Exceptuant un sol partit i tres derbis jugats, a més, com a visitant, l’activitat a la secció més esportiva de la casa es va viure, aquest passat cap de setmana, fora de la ciutat de Badalona. Una jornada que va començar el divendres i acabà diumenge. Jornada de tres dies de bàsquet, protagonista fora de la nostra ciutat. Us convidem, doncs, a agafar les sabatilles i la bossa d’esport i fer un viatge per Catalunya, amb el bàsquet i el Círcol com a teló de fons.

Abans d’arrencar ruta, ampliem mapa i mirem els resultats de la jornada que són aquests:

Resultats 18-19 de febrer

Com hem dit el nostre Tour Círcol pel país va arrencar divendres i no massa lluny. Al districte de Sant Andreu de Barcelona, al pati de l’Escola Jesús i Maria, el Premini femení de David Aldabert, Estel Sallas i Núria Arimont obrien camí al cap de setmana amb derrota. Fou un mal partit del Círcol que no es va trobar còmode en cap moment, malgrat que la igualtat imperava bona part del matx. En un mal darrer període, on encaixa un parcial de 16-0, les esperances de sortir de Barcelona amb un resultat positiu, malgrat el joc, es van esfumar. Ànims.

L’endemà, dissabte es jugava el gruix de la jornada. Com hem dit a fora. El pròleg de tot plegat, però, es disputava a casa, en l’únic matx, estrictament com a local i a Badalona del cap de setmana. Poca resistència va posar el Vila Olímpica de Barcelona a un Júnior B femení molt intens en parcel·la defensiva, recuperant boles a primera línia de pressió i anotant amb facilitat. Ràpidament, les noies de David Manzanares i David Palomares agafen la directa, marxen del marcador i a la mitja part guanyen a bastament. A la segona, amb més bàsquet control que voluntat d’anar fer més mal al rival, el Círcol sentencia sense més problemes una victòria molt clara.

I ara sí. Marxem de viatge pel país. Primera parada a la capital catalana, a Barcelona, on el Preinfantil visitava l’Eixample. Concretament la pista de l’intractable Lestonnac que només ha perdut un partit. El conjunt d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter va estar a punt de donar un bon ensurt al rival, després de jugar un magnífic partit en què van tenir opcions de donar la sorpresa fins al darrer instant. La manca de regularitat i alguns moments de desconnexió en certes fases del joc va fer que no es culminés el partit amb triomf. Tot i això la imatge donada va ser excel·lent i cal remarcar-ho.

Lestonnac - Preinfantil

Salt inicial del gran partit del Preinfantil a l’Escola Lestonnac de Barcelona

La nostra ruta ens porta ara al districte de Sant Martí de Barcelona, baixant en direcció Besòs. Al Fort Pienc, la pista del Roser, el Mini A venç de tan sols un punt al seu contendent en un molt bon partit en línies generals on la fe en el treball i la voluntat va superar un joc que encara li queden llacunes per polir en concepció de col·locació corporal i posicionament a pista.

Carretera i manta cap al Vallès Oriental. Primer a Mollet, amb el gran partit del Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus, davant del conjunt molletenc. Amb molta concentració i recuperant moltes pilotes que propiciaven contraatacs i cistelles fàcils, els badalonins resolen un molt bon partit en línies generals.

I de Mollet a la Garriga. Del Premini a l’Infantil masculí. Nova victòria del conjunt de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raul Millan, aquest cop en un matx sense brillantor i amb no massa bon joc i amb certes fases de passivitat. Molts ànims i esperem, i segur que arribaran, millors sensacions. Per cert, aquest no serà l’únic partit a La Garriga de la jornada del cap de setmana.

La ruta Círcol pel nostre país ens porta a Argentona i a relatar-vos la gran victòria del Cadet femení a la pista del conjunt groc i negre. En el millor partit de la temporada, amb tres quarts magnífics on assoleixen rendes ja definitives, el Círcol Gràfiques Venus d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents fa un pas endavant en la línia de treball, es consolida en zona alta de la taula i madura en una de les pistes més complicades i dures de la Lliga, davant un rival que treballà de valent i que va endurir molt el joc, sobretot en un darrer període on el Círcol va haver de seguir amb la granota de treball i amb l’autoexigència dels primers 30 minuts de joc.

