb l’equip barceloní durant 35 minuts, amb bon treball defensiu i criteri a l’hora d’atacar. Al final, el partit es va fer massa llarg pels locals que van veure com els visitants amb un parcial de 0-11 al darrer quart liquidaven l’encontre. Tot i així, excel·lent imatge mostrada pel Preinfantil masculí.

I de Països a Casagemes, en l’habitual matinal de partits dels equips més petits de la casa.

Les múltiples baixes amb què es presentava el Premini femení en el duel amb el Parets va fer que el partit es jugués amb circumstàncies especials i que servís més com a banc de proves i d’experimentació de conceptes adquirits les darreres setmanes d’entrenament. Bona feina malgrat tot.

Simultàniament, el Mini B va derrotar a un sensiblement inferior Manyanet de Sant Andreu de Barcelona. Malgrat tot, el Círcol va competir amb seriositat i criteri, a l’hora de saber interpretar cada situació i circumstància. Cada cop es fa palesa la millora individual i col·lectiva de l’equip de Roger Rubio i Marcel Climent.

Tot seguit, la matinal a Casagemes prosseguia amb el partit del Premini masculí. El Círcol Gràfiques Venus va vèncer al Castellar en un gran partit tant en joc com en actitud. Un primer gran parcial de 10-0 posa els fonaments d’una gran victòria que controlen i consoliden amb el pas dels minuts i rubriquen al final amb un altre gran parcial final.

I al costat, el Mini A es va veure clarament superat per l’ABB i la seva superioritat física en un derbi on el Círcol no troba el to al partit fins a la segona meitat. La primera part és un monòleg absolut dels de Bufalà.

Montigalà és un altre focus d’activitat Círcol les primeres hores del matí de dissabte amb l’enfrontament de l’Infantil masculí que rebia el Boet Mataró. Bon partit del Círcol, que va saber administrar amb intel·ligència els minuts, va fer el clic definitiu al partit després del descans des de la pressió defensiva i va assolir una victòria justa davant el conjunt maresmenc.

I abans de dinar, dos derbis en clau femenina amb presència Círcol.

D’una banda, a La Plana, el Júnior A femení exercia de visitant en el duel ciutadà davant el Joventut. El segon duel de la temporada entre verdinegres i blaves, després del partit de Fases a Preferent que va obrir la temporada a l’agost, va caure, també, del costat del Círcol. El duel pel liderat al grup 3 de la Interterritorial va tenir un clar i rotund dominador. Les noies de Jaume Lleal i David Aldabert van fer un partit molt seriós i intens, tenint la serenitat necessària per trobar les millors solucions en els moments que el Joventut es va tancar en zona. En atac va saber circular de pressa la pilota per trobar bones situacions de tir. Així doncs, el Círcol marxa de vacances amb molt bones sensacions i amb satisfacció.

Joventut - Júnior A femení

Gran victòria del Círcol al derbi a la Júnior Interterritorial femenina contra el Joventut

L’altre derbi del migdia era el que tancava la matinal de dissabte a Països Catalans. El Cadet femení, el Círcol Gràfiques Venus, es va desfer del Minguella en un bon matx de les noies d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents. Amb la base consolidada, l’equip comença a edificar els pilars per seguir evolucionant cap als objectius finals desitjats.

Excepcionalment, l’habitual tarda de diumenge a La Plana dels partits dels Sènior es van passar al dissabte, en una intensa jornada de tarda que es va allargar fins a la nit amb el partit del Sots21 Preferent. Anem a pams.

A primera hora de la tarda, el Sènior B derrotava al Vilassar de Mar. Una bona arrencada amb un parcial al voltant dels 10 punts de distància va ser determinant i resolutiu. Els maresmencs no van deixar de petja als badalonins que van haver de treballar fins a la botzina final per rubricar la victòria. Bon treball global consolidant la bona marxa endegada fa unes setmanes.

