Aquest primer cap de setmana del mes de febrer al bàsquet Círcol ens ha ofert una nova jornada esportiva emocionant i plena de partits malgrat que tres equips de la casa tenien jornada de descans: l’Infantil femení, el Cadet Femení, el Círcol Gràfiques Venus i el Sènior femení el Círcol Centre Mèdic La Vila. Una jornada a més que s’ha allargat més enllà del cap de setmana amb la disputa, aquest dimarts passat d’un partit ajornat al seu dia, del Sots25.

Repassem-ho tot plegat. Abans però com sempre, obrim pla general i mirem els números de la jornada en forma de resultats que són aquests.

Resultats 4 5 de febre

La jornada del bàsquet a Can Cartrons ja va començar moguda amb un matí de dissabte molt intens, ja a primera hora del matí, amb tres partits, tres fronts oberts que encetaven el cap de setmana.

Excepcionalment, els partits que tanquen sempre la matinal a Casagemes, van ser els primers a obrir foc. Així doncs, el Premini masculí i el Mini A són els primers protagonistes de la jornada.

D’una banda, el Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus, va fer un molt bon partit global i de col·lectiu per endur-se amb rotunditat el derbi davant els Salesians. Des del primer instant es va veure una bona presa de contacte al partit prenent bones decisions en atac, malgrat no estar encertat, però sí que es va tenir bona predisposició al treball que va permetre veure una labor constant i persistent al llarg del matx. Bona victòria dels nois de Ramon Domeng, Jaume Lleal i Cristina Royo que evolucionen molt positivament i amb pas ferm.

Simultàniament, el Mini A va caure davant el Lestonnac del districte de l’Eixample de Barcelona en un altre bon partit en línies generals, tot i el que pugui semblar pel marcador. El Círcol va tenir paciència en molts instants per saber atacar amb intel·ligència la cistella rival. Un rival superior en físic i joc que és un dels capdavanters de la taula, va demostrar, amb solera, el seu potencial.

Tot seguit, entraven a escena, el Premini femení i el Mini B.

D’una banda les noies de David Aldabert, Núria Arimont i Estel Sallas van fer un excel·lent encontre davant el Mollet a qui van dominar des del salt inicial, des de la defensa i les bones arts al davant sortint ràpides i amb criteri a les contres. Cal destacar un enorme encert, sobretot a l’inici, en el llançament de tres. L’equip ha demostrat que ha experimentat un altre pas endavant en la seva formació tant en conjunt com en individual, A seguir treballant.

I per acabar la matinal de Casagemes, molt bon partit del Mini B que, tot i així, no va trobar recompensa. Davant el Montmeló arrenca molt bé. En el segon període, arreplega un avantatge de 6-8 punts que mantindria fins al final del setè període. Al darrer acte, els vallesans, ràpidament empaten l’enfrontament amb dos triples. Poc després, una tècnica a la banqueta local, genera el desencadenant final del matx. S’anota el tir lliure, arran d’aquesta falta tècnica, i el Montmeló guanya el partit. En tot cas, tot i aquest darrer període, on el Círcol es va desconnectar del duel, bones sensacions genèriques de l’equip de Roger Rubio i Marcel Climent que recupera una mica d’aire en una temporada un pèl esquiva en sort i resultats.

 

Mini B - Montmeló

Bon partit del Mini B davant el Montmeló

I de Casagemes a Països Catalans, on el Preinfantil també era l’encarregat d’obrir la sessió del cap de setmana al bàsquet de casa nostra. Ho feia en un partit molt convincent davant el potent i imbatut líder Ciutat Vella de Barcelona. Nou pas endavant en la parcel·la defensiva i progressió també en l’apartat ofensiu en un matx on el Círcol va treure també caràcter i grapa competitiva, malgrat la superioritat física i de joc del rival. Les taules van marcar la primera meitat del partit, fins a l’arribada a camí de vestidors. A la represa, el desencert ofensiu local i certes facilitats i llacunes en defensa van propiciar que els barcelonins es desenganxessin poc a poc de la resistència del Círcol.

