Jornada, aquesta darrere del mes de febrer, escapçada per la Festivitat de Carnaval que ha fet que les categories de Promoció de la Federació Catalana de Bàsquet descansessin, deixant pas a les categories de No Promoció, les Júnior i superior. Una jornada entre rues, disfresses i llardons que ha servit per recuperar partits ajornats i que en el cas del Círcol s’ha jugat gairebé, en tota la seva totalitat a casa. Repassem-ho tot plegat.

Abans de tot, però, com sempre, traiem la calculadora i repassem els números globals en forma dels resultats de la jornada que són aquests.

Resultats 25-26 de febrer

Com hem dit, aquesta jornada reduïda en partits, ha servit per posar-se al dia amb partits ajornats al seu dia. És el cas del Júnior B masculí, que encetava, divendres, un intens cap de setmana de dos partits, recuperant un partit ajornat amb el Badalonès. A La Plana, aquest derbi a la categoria Júnior masculina, que arrencava l’activitat a la secció més esportiva de la casa. El conjunt vermell va ser millor en tots els aspectes al Círcol. Des del salt inicial va ser superior a un voluntariós i combatiu Círcol, però que les seves pròpies errades van ser un handicap que va aprofitar el Badalonès per castigar i percutir la cistella local i tirar endavant l’encontre. Els visitants dominen en el rebot en els primers minuts que els fa dominar els primers guarismes. Ei Círcol no el deixa de petja però no capgira ni la truita ni la dinàmica. Fins a dues vegades, els nois d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens aixequen una adversitat gran de fins a 10 punts en contra. Al final, amb la igualtat imperant, el Badalonès té el cap més fred i rubrica una victòria, cal dir-ho, merescuda.

Júnior B - Badalonès

Derrota del Júnior B masculí al derbi amb Badalonès que obria el cap de setmana

L’endemà, dissabte, fins a cinc partits amb presència Círcol coincidien a la mateixa hora, primera hora de la tarda. Dos a casa i tres a fora. Anem a pams.

El derbi de divendres del Júnior B masculí va ser el primer duel d’un intens cap de setmana per l’equip. El segon va ser a Les Naus de Sabadell en un dels 5 partits d’aquest repòquer de matxs Círcol a les 16.00 de la tarda. Davant el CN Sabadell, un dels millors equips en atac de la lliga, el Círcol va sortir molt entonat i va marcar territori marxant per sobre dels 10 punts en l’electrònic. El conjunt de la co-capital del Vallès Occidental atura el cop i s’acosta. Malgrat que mai aconsegueix capgirar la truita perquè els badalonins estan molt ficats en defensa. Sobretot a la segona meitat on aconsegueix controlar millor el rebot i tenir situacions més nítides de cara a cistella. Al final, es fa amo i senyor del duel, del tempo i de la situació de l’encontre. Juga amb paciència i assoleix una gran victòria davant d’un dels conjunts més complicats d’aquest Campionat. Una bona dosi de moral i confiança. Reiterem, es va fer un gran treball, complet i constant en global de tots dissabte a Sabadell.

Primer punt del pentàgon Círcol de dissabte a les 16 a Sabadell. El segon, el trobem al Maresme. A Premià, un bon Sots21 B, que va tenir algunes fases de molt encert va veure com la superioritat física del conjunt maresmenc era una llosa massa pesant en les aspiracions badalonines d’aconseguir un resultat positiu de la visita al Pavelló Municipal de la vila.

Tercer punt: El districte de l’Eixample de Barcelona, la pista del Sagrat Cor. En un dels partits més fluixos de la temporada, mancat de ritme i intensitat, el Júnior B femení treu una important victòria just abans d’afrontar la setmana que ve el partit a la pista del Sant Boi, rival màxim directe a la primera posició de la classificació que donaria un encreuament més favorable a la tercera fase de la Lliga. Al duel li va faltar vistositat i alguns dels elements que han fet del Círcol un dels conjunts més forts de la categoria. Al cap i a la fi, objectiu assolit en la banda baixa de l’expedient.