Tot seguit, el duel a Primera Catalana entre el Sènior A, el Círcol Cotonifici i el Palamós. Les moltes baixes que patia el Círcol es van notar en el desenvolupament del partit on els baix empordanesos van estar millors en el global de l’encontre. Un encontre molt igualat fins a l’extrem que es resol gairebé sobre la botzina final. A 1,8 segons pel final i amb empat a 60 arribem a la jugada clau, la que va decidir el resultat del partit. Amb pilota pel Palamós, el conjunt groc i blau anota el 62-64 final amb un llançament en suspensió des del coll de l’ampolla. Malgrat tenir la darrera possessió, el Círcol no anota i cau, sumant, d’aquesta manera, la tercera derrota de la temporada, abans de vacances i amb l’horitzó posat en el derbi del primer partit després de Festes davant Maristes. El derbi pel lideratge en solitari de la Lliga.

Sènior A - Palamós

Derrota de dos punts del Círcol Cotonifici contra el Palamós

La jornada a La Plana es tancava amb el partit del Sots21 Preferent que rebia el Pedagògium del districte de Gràcia de Barcelona. El Círcol va sortir per totes. Fent els millors minuts de la temporada posen un 22-6 a l’electrònic en 8 minuts. Però, sobtadament, el Círcol es desconnecta del partit, es prenen males decisions ofensives i es topa amb el planejament zonal barceloní. En conseqüència, el Pedagògium s’atansa al marcador i amb un mini parcial al final, capgira la truita i s’endú la victòria a la capital catalana.

Aquest intens dissabte de bàsquet i Círcol s’acaba a Montigalà, amb el matx del Sots25 davant del Vilassar de Mar. Malauradament, el partit no va acabar igual que el del Sènior B. En el pitjor partit de la temporada, el conjunt de Santi Rodríguez va caure justament. No es va trobar còmode en cap moment a pista i es va veure sempre superat per l’equip del Maresme.

Un intens dissabte dóna pas a un diumenge, concretament a una matinal de diumenge que tanca la jornada i el 2016 de bàsquet al Círcol.

A Mollet, el Preinfantil tancava un intens cap de setmana de dos partits recuperant l’encontre ajornat de la setmana passada. I com el dia anterior, el Círcol va fer un gran partit per treure una gran victòria davant el Sant Gervasi. Els badalonins marxen de vacances amb dues molt bones notícies al sarró i magnífiques sensacions de cara la fase regular.

Sant Gervasi - Preinfantil

Gran cap de setmana pel Preinfantil amb dues victòries en dos partits

No marxem de la vila vallesana, però si canviem d’ubicació. Del camp del Sant Gervasi a La Plana d’en Lledó on un Cadet masculí Interterritorial sense tensió ni la concentració necessària per competir davant d’un molt bon equip com el Mollet, en l’estrena de la segona volta del Campionat.

Viatgem de Mollet a Alella on el Júnior A masculí queia davant del conjunt maresmenc en un partit apàtic on el Círcol es va contagiar del ritme i la tensió rival.

I del Maresme al districte de l’Eixample de Barcelona on el Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila va assolir una gran victòria a la pròrroga al Poliesportiu del carrer Provença, la pista de l’IPSI, el líder de la Lliga. Va ser un partit molt complicat de solventar, però que un Círcol amb molta actitud i treball va tirar endavant. Els primers minuts són badalonins on prenen un coixí de 8-10 punts que s’escolen del dits al segon quart amb la reacció local. Empat a l’arribada de camí de vestidors. A la represa, va seguir la igualtat fins que a tres minuts pel final del tercer període, l’IPSI torna a esllanguir el marcador al voltant dels 6-8 punts. Una distància que es manté fins als 6 minuts finals. És l’instant en què el Círcol planteja un canvi de defensa que destarota l’ofensiva barcelonina. El Círcol retalla marges i iguala l’encontre. I a 6 segons pel final, arribem al clímax del partit. Amb 2 punts per sota de l’electrònic i amb pilota per les noies de Lluís Alarcón, el Círcol busca un llançament de tres que no entra, però en el rebot ofensiu, un palmeig sobre la botzina força la pròrroga. Als 5 minuts suplementaris, un Círcol arrauxat i esperonat es mostra millor que l’IPSI i assoleix una gran i important victòria, just abans de vacances.

