El mes de gener que hem deixat enrere, acabà tal com el vam començar al bàsquet de casa nostra: amb derbis a totes les categories i a més amb un triplet Sènior a La Plana. Repassem-ho tot plegat en una nova jornada curulla de duels com a local que van omplir els pavellons de la ciutat de nou.
Abans, com sempre, fem números i mirem com han anat els resultats de la jornada que són aquests.

Resulttats 28-29 de gener

L’Infantil femení encetava el darrer cap de setmana de gener, dissabte al matí a La Plana, rebent el Joventut en el primer derbi amb presència Círcol, dels molts que hem viscut aquesta jornada. Les verdinegres es van mostrar molt superiors al conjunt de Clara Navarro i Bernat Rojo, a excepció del quart període on, el Círcol amb una fase de brillantor i bon joc va aturar el cop i competir amb el Joventut. Malauradament, aquestes bones sensacions no es van refermar a posteriori i les locals van acabar caient amb molta claredat. Ànims.

Infantil femení - Joventut

Derrota de l’Infantil femení a l’estrena del cap de setmana

I de derbi a derbi, de La Plana a Països Catalans i de local a visitant.

Atractiu, apassionant i fantàstic espectacle basquetbolístic, el que ens van oferir Sant Andreu de Natzaret i el Premini masculí, sobretot a la primera part on cap dels dos conjunts donava el braç a tòrcer. A la segona, el Círcol Gràfiques Venus va dir prou a les taules i amb un joc ràpid, dinàmic, sense bot i una gran tasca defensiva, a poc a poc es va anar desempallegant del Natzaret i va engruixir diferències al marcador. Victòria sòlida del Círcol amb bon joc, anant de menys a més, en aquest derbi a casa del Sant Andreu.

Malauradament, les bones notícies de Països Catalans no es van traslladar a l’altra punta de la ciutat, al Pavelló de la Colina, a la part alta de Montigalà, a la frontera amb Santa Coloma de Gramenet. A la pista del Neus, el Mini B no va poder fer res davant la superioritat manifesta dels locals. Al Círcol li va mancar intensitat, ritme, agressivitat i concentració per competir amb el seu contendent.

I abans de dinar, al barri de Les Corts de Barcelona, vam tenir un duel d’històrics del bàsquet català en categoria Preinfantil masculina. El Círcol visitava l’equip degà del bàsquet al nostre país, el Laietà. A la pista del carrer Pintor Ribalta de la capital catalana, tot un seguit de desconnexions, errors i manca d’atenció al llarg dels primers 20 minuts van ser uns condicionants massa pesants per l’equip d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter que van encaixar 41 punts. Massa per pensar en res més que millorar la imatge més enllà dels guarismes al final del partit. I això és, exactament, el que es va fer. La segona part és molt millor que la primera. Es defensa millor i el Círcol s’endureix a pista. S’acaba el partit amb bones sensacions però amb un global que va deixar als badalonins amb la sensació d’haver pogut fer més si la primera part no hagués fet tant mal.

El Cadet femení, el Círcol Gràfiques Venus va marxar del Municipal Jaume Sàbat de Sant Cugat amb la sensació agredolça d’haver guanyat però de no haver matat abans el seu duel amb la UESC. I és que al final del tercer període, les badalonines assolien la renda màxima. Al darrer, però, es van relaxar i les vallesanes van acostar-se molt al marcador, tot i que mai va perillar la victòria.

Plana, Casagemes i un desplaçament al Vallès Occidental. Aquest era el menú que oferia el bàsquet del Círcol per la darrera tarda de dissabte del mes de gener d’enguany.

Molt bones sensacions, de nou, les deixades per l’Infantil masculí que, circumstancialment, canviava l’habitual horari de diumenge al migdia. Els homes de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raül Millán van competir en tot moment davant el Sant Quirze. Però van veure com la superioritat física el líder sòlid del Campionat posava un topall massa alt per aspirar en objectius més ambiciosos. En tot cas, l’encontre és una evidència més de la millora experimentada les darreres setmanes.

A Casagemes, el Cadet masculí Interterritorial i el Júnior A masculí van protagonitzar la primera doble sessió de bàsquet dissabte a la tarda del 2017 al camp del carrer Antoni Maura. I és que el de dissabte va ser el primer partit del nou any pel Júnior de segon any masculí després de dues jornades ajornades després de Nadal.

Anem a pams. El Cadet rebia L’Hospitalet, un molt bon i atractiu rival. Malgrat la gran diferència final al marcador, el cert és que es va fer un molt bon treball al llarg dels 40 minuts. Això sí, però jugant més amb cor que amb el cap. La igualtat i la resistència local de la primera meitat es va diluir en una segona part de clar domini riberenc.

Tot seguit, el retorn a la competició del Júnior A masculí va ser en forma de derbi davant el Sant Andreu de Natzaret, el segon enfrontament del dia entre ambdues entitats, per cert. El partit va estar marcat en molts moments per l’angoixa de voler recuperar la pilota que permetia atacs rivals sols de cara a cistella i pels nervis en voler atacar precipitadament. En conseqüència, el bàsquet es va ressentir tot i l’actitud i bona voluntat del Círcol. No és fins després del descans que els homes de Jordi Garcia i David Aldabert posen els fonaments a un triomf més solvent a l’electrònic del què explica el desenvolupament del matx.

