Cap de setmana especialment fred i plujós, que la secció de bàsquet del Círcol ha aprofitat per escalfar els pavellons de Badalona, en forma d’espectacle i bon bàsquet i on el públic ha gaudit en massa, omplint cada racó de les pistes on hi ha hagut, aquests dies, presència dels components de la secció més esportiva de la casa. Ha estat, aquest tercer cap de setmana del mes de gener, una allau espectacular de partits jugats com a local. Dels 17 partits programats, 13 han estat com a local, un com a visitant, però en forma de derbi, i 3 fora de la ciutat de Badalona. Així doncs, més que mai, el Círcol ha aportat el caliu del bàsquet des de casa.

Abans com sempre d’atansar-nos al relat de la jornada, obrim la panoràmica per ullar els resultats que han estat els següents.

Resultats 21-22 de gener
El Pavelló de Països Catalans, amb la presència en escena del Preinfantil, va obrir, dissabte al matí, el pot de les essències basquetbolístiques Círcol en la nova jornada de competició de la temporada. El conjunt d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter rebia al Santa Perpètua de la Mogoda. Va ser un duel molt vistós i interessant de guaitar on cap dels dos equips cedia terreny, deixant l’encontre en unes permanents taules. Tota iniciativa per trencar el partit d’un dels dos contendents era resposta de la mateixa manera pel conjunt rival. Al final, una estrebada final local permet, ara si, desentrellar el matx. Es va notar i molt la millora setmanal de l’equip en la concepció dels termes defensius i a l’hora de generar joc a partir de la circulació intensa de la pilota. Com a conseqüència, una victòria justa, forjada a més amb un espectacular índex anotador des de la línia de tres.
Deixem un moment, el Municipal de Països Catalans per traslladar-nos a Casagemes, en la sessió quinzenal amb els més petits de la casa. Això sí, amb l’absència, per descans del Mini B.
El Premini femení va fer un bon partit en línies generals davant Les Franqueses on va ser superior en alçada. Les de David Aldabert, Núria Arimont i Estel Sallas van aprofitar molt bé les ocasions de tir desenvolupant un joc ràpid i vibrant. Per contra, cal evidenciar que es va fallar en la defensa de les contres vallesanes, fet que va fer mal en les prestacions d’unes badalonines que això si, van sumar victòria, en un matx, com hem dit, bo en termes genèrics.

Gran partit del Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus, al derbi davant el Joventut de Badalona. Els blaus, intensos, pencaires i constants des del primer salt inicial es mostren molt superiors al conjunt verdinegre, el qual, les coses se li van anar torçant ben aviat.

Premini masc - Joventut

Gran partit del Círcol Gràfiques Venus al derbi Premini masculí davant el Joventut

A l’altra banda de Casagemes, el Mini A va aconseguir fer un pas endavant en la seva evolució com a conjunt. Davant del Lluïsos de Gràcia de Barcelona, va saber abstenir-se dels condicionants externs al terreny de joc i va poder desenvolupar el seu joc amb més llibertat. Això implicà millorar en la recepció de passades i en la col·locació espacial a l’hora de trobar millors situacions de tir a cistella.

I marxem de viatge, en un dels 3 únics desplaçaments de la jornada en clau Círcol. A Santa Susanna, a l’Alt Maresme, el Júnior A femení va arrencar fluix al pavelló del Parc Colomer i va acabar escombrant de la pista a un combatiu i bregador, això si, AECAM. I és que les badalonines van arrencar toves, sense la intensitat requerida i per sota de les expectatives. A la segona meitat, ja amb els llums d’alerta posats, el Círcol millora prestacions i recupera el bon to, per ara si, desempallegar-se d’un AECAM voluntariós difícil d’abatre.

Abans de dinar, l’actualitat ens feia tornar on havia començat el cap de setmana Círcol. A Països Catalans, amb el duel del Cadet Femení, el Círcol Gràfiques Venus, davant el Barberà, un vell rival conegut, que ja es van enfrontar a la fase prèvia d’aquest mateix curs. Un Círcol de menys a més veu com al primer quart, les vallesanes les superen a bastament. L’atac visitant supera constantment al plantejament defensiu local. Les noies d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents, veuen com la diferència al marcador es perllonga fins als 17 punts de diferència. Moment, en el qual, les badalonines aturen el joc per trobar les solucions al partit. A poc, a poc i, gairebé amb discreció, el Círcol s’acosta a l’electrònic a cavall del segon i el tercer quart. La defensa comença a rutllar i l’atac, basat, bona part en contres es mostra més efectiu. A poc més de 5 minuts pel final del matx, el Círcol es posa per davant. El duel entra en la fase decisiva amb badalonines i vallesanes en extrema igualtat. Un parell de males decisions ofensives de les locals, fa que el Barberà prengui la iniciativa definitiva al matx. Un triple a la desesperada del Círcol per forçar la pròrroga és l’epíleg final d’una derrota consumada més pels errors del principi, on la manca de concentració es va fer palesa, que en la reacció al final de les rivals, en tornar a prendre el pols del matx.

Cadet fem - Barberà

Derrota del Cadet femení davant el Barberà a Països Catalans

A la tarda, un viatge i un partit a La Plana, per acabar la primera part, la del dissabte, del cap de setmana.
Nova derrota de les Infantil, al seu duel al Municipal de Vilanova del Vallès, en un enfrontament, on les locals es van mostrar més sòlides que el seu rival.