I a Badalona, la jornada i l’any es tancava amb una doble sessió de bàsquet Júnior i Círcol a Casagemes.

Primer amb el partit del Júnior B femení que obria la segona volta de la Lliga rebent el Neus. Va ser un duel amb molta tensió i nervis sobretot al final. El Círcol va arrencar amb força i disposat a resoldre ràpidament l’encontre. Les locals van agafar un petit coixí de 10 punts. Però el rival es va mostrar molt combatiu i va aconseguir equilibrar el partit fins al seu desenllaç. En el darrer minut un bon esprint del Círcol el duu a marxar de l’electrònic amb un avantatge de 7 punts. Però el Neus fa un darrer intent de remuntada a la desesperada que està a punt de quallar. Finalment, però, el duel es queda a casa. Bona victòria del Círcol que va saber jugar amb la duresa i exigència d’un bon conjunt.

El Júnior B masculí va ser l’encarregat de tancar el 2016 del bàsquet al Círcol amb la seva victòria davant de l’Sfèric de Terrassa. Els badalonins van afrontar el duel davant d’un potent equip físic sobretot en el joc interior que va fer molt mal a la defensa del Círcol als primers minuts. A posteriori, i gràcies que el Círcol va poder tancar millor les entrades a la zona dels homes grossos egarencs, es va capgirar el marcador advers i a dominar les operacions de l’enfrontament arribant a guanyar de 15 punts a la ratlla del descans. A la represa, l’Sfèric va tornar a oposar un bon pols al Círcol que aquest cop sí va poder controlar, amb ofici i sabent patir. Al cap i a la fi, bona victòria davant d’un bon rival molt dur de combatre i que comporta marxar de Festes de Nadal amb bones sensacions i optimisme pel futur després d’una gran setmana d’entrenaments.

I així tanquem el 2016 de bàsquet al Círcol. Un any molt especial on hem commemorat i celebrat com es mereix el 75è aniversari de la secció amb diversos esdeveniments, concursos com el Circontesta o la Gran Festa del 20 de maig a Titus. 2016 ha estat un any molt positiu, amb molt bones notícies, també algunes decepcions, però sobretot, ha estat un molt bon any. Ha estat l’any on el Cadet A es a proclamar campió de Catalunya a la categoria A2, l’any del Subcampionat de Catalunya del Sots21 Preferent en la F4 que va organitzar la secció a La Plana. És l’any de l’exitós Campus de Setmana Santa a L’Hospitalet de l’Infant i també de l’exitosa segona edició del 3×3 del juny a La Plana, amb participació rècord. També d’un gran any de creixement i consolidació de la nostra Escola de bàsquet, un dels nostres bucs insignes. És també un gran any pels equips de formació que van créixer i evolucionar molt al llarg de la temporada passada i la que portem enguany. És també, però, l’any del descens del Sènior A, el Círcol Cotonifici després d’un emocionant Play Off de descens, resolt en un fatídic final al tercer partit a La Plana. I és un any de canvi a la Direcció Tècnica de la casa. El Miki Segura agafa el relleu de l’Andreu Lladó, amb molta empenta, dedicació i bona feina. En definitiva, un 2016 molt intens i molt positiu al Círcol i també a la nostra secció de bàsquet.
Logo75 bàsquet

Nosaltres tanquem 2016 i encarem l’entrada al nou any 2017 esperant i desitjant tenir un altre molt bon any i poder-lo compartir amb tots vosaltres i amb tots els que es vulguin sumar al bàsquet de Can Cartrons.

Us esperem al 2017 per seguir vivint i relatant-vos tot el que passi en clau bàsquet al Círcol. Des d’aquí, us desitgem que tingueu molt Bones Festes de Nadal i els nostres millors desitjos per aquest nou any 2017.

Nosaltres tornarem, el segon cap de setmana de gener, amb el retorn de la competició oficial després del descans per les Festes de Nadal.

Fins aleshores, molt Bones Festes, molt bon any 2017 i molta, moltíssima, bona sort.

Salut i cistelles