Quart punt. Pavelló de Montigalà. Allà, l’Infantil femení, aprofitant la jornada de descans a la Lliga, va disputar el partit ajornat la setmana anterior davant el JET de Terrassa. En el millor partit de la temporada de les noies de Clara Navarro i Bernat Rojo, el Círcol no va obtenir el premi d’un triomf al marcador. Però si, el premi a la bona feina, que ja s’intuïa de jornades pretèrites i que comença a donar fruits. Excel·lents primers 6 períodes, on des de la defensa controla les escomeses vallesanes i pot anotar amb facilitat. En el temps restant, els nervis s’apoderen de les locals i el JET posa una marxa més al joc. Les egarenques passen a dominar la situació, tomben la truita i per un marcador ajustat s’emporten la victòria. Derrota al marcador, però una gran victòria de l’Infantil femení quant a sensacions donades que segueixen, repetim, la senda iniciada ja fa unes quantes setmanes. A seguir treballant.

Cadet A - Esparreguera

Bon partit del Cadet masculí Interterritorial davant l’Esparreguera

Cinquè i darrer punt d’aquesta Rua de partits Círcol, dissabte a les 16.00. Països Catalans, duel del Cadet masculí Interterritorial. Els petits detalls van marcar el desenllaç final de l’enfrontament amb l’Esparreguera. Malgrat tot, bones sensacions del conjunt de Gerard Castro i Xesco Gotzens que s’ha assentat a l’exigència de la categoria i cada cop competeix millor.

El dissabte es tancava a La Plana amb la visita del Boet Mataró A a territori del Sots25 de Santi Rodríguez.

L’endemà diumenge, tornava a ser Superdiumenge a La Plana. Una d’aquelles maratons esportives que tant ens agraden. Un Carnaval de bàsquet amb la nostra impremta. Des de poc abans de les 11.00 del matí, fins ben passades les 21.00 del vespre, més de 10 hores de bàsquet gairebé ininterrompudes amb 5 partits amb presència dels nostres equips.

Obria foc la victòria del Sènior femení Círcol Centre Mèdic La Vila davant el Martinenc, el conjunt del districte d’Horta Guinardó de la ciutat de Barcelona. Després d’uns primers 10 minuts de tempteig igualat i sense protagonisme clar, el Círcol pren el control del partit i asseca l’anotació rival en els 7 primers minuts del segon quart. És en aquest instant quan les noies de Lluís Alarcón posen les bases definitives a la victòria. Un triomf que no perillarà a la represa, malgrat l’augment de la pressió d’un Martinenc més incisiu. I no perillarà perquè als darrers minuts del duel, el Círcol recupera el bon to inicial i amplia finalment la distància. Bona victòria del Círcol Centre Mèdic La Vila que consolida davant d’un rival directe la dinàmica positiva i es referma a les places de privilegi de la taula classificatòria.

Tot seguit, també bones notícies per part del Júnior A femení que rebia l’únic equip que les havia vençut en el que portem de Lliga: el Granollers. El conjunt de la capital del Vallès Oriental va utilitzar les mateixes armes que els hi va fer guanyar a l’anada, al camp del Carrer Girona: un plantejament zonal amb la defensa molt tancada. Un cop més, el Círcol es va estavellar en la teranyina granollerina. Al marcador, domini incipient rival tota l’estona fins que les noies de Jaume Lleal i David Aldabert troben la clau del partit. A meitats del darrer període, un moment arrauxat del Círcol que els permet, per fi, córrer i desfilar la teranyina rival que mostra forats on penetra l’atac badaloní per enllaçar un mini parcial de 8-0 que resultaria determinant, ja que el Granollers es torna a fer fort al darrere i reduiria  marges. Però massa tard. El Círcol supera el darrer escull per afirmar que en aquesta Lliga a la Júnior Interterritorial ha guanyat a tots els equips amb qui s’ha enfrontat. En definitiva, victòria local en un partit on la defensa va ser més protagonista que mai a La Plana.