Tot això a Badalona. A Montcada i Reixac, trobem el primer desplaçament de la jornada. Dissabte al matí, a la complicada pista del Miquel Poblet de la vila vallesana, el Júnior A masculí treu una àmplia victòria en un gran partit dels homes de Jordi Garcia i David Aldabert que es van mostrar seriosos i concentrats en la feina, malgrat de la poca profunditat de banqueta (6 júniors i 3 reforços del Cadet conformaven la llista de sortida de l’equip). Sens dubte, un dels millors partits de la temporada, en un camp, repetim, gens fàcil de jugar.

Bones notícies des de Sabadell, en el matx d’obertura de la tarda de dissabte. El Cadet masculí Interterritorial vencia al Sant Nicolau en un partit marcat per la fe, la constància i el treball de setmanes, que ha tingut per fi, el premi d’una merescuda victòria i amb l’average guanyat al conjunt vallesà.

 

Sant Niolau - Cadet A

Victòria del Cadet masculí Interterritorial a la pista del Sant Nicolau

No deixem el Vallès Occidental i marxem a Cerdanyola. Tot i no fer un bon partit, tot i anar sempre a remolc dels locals, tot i estavellar-se un cop rere un altre en el plantejament defensiu rival, al final, sobre el so de la darrera botzina, el Sots21 Preferent anota la cistella guanyadora d’un partit molt complicat i que al final, malgrat tot, aporta una valuosa victòria en una de les pistes més complicades de jugar del Campionat.

El Sènior B completava una tarda triomfal pel bàsquet del Círcol emportant-se el derbi de Tercera Catalana del camp de l’ABB. A Bufalà, el ritme, el joc i la intensitat eren visitants, del Círcol. Aquest domini no es va traduir en xifres positives i conclusives fins al segon i tercer període quan la màquina va carburar a ple rendiment. La defensa s’emmurallava i l’atac s’esperonava al ritme de l’anotació en el joc interior i dels pivots que suplia la manca de bàsquets exteriors. Tot i que al darrer quart, l’ABB va collar les clivelles i va baixar substàncialment marges, el Círcol es va refer a temps per assolir una merescuda victòria a una pista on molt pocs han vençut. És la sisena consecutiva. Enhorabona i a seguir treballant.

Emoció. Aquest és el mot més escaient per definir el que es va viure en la matinal de diumenge a La Plana, monopolitzada per tres enfrontaments a la categoria Júnior amb equips vallesans. Emoció fins al final i amb incertesa.

Primer cas: el Júnior B femení – Barberà. Les visitants arrenquen millor el matx, fet que implica un esforç suplementari del Círcol per no deixar escapar el seu rival. Ho aconsegueix fins en dues ocasions abans de començar a comandar les operacions i el marcador, sense que en cap moment aconseguís deixar de petja al Barberà. Al final, l’encontre s’endureix i el rival posa de nou taules a l’electrònic. Un parcial de 5-0 a poc temps pel final desencadena el desenllaç. Malgrat que les vallesanes responen amb un altre triple que les posa a dos punts de les badalonines, una pilota recuperada pel Círcol, en l’atac rival per empatar, segella la victòria que es queda a casa. Bon esforç col·lectiu i bona victòria del Júnior B femení de David Manzanares i David Palomares.

Si en aquest partit va haver-hi emoció, el que us relatem a continuació, augmenta fins i tot l’emoció i la intensitat del matx precedent. Duel preciós el que van plantejar el Júnior B masculí i el Sant Pere de Terrassa, encontre directe al pom de dalt de la taula. Cap dels dos contendents va donar el braç a tòrcer. Un Círcol que conjuntava bé el treball a pintura amb un bon encert exterior i uns egarencs molt atinats en el llançament de llarga distància dirimien esforços titànics per fugir de l’escomesa del rival, sense èxit. Igualtat extrema als 40 minuts que es decideix als 5 darrers segons del duel. Amb empat al marcador, després d’un rebot defensiu del Círcol, el Sant Pere comet una falta de tirs lliures. Els locals erren el primer tir des dels 4’60, però anoten el segon. Una bona defensa posterior badalonina força l’error en el llançament final vallesà i rubrica la segona victòria de la matinal de diumenge a La Plana.