Tornem a Badalona per dinar. Abans, però, el vermut ens el duu el Mini B en el primer dels tres derbis de la jornada, al camp del Joventut. A les pistes laterals del Palau Olímpic, el conjunt de Roger Rubio i Marcel Climent fa un dels millors partits del curs actual, enfront dels verdinegres. Des del salt inicial, el Círcol surt amb empenta i comandant les primeres operacions de joc. Fins al descans, els visitants són amos i senyors de l’encontre. A la represa, la Penya s’entona i amb un parcial de 10-2 gira la truita i passa a liderar el marcador, fins a la botzina final. El Círcol, però, no defalleix. Ans al contrari. No deixa de petja a la Penya i competeix de tu a tu fins al final. No hi va haver més premi que el bon treball i l’esforç celebrat per a tots els presents, en, reiterem, un dels millors partits de la temporada. El resultat no va acompanyar un enorme partit del Círcol. Moltes felicitats.

Penya - Mini B

Gran partit del Mini B a les Pistes laterals de l’Olímpic, el camp del Joventut

Abans de tornar a marxar, uns altres dos derbis centraven l’atenció de la tarda de dissabte. Una doble sessió de Cultural – Círcol a Pomar. Cara i creu pels nostres jugadors de la secció.

La cara, sens dubte, el Sots25. Malgrat les moltes baixes que arrossegava, que va obligar a reforçar-se amb gent de les categories inferiors, i tot i la rotació més aviat curta a banqueta, en el moment en què la bola taronja es va posar en joc, no es va notar gens aquests condicionants. El Círcol va ser infinitament superior a un Cultural a qui li va tenir la presa donada des de bon principi i a qui va dominar en totes les facetes del joc.

La creu va ser el Sènior B que, a Pomar, posa fi a una magnífica ratxa de 7 triomfs consecutius. Una fluixa defensa va ser un gran condicionant en les aspiracions de victòria dels homes de Ricard Santiago i Jordi Garcia, malgrat això si, que hi va haver voluntat i no se li pot retreure res en actitud i entrega. Tan sols, el fet que no es va tenir el dia en la parcel·la ofensiva. El matx, tot i així es comença de cara, amb un Círcol dominador al final dels primers 10 minuts. Però a posteriori, comencen els problemes. El Cultural, des de fora i, també, des del joc interior en parelles, retalla marges i passa a dominar la situació. El bon treball en atac fa que el Círcol no es desconnecti mai del partit, però no és capaç de consolidar els pocs instants que té de domini al marcador. Al darrer quart, amb el pas dels minuts, el Cultural dóna un cop de puny a la taula definitiu i aprofita els errors finals i un punt de desesperació rival per remuntar, per ara si, segellar la victòria. Ànims al nostre Sènior B i enhorabona per aquesta ratxa que es va tancar dissabte i esperem que ben aviat puguem tornar a parlar de nous triomfs.

El viatge més llarg, d’aquesta ruta Círcol del cap de setmana, és però, i sense cap mena de dubte, un dels més satisfactoris. Al mateix temps que es disputava el derbi a Tercera, al Ramon Sitjà de Girona, el duel entre el líder de la Lliga, el CEB Girona i el tercer classificat, el Círcol Cotonifici, centrava les mirades a la Primera Catalana. I més que les va centrar quan al pavelló de la Capital del Ter, l’espectacle va ser majúscul. Ambdós equips van plantejar un gran i vistós partit de bàsquet. Igualat i incert, sense dominador clau, s’arriba a la igualtat absoluta al final del tercer període, després que al descans, l’electrònic lluís un incipient avantatge local. Al darrer quart, és el Círcol qui definitivament pren les rendes del matx. Una primera diferència al voltant dels 6 punts, a meitats del període decisiu, fa que els gironins parin el temps. Però no serveix per a res. El Círcol inexorablement amplia distàncies fins als 13 punts finals, gràcies a un intens treball al darrere travant les opcions anotadores rivals i un gran encert final des de la línia de 3 amb 6 triples anotats. Així doncs, el líder de la Lliga cau. Triomf badaloní i la lliga s’estreny com un mocador amb Girona, Maristes i Círcol Cotonifici comandant una apassionant taula en lluita per les places d’ascens a Copa Catalunya, la Divisió d’Honor de la Federació Catalana de Bàsquet.