Júnior A fem - Granollers

Soferta victòria del Júnior A femení davant el Granollers

Una Plana que viuria la tradicional sessió de cada 15 tardes de diumenge amb el Sots21 Preferent i els dos Sèniors masculins de la casa.

Abans, però, marxem al Maresme. A Arenys de Mar, el Júnior A masculí controla la situació fins al minut 36 on té un avantatge de 10 punts. En aquest instant, el Círcol passa de dominador a dominat, els locals s’enganxen de nou a l’encontre i forcen una primera pròrroga. I una segona igualment d’igualada que resolt el partit amb tres bàsquets encadenats del Círcol. Tres cistelles claus per una suada victòria al Pavelló d’Esports de la vila maresmenca

Com és habitual el Sots21 Preferent encetava la tarda a La Plana, aquest cop enfrontant-se al Tiana. En un matx pesat i travat els nois de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez van haver de combatre amb una defensa tancada i tosca. Amb paciència, intel·ligència i circulant bé la pilota el Círcol obté una molt bona victòria on, a més, assoleix un grau més elevat de maduresa de l’equip en saber jugar enfront un plantejament extremament defensiu que va saber destarotar sobretot al tercer acte quan aconsegueix la renda màxima que aguanta fins a la botzina final.

Cabrera de Mar era una espina clavada en la gran trajectòria del Sènior A, el Círcol Cotonifici en la seva gran temporada a Primera Catalana. Allà, va perdre d’un sol punt a la segona pròrroga. El passat diumenge, en el duel de la segona volta a La Plana, el segon duel de la tarda, era la gran ocasió de treure’s aquest asterisc de sobre a un curs impecable. I a fe de Déu que ho va fer. La incertesa i les taules a l’electrònic es van mantenir els primers 15 minuts. A posteriori, el joc col·lectiu, les ocasions, el tempo, el rebot, la defensa consistent… Tot, es va tenyir de blau Círcol. Sobretot després del descans en un enorme tercer quart on les diferències al marcador voltaven la trentena de punts favorables. Amb el peix venut, al darrer període, l’encontre s’ensopeix i s’entra en dinàmica de control de situació, més que de voler seguir percudint la cistella maresmenca.

La jornada es tancava amb el Sènior B i el tercer duel de la tarda al Pavelló del Passatge de La Plana Círcol – Maresme. En aquesta ocasió, el conjunt de Ricard Santiago i Jordi Garcia rebia el Boet Mataró, un rival directe al pom de dalt de la taula i en les aspiracions de l’equip d’assolir cotes altes. El Círcol va retrobar-se en la victòria a la Tercera Catalana en un matx molt complet i regular. El domini local no es va notar en el marcador en la primera meitat. Va haver-hi ofici, competitivitat, actitud i ganes. Però va haver-hi també precipitació i excés de revolucions que va fer que malgrat arribar al camí de vestidors amb victòria mínima, el joc no fos el més desitjat. A la represa, l’equip s’asserena, el bàsquet és més ordenat i s’inicia una fase d’engreix de l’electrònic. Amb la màxima diferència de 16 punts i amb el partit ja encarrilat, l’objectiu esdevenia a contrarestar l’average perdut i dur-lo definitivament al seu terreny. Ho hauria aconseguit, el Sènior B, si no fos pel triple final del Boet que fa que l’average particular sigui mataroní per un sol punt. En tot cas, molt mínima decepció en un enorme matx del Círcol.

Sènior B - Boet

Gran victòria del Sènior B davant el Boet

El diumenge i el cap de setmana es concloia, per tant amb 5 grans victòries en els 5 partits que vam viure en les més de 10 hores d’esport a La Plana, sumada a més amb el triomf a Arenys del Júnior A masculí.

I després d’aquesta jornada de Carnaval venen 40 dies de Quaresma, i després la Setmana Santa. I amb la Setmana Santa torna un clàssic del bàsquet del Círcol per aquestes dates. Un any més, torna la Passió pel bàsquet amb segell Círcol amb una nova edició del nostre Campus de Setmana Santa. Del 9 al 13 d’abril a L’Hospitalet de l