Junior A masc - SAN

Victòria del Júnior A masculí al primer partit del 2017 per ells

El desplaçament de la tarda de dissabte era a Matadepera en el partit del Júnior B masculí. A la població vallesana, el Círcol va fer un fluix partit que es va forjar des del salt inicial. Els matadeperencs van sortir amb una marxa més que els va fer distanciar-se ben aviat pels volts dels 10-12 punts. La voluntat per retallar va sobreposar-se en el joc. Malgrat tot el Círcol va aconseguir enganxar-se de nou al duel. Però un encertadíssim rival, en especial, un dels seus referents a pintura va fer que el Matadepera es tornés a escapolir del Círcol. Aquest fet es reiterà sistemàticament fins a la botzina final. No es va poder fer més. El Círcol sumava derrota en una de les pistes més complicades de la Lliga.

I de Matadepera, tornem a La Plana, en el darrer enfrontament del dissabte abans de dormir. El Sots25 – Alella va ser molt igualat i no es va decidir fins al final, en les darreres accions i als tirs lliures, en uns darrers instants amb molts nervis a pista. Al final, triomf important del Círcol per consolidar-se a la zona noble de la taula classificatòria.

Si el dissabte va ser intens, el darrer diumenge de gener no es va quedar curt. Ni de bon tros. Bàsquet a arreu i una nova marató Círcol a La Plana, coincidint amb l’inici de la segona volta a les categories de no-Promoció a les respectives lligues de la Federació Catalana de Bàsquet.

Encetàvem diumenge amb una doble cita simultània al Poliesportiu Valldaura, la pista del Bàsquet Nou Barris de Barcelona.

D’una banda, gran partit del Premini femení on va fer una gran exhibició de joc, força, energia i concentració per jugar un matx complet on es van entreveures coses interessants i positives a explotar en el futur.

Cara de la moneda  Premini i canto pel Mini A al mateix escenari i rival. Els de Jordi Garcia, Pol Catalán i Álvaro Puertas van arrencar molt bé, amb uns molt correctes tres primers quarts, claus pel resultat final. Però, sense massa sentit, tot es va tòrcer i el bon bàsquet de l’inici es va difuminar en els 5 darrers períodes. Ànims i a seguir treballant.

I de Barcelona a Pomar, amb l’encontre del Sots21 B davant el CIC del districte de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona. Lluita aferrissada sense premi pel conjunt badaloní on els molts errors en el tir lliure és un altre factor que explica la derrota ajustada dels homes de Santi Rodríguez.

Tot això abans d’arrencar un altre diumenge de bàsquet a La Plana 100% Círcol. Gairebé 12 hores d’esport i Círcol amb 5 partits entre ells dos derbis.

El primer partit de la jornada a La Plana, era el primer dels dos derbis del dia. Les Sènior, el Círcol Centre Mèdic La Vila rebia al Badalonès. I ho feia molt adormides al principi del duel. Molt poc encert i massa facilitats defensives que va condicionar tot el matx. No és fins tornar del descans que el Círcol desperta i retalla marges. Però el Badalonès no dóna el braç a tòrcer i la igualtat va imperar fins a la botzina final. Tanta igualtat va haver-hi que va ser necessària una pròrroga per dirimir un vencedor. El temps suplementari va estar marcat per un gran encert d’ambdós equips i per un intercanvi de parcials a banda i banda que finalment es resol per un sol tir lliure, el que donà el triomf al conjunt visitant.

Sènior femení - Badalonès

Derrota a la pròrroga del Círcol Centre Mèdic La Vila davant el Badalonès

Tot seguit, un Júnior A femení – Mollet amb poca història esportiva, a excepció del primer quart, llarg, més de dues hores de partit i molt travat amb moltes faltes a ambdues cistelles.

En paral·lel, a la sessió de tarda de la marató dominical a La Plana, el Júnior B femení visitava el Molins, en l’encontre dels dos líders de la Lliga. Les baixllobregatines van vèncer al Círcol de 10 punts, en un duel de clar color local que es va mostrar molt superior i que fa que la classificació s’estrenyi al pom de dalt.

Això a Molins de Rei. A La Plana, un derbi obria una exitosa tarda de bàsquet pel Círcol que culminava un triplet per acabar el gener.

Poques conclusions del Sots21 Preferent – Maristes. En un partit de to baix en línies genèriques, el Círcol venç amb claredat al conjunt vermell, de la mateixa manera que al matx d’anada.

A continuació, la resistència de l’AECAM en el seu partit davant el Sènior A va durar ben bé 10 minuts. I és que el Círcol Cotonifici va ser amo i senyor de l’enfrontament des de bon inici i va anar refermant la seva superioritat amb el pas dels minuts, amb bon joc i sensacions.

Sènior A - AECAM jpg

Clara victòria del Círcol Cotonifici davant l’AECAM

El triplet el rubricava un emocionant Sènior B – Athletic Silenc amb un marcador final enganyós, però just pel Círcol. La igualtat entre badalonins i selvatans va durar 30 minuts, inclòs amb fases de domini visitant, que els locals van saber entomar. Al darrer període, veiem els millors moments del Círcol que comença a córrer, circular la pilota i a anotar amb més simplicitat. Al darrera, esdevé un fortí i el Silenc s’estanca. Això fa que el marcador s’engruixi en una diferència final més gran que l’evidenciat al parquet al llarg dels 40 minuts, però que mostra un bon treball global dels blaus a pista. És la cinquena victòria consecutiva del conjunt de Ricard Santiago i Jordi Garcia que ja són cinquens a la taula classifcatòria, tocant amb la punta dels dits les places de promoció d’ascens. Bona projecció del Círcol les darreres setmanes que els insufla d’optimisme i voluntat de treball pel futur amb l’objectiu d’assolir metes més ambicioses.

I amb aquest triplet fantàstic, tanquem setmana i primer mes del 2017. Nosaltres tornarem la setmana que ve, ja immersos al febrer. Fins aleshores que tingueu molt bona setmana.

Fins a la setmana que ve

Salut i cistelles