Girona - Sènior A

En un gran darrer quart, el Círcol Cotonifici derrota el líder Girona a domicili

L’endemà, viatges a Barcelona, Montgat i La Garriga, per completar el periple Círcol per Catalunya.

Primers compassos de diumenge a Barcelona, a tres pistes diferents i a dos districtes diferents de la capital del nostre país.

Al districte de Sant Martí, al Poliesportiu de l’Estació del Nord, el Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila no va tenir complicacions per derrotar al Ramon Llull, en un duel de clar color visitant en un bon partit en línies globals del conjunt badaloní que va trencar ben aviat. A excepció d’un tercer quart, que va ser fluix globalment i amb pobre joc i anotació, el Círcol va mantenir en tot moment una línia alta i regular.

Dos fronts oberts al districte d’Horta-Guinardó. Al Virrei Amat, la pista del SESE, el Cadet Masculí Interterritorial cau clarament amb els barcelonins en un fluix partit dels de Gerard Castro i Xesco Gotzens que es segella a l’arribada a vestidors. A la represa, el joc s’empobreix i si més no, el Círcol atura el cop i les diferències s’estabilitzen.

Al Virolai, a pista del Lima Horta, magnífiques notícies pel Sots21 B de Santi Rodríguez. I això que fins a dos minuts pel final, l’encontre anava pel camí del pedregar. Amb 60-50 en contra, els badalonins enllacen 4 triples seguits que fan girar la truita al marcador, sumant un triomf ajustat i èpic. El segon consecutiu. Enhorabona.

Després de la ruta per la capital del país en les primeres hores de diumenge, agafem les sabatilles, direcció al Pla de la Concòrdia de Montgat, en un encontre a la part alta de la classificació a la Sots21 Preferent. Els montgatins van sortir més entonats que el Círcol. Ràpidament, això obligà a aturar el temps per part visitant. El rebot ofensiu local és determinant en els primers guarismes que els hi són favorables, tot i que un fluid Círcol en atac no deixa marge a l’escapatòria. Al segon quart, el Círcol reequilibra el matx portant-lo al seu terreny. A la represa, els millors minuts del Círcol on marxa de fins a 13 punts són contrarestats per l’anotació al triple rival que comporta que el partit resti obert en el darrer acte. Un darrer període que arrenca bé pels nois de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez. Les distàncies es mantenen i no es veu símptomes de reacció maresmenca. Però, als darrers minuts, el Montgat posa emoció al partit. Això implica que en una gran mostra de maduresa i cap fred, el Círcol gestiona millor el tempo i juga més bé les darreres cartes de la partida. Victòria final de molt mèrit del líder de la Lliga a pista del seu immediat perseguidor amb qui amplia distàncies.

Montgat - Sots21 Pref

Emocionant i patida victòria del Sots21 Preferent a pista del Montgat

El darrer partit de la jornada ens porta de nou al Municipal de la Can Noguera, a La Garriga, al Vallès Oriental. Al mateix lloc on dissabte l’Infantil masculí guanyava dissabte, el Júnior A masculí queia derrotat diumenge. Encara amb l’equip minvat per les baixes, l’arrencada del Círcol és boníssima i en 15 minuts assoleix un 8-25. A partir d’aquest moment, la projecció s’atura i els vallesans remunten aprofitant el desconcert rival en assimilar situacions imprevistes durant el duel. Al final, el Círcol no pot aixecar la situació i perd. Ànims

I així tanquem un “El Final de la Jornada” entre sabatilles, bosses i gasolina. Una crònica d’Afers exteriors, en ruta per Catalunya on hem tingut dosi de bàsquet amb segell Círcol.

Abans us recordem que la setmana que ve l’activitat competitiva a la Federació Catalana de Bàsquet s’atura parcialment a causa de la Festivitat de Carnaval. Així doncs, les categories de Promoció descansen deixant pas únicament en joc als conjunts Júnior i superior.

Tornem la setmana que ve per seguir repassant junts una nova setmana de bàsquet a la secció més esportiva del Círcol.

Fins aleshores

Salut i cistelles