Després del parèntesi de les vacances de Nadal, aquest cap de setmana ha tornat l’activitat competitiva a la secció més esportiva de la casa. Torna el bàsquet al Círcol, ja el 2017 i ho fa amb una jornada curulla de derbis a totes les categories, de dalt a baix, des d’Escola a Sènior. El bàsquet a Can Cartrons torna amb força per encarar ja el segon tram de temporada. I és que, amb l’estrena del nou any ja hem passat l’equador de temporada. Els equips de promoció han començat les lligues regulars i la resta de conjunts entren a la fase final de la primera volta. La temporada al bàsquet de Can Cartrons ja gira el 2017. Repassem com ha anat la primera jornada del nou any amb derbis a dojo.
Abans, com sempre fem un gran angular per mirar els números de la jornada en forma de resultats que són aquests.
Resultats 14-15 de gener

Després de tres setmanes de pausa, la represa de la competició va ser intensa d’inici amb tres partits a primera hora del matí entre els quals dos derbis simultanis.A La Plana, l’Infantil femení obria foc el 2017 amb una clara derrota en un fluix partit davant del Caldes on va mancar intensitat.

I a Casagemes, encetàvem el reguitzell de derbis de la jornada. A casa del Minguella, Premini masculí i Mini B dirimien forces davant del seu rival ciutadà.

El Premini masculí arrencava el nou any amb un dels millors partits de la temporada, en tant joc com espectacle global a pista. Després d’una primera part extremament igualada, el Círcol Gràfiques Venus va fer el clic definitiu al duel amb un extraordinari parcial de 6-17 on el treball defensiu dels homes de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Cristina Royo va superar a l’ofensiva del Minguella. A partir d’aquest instant i fins a la botzina final el Círcol va saber gestionar el marcador i el temps amb intel·ligència per guanyar meritòriament el primer derbi del 2017 en clau Círcol.

Minguella - Premini

Gran victòria del Premini masculí per obrir el 2017

Simultàniament, el Mini B no va tenir ni de bon tros la mateixa sort que el Premini. El Minguella va ser netament superior a un Círcol que ni el joc ni la sort el va acompanyar. Esperem millors sensacions al futur. Ànims.

I un altre derbi a la matinal de dissabte, un altre Círcol – Minguella. L’Escola de Bàsquet va tornar a la competició en un altre partit per provar les primeres sensacions amb una pilota taronja. Un cop més, la diversió i les ganes de treballar i voler més van ser de nou marca de la casa en un altre partit dels més petits de la secció.

I seguim de derbis en els primers instants del 2017 al bàsquet de Can Cartrons. Som, ara, al Poliesportiu de Bufalà, on el Preinfantil va veure com l’ABB el vencia. Partit amb poca tensió i grans fases de desconnexió en el joc que van fer que el marcador s’ampliés inexorablement amb el pas dels minuts.

Els primers desplaçaments del 2017 ens conduïen al Baix Llobregat i al Maresme, just abans de dinar

A Viladecans, l’estrena de la Lliga Regular pel Mini A es saldà amb un partit irregular, amb sensacions molt positives en el moment que el bàsquet es va imposar a altres factors aliens al joc.

I a Vilassar de Dalt, la manca d’efectius va fer que el Cadet femení, el Círcol Gràfiques Venus, fes un partit de to baix, amb bon treball a la faceta ofensiva i massa tou i permissiu al darrere.

Després de dinar, quatre cites a la tarda de dissabte.

A la pista del Poliesportiu de Can Dragó, el parquet del SAFA Sant Andreu de Barcelona, el Sots21 Preferent va tornar a sumar victòria, després de caure en la darrera jornada abans de Nadal, en un matx que només va tenir color visitant des del salt inicial fins a la botzina final, tal com es reflecteix en el resultat. El Círcol segueix comandant amb mà de ferro la classificació general.

A Casagemes, bones notícies pel Cadet masculí Interterritorial que va tornar a guanyar un partit com a local, una volta sencera després. Ho va aconseguir després de superar al BAM, el Bàsquet Ateneu Montserrat, el conjunt del districte de Sants – Montjuïc de la capital catalana. Després d’un inici marcat pel ritme lent i pesat dels barcelonins, el Círcol de mica en mica, des de la faceta defensiva comanda les operacions al partit i augmenta la dinàmica del joc. El marcador s’engruixa i s’estabilitza al voltant dels 25 punts, just a les acaballes del tercer acte, i així, fins a la conclusió de l’encontre.

Cadet A - BAM

El Cadet masculí Inteterritorial va tornar a guanyar, en el primer partit de l’any

A Argentona, un cop més la manca d’efectius va fer que el partit del Premini femení estigués condicionat per aquest factor. En tot cas destacar la voluntat de l’equip en competir malgrat les circumstàncies.
I a Mataró, a l’Eusebl Millan, el Sots25 visitava el Boet 1, equip de la part alta de la classificació juntament amb el Círcol. Un gran inci del Círcol va marcar els primers compassos del matx, fet que va comportar anar a camí de vestidors amb un sòlid avantatge i amb la satisfacció de la feina ben feta al darrere. A la represa, es va canviar la dinàmica com un mitjó. Els mataronins van girar la truita per dotar al matx d’una igualtat extrema. Al darrer període, amb un parell de triples, el Boet assoleix el màxim avantatge al marcador a poc temps per acabar. En aquest moment, el Círcol para el partit, ajusta els comandaments del duel, tanca defenses i fa un parcial de 0-11 que força la pròrroga. En el temps extra, els badalonins tornen a la senda del bon joc de l’inici de partit i són amo i senyors dels 5 minuts complementaris per guanyar el duel.
L’endemà, teníem per endavant un diumenge intensíssim per encetar el 2017.

És aquest el diumenge de la clara victòria del Júnior B femení a pista del Ramon Llull.

I també, seguint la tònica de derbis a casa del Minguella, aquest diumenge és el del gran retorn a la competició del Júnior B masculí, que, clarament, va derrotar al seu rival conciutadà en un duel directe de la part alta de la taula classificatòria. El Círcol va jugar uns tres quarts magnífics en totes les facetes del joc, en treball i actitud. En defensa, va ser un fortí impedint que l’atac opositor anotés. A l’altre costat, tant des de pintura com des de fora, el Círcol corria i anotava amb bones opcions i posiciona de llançament. Va arribar a guanyar de fins a 32 punts, havent encaixat tant sols 20 a l’entrada del darrer quart. Al final, el Minguella va reaccionar i va retallar una mica de distàncies a un electrònic prou eloqüent del què vam veure a pista.

Minguella - Júnior B

Gran partit del Júnior B masculí al derbi amb MInguella per encetar el 2017

I de Casagemes a La Plana on la matinal prosseguia simultàniament amb dos partits de caire femení.

D’una banda, la gran victòria del Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila davant el Sant Joan de Mata del districte de Nou Barris de Barcelona en un partit molt complet des del minut 1.

Tot seguit, un altre duel d’alt voltatge a la part alta de la taula classificatòria de la categoria Júnior Interterritorial femenina. El Júnior A rebia a l’UNIGEIEG de Girona, l’equip sorgit de la fusió entre l’UniGirona i el GEIEG que el 2015 es van fusionar per treballar plegats en els equips de base. En un partit dur i amb molts contactes, el Círcol treu una gran victòria forjada bona part en un gran segon quart on infringeix un gran parcial. El duel va ser competit i extremament físic amb molts contactes que dificultaven enormement el joc de les locals que amb empenta i saber estar va treure un triomf on podem extreure poques conclusions en el terreny merament esportiu.

Apassionant tarda de diumenge de bàsquet amb molts fronts oberts.

El primer, a Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental, on l’Infantil masculí va vèncer en un fluix matx global on les males decisions en tir i la poca intensitat van prevaler en el desenvolupament del matx, tot i el triomf ajustat.

A Santa Coloma, el Sènior B va sortir del Poliesportiu del Raval molt satisfet per la bona feina feta davant la Gramenet, un rival directe a qui va dominar des de bon inici. Malgrat que no va ser ni de bon tros un partit complet, ja que al segon quart, una davallada en el nivell de concentració, quan es va assolir una màxima diferència a la ratlla dels 20 punts, va fer que els colomencs ajustessin marges a l’arribada del camí de vestidors, si que el conjunt de Badalona va estar molt seriós per sortir del forat i tornar a ser suficientment sòlids al darrere per tornar a prendre de nou la inicitaiva definitiva al matx. El Círcol, doncs, així tira endavant, un dels compromisos més importants que tindrà des d’ara i fins a final de temporada. L’altre serà la setmana que ve.

A la tarda, el Sots21 B visitava la pista de l’Orlandai de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona, la pista del líder de la categoria, on la bona feina defensiva no es va traduir al davant on va mancar encert. Al final, derrota clara, però que els guarismes no reflecteix la bona feina feta

La jornada s’acabava, evidentment, com hem començat: amb un derbi. A Primera Catalana, el duel pel liderat és cosa de dos equips de Badalona. Maristes i Círcol Cotonifici, el Sènior A, dirimien força pel lideratge en solitari de la Lliga. El duel de La Plana, versió Ademar, es va tenyir ràpidament de color vermell, ja que un parcial inicial d’11-0 va condicionar un matx que el Círcol va ser incapaç de capgirar, malgrat la bona actitud i la voluntat. A poc menys de dos minuts pel final, un triple dels visitants va poder col·locar el Círcol a dos punts de l’Ademar. Però la pilota no va entrar i els locals van rubricar la victòria.

I així acabem, la primera setmana de competició del 2017, creuant la línia de mitjos de la temporada. Nosaltres tornarem la setmana que ve, anunciant-vos ja, una data per apuntar al calendari en vermell: 12 de febrer. Aviat en parlarem.

Fins a la setmana que ve

Salut i cistelles