Junior B - Sant Pere

Ajustada victòria del Júnior B a casa davant el Sant Pere de Terrassa

El matí es tancava amb una altra victòria, marcada també per l’emoció: la del Júnior A femení que rebia al Sant Gervasi de Mollet. Malgrat que la primera meitat les noies de Jaume Lleal i David Aldabert són dominadores absolutes del joc i el marcador, en els millors moments de la temporada, al tercer quart, el plantejament defensiu zonal de les molletanes fa efecte. El Círcol s’estanca i acumula errors tant en parcel·la defensiva com ofensiva. L’electrònic s’estreny a una diferència al voltant dels 10 punts, Amb ofici i cap, les badalonines recomponen peces i tornen a dirigir el tempo del partit fins a la botzina final

Emoció a La Plana i emoció a Canet, en l’únic duel fora de la ciutat d’aquest tram de jornada. El Sots25 va haver de suar molt per tirar endavant el seu enfrontament a pista maresmenca. Triomf de dos punts, gràcies a un bon treball darrere que va fer esperonar l’equip de Santi Rodríguez per no deixar de creure en la victòria.

El cap de setmana es tancava en una intensa tarda de bàsquet i Círcol amb tres partits escampats arreu de la geografia catalana.

A Salt, estem a la Primera Catalana masculina, el Sènior A, el Círcol Cotonifici, derrota al conjunt gironí, gràcies a una bona tasca defensiva, constant, sólida i a la línia de treball de setmanes pretèrites, que compensa un atac força individualista i un pèl erràtic. La clau de volta del partit la trobem en un bon inici de partit que el duu a tenir un avantatge definitiu al descans. A posteriori els homes de Víctor Carrasco, David Molina i Manel Guajardo van saber patir en els moments que el Salt va voler rescabalar-se del marcador. La bona direcció de joc, la paciència en la circulació de pilota i el cap fred en els instants de rauxa ofensiva rival van ser elements essencials en el bon triomf a una pista molt complicada davant d’un tosc rival.

Al barri del Poblenou de Barcelona, al districte de Sant Martí, el Sots21 B fa un molt bon partit, però cau, en bona part, a causa d’un baix encert anotador.

I a Sant Cugat, l’Infantil masculí tancava el diumenge al Jaume Sàbat de la població vallesana, amb derrota davant la UESC en un matx sempre dominat pels locals i on el Círcol va donar massa facilitats al rival. Ànims i a seguir treballant.

El cap de setmana esportiu del Círcol no s’acabava, però, diumenge. Ahir, dimarts, al Pavelló de la Mina de Sant Adrià, el Sots25 rebia com a local, a l’Amunt en un partit ajornat al seu dia, a finals de novembre. Era la propina a un altre emocionant cap de setmana en clau bàsquet i segell Círcol. Després de dominar amb certa comoditat el matx bona part del duel (a la mitja part vencia d’11 punts) els maresmencs al final s’entonen i estrenyen el marcador, dotant al partit una nova dosis d’emoció i patiment. Al final, victòria a la Mina 55-49.

Així tanquem un nou cap de setmana d’emoció amb aquesta propina final del partit de dimarts. Us esperem, com sempre, la setmana que ve, aquí, per repassar tots junts una nova jornada de bàsquet. Però, aquesta setmana, més que mai, també, us esperem, in situ, a La Plana, el proper diumenge 12 de febrer. Aquest dia, farem la presentació de la temporada 2016-2017 al bàsquet del Círcol. Ens reunirem tota la família del bàsquet a Can Cartrons per veure’ns les cares, saludant-nos i brindar tots junts per un altre any de bàsquet, que esperem que sigui molt positiu: el 76 de la secció més esportiva de la casa. Així doncs, apunteu-vos-ho en vermell a l’agenda:

Diumenge 12 de febrer a partir de les 16:00, l’Acte de Presentació de la Temporada 2016-2017 de la secció de bàsquet.

Hi esteu TOTS convidats. Recordeu, a més, que després d’aquest acte, tindrem doble ració de derbis amb els dos Sèniors masculins de la casa. A Primera Catalana, el Círcol Cotonifici – Minguella i a Tercera, el Sènior B – Sant Andreu de Natzaret. Divendres us ho ampliarem a l’Agenda del cap de setmana.

Que tingueu molt bona setmana i fins diumenge!!

Salut i cistelles