I malauradament, les notícies tampoc van ser bones a Badalona en el partit del Sots25 que rebia la visita del totpoderós Calella, invicte al capdavant de la classificació. El conjunt de Santi Rodríguez va pecar d’irregularitat i de molts alts i baixos en el pas dels primers minuts del matx. Per la seva banda, el Calella va sostenir una gran regularitat. En conseqüència, la resistència local va durar una mica més enllà de la mitja part. A posteriori, els maresmencs van imprimir la marxa definitiva, al mateix temps que el Círcol es diluïa a pista. La diferència va esdevenir abismal a l’entrada del darrer període. Ja no s’hi va poder fer res més que aguantar estoicament com el Calella percudia la cistella rival des de la línia dels 6,25. Molts ànims

I per l’endemà diumenge, un autèntic festival de bàsquet amb el Círcol com amfitrió. La Plana viuria una marató 100% partits Círcol. Des de les 9 del matí fins passades les 21.00 de la nit, més de 12 hores de bàsquet, gairebé ininterrompudes per fer les delícies dels més golafres de la pilota taronja, amb el segell marca de la casa del Círcol.

Obria foc, el Júnior B femení rebent el Parets. Va ser un fluix partit de les noies de David Manzanares i David Palomares, que malgrat tot, van arrencar amb força, els primers 10 minuts, però després es van estancar en joc i faceta anotadora. El marcador es va mostrar invariable i la dinàmica a pista es va tornar més lenta i feixuga. No és fins ben bé al final, que les badalonines recuperen el to del principi i aconsegueixen ampliar distàncies per sobre els 20 punts.

Tot seguit, més bàsquet Júnior, en aquest cas, amb el B masculí d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens que rebia la visita de l’Escola Pia de Sabadell. El partit té dues parts diferenciades. Els primers 20 minuts del duel, el Círcol està espès, pesat, comanda el marcador però no es troba a gust davant d’uns vallesans més ficats a pista. A la segona meitat, les tornes canvien. Veiem els millors minuts dels badalonins, amb una millora en l’encert exterior de tir i una defensa més collant que impedeix una anotació fàcil rival.

Marxàvem a dinar, amb l’ajustada derrota de l’infantil masculí davant el QBàsket de Sant Cugat, en el millor partit de la temporada fins al moment. Bona actitud, bona mentalitat i bona presa de decisions en atac. El matx va ser igualat i incert fins als darrers instants, quan un parcial de 0-4 pels santcugatencs sentencia l’encontre.

Més enllà de La Plana, l’actualitat esportiva del Círcol, el diumenge al matí, també es centrava a Pomar, amb el duel del Sots21 B que feia d’amfitrió de la visita del Martorell. Dos parcials desfavorables a l’inici del matx i al final de l’enfrontament van ser condemnatoris. Al mig de l’entrepà un Círcol voluntariós però molt irregular en atac.

I a Sabadell, el mateix duel entre l’Escola Pia i el Círcol es repetia, aquest cop a feu vallesà i en categoria Cadet Interterritorial masculí. Un molt bon partit global dels dos equips a pista en un bon espectacle a pista, amb molt encert i un joc similar. Un final a cara o creu va decidir que la victòria es quedés a Sabadell.

Pia Sabadell - Cadet A

Bon partit del Cadet Interterritorial masculí a la pista de l’Escola Pia de Sabadell

Per acabar el cap de setmana, una tarda immillorable a La Plana. Tres partits, dos derbis, tres victòries del Círcol.

Arrencava forta la tarda amb un Sots21 desbocat i molt seriós en defensa que va superar amb escreix un Badalonès a mercè de les accions del conjunt de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez

Posteriorment, després de dues derrotes consecutives, el Sènior A, el Círcol Cotonifici sumava de nou al caseller de victòries després de superar al Garrotxa Santjoanenc, en un duel molt més complicat del que el guarisme final reflecteix. I és que el conjunt de Sant Joan Les Fonts, vil·la a tocar d’Olot, la capital garrotxina, va sortir amb una marxa més que el Círcol, més enllà que els primers números de l’electrònic reflectissin una mínima victòria local. A partir del segon període, els visitants ja comanden les operacions i arriben al descans amb avantatge. A la sortida de vestidors, un Círcol inspiradíssim en el llançament de tres, fa servir aquesta arma per percudir la cistella dels garrotxins. El Círcol capgira la truita i ja no abandonaria la victòria fins a la botzina final.

Sènior A - CBGX

Victòria del Sènior A davant el CB Garrotxa – Santjoanenc gràcies a un gran encert des del triple

I la tarda acabà d’una manera excel·lent amb el triomf del Sènior B al derbi amb Maristes, en un duel del pom de dalt de la taula classificatòria. Els homes de blau van saber jugar amb molta intel·ligència, paciència i trobant en el moment precís les eines per fer mal al conjunt vermell. Anul·lant els seus homes claus i la seva arma més letal, el llançament de llarga distància, el Círcol manté a ratlla sempre l’Ademar i ja és amo i senyor de l’electrònic al segon quart. La defensa dels de Ricard Santiago i Jordi Garcia és un fortí inexpugnable durant 20 minuts, els que van a cavall del segon i tercer període. Amb la feina mig encarrilada, el Círcol administra amb cap l’avantatge, no es deixa intimidar pel rival i assoleix una victòria de molt mèrit i prestigi.

Malauradament, però, la gran tarda a La Plana, no es trasllada a Casagemes, en el derbi entre el Minguella i el Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila. Derrota ajustada visitant de només dos punts.

I així acabem un cap de setmana fred i plujós, el de la  de la primera volta als Campionats de No promoció masculins: amb el caliu del Círcol i de la gent jugant més que mai a casa. Gràcies a tots pel suport. Us esperem com sempre a les pistes de joc on el Círcol sigui protagonista. Ens retrobem la setmana que ve per girar el mitjó i començar a explicar, entre d’altres, la història de la segona volta de la temporada 2016-2017.

Que tingueu molt bona setmana.

Salut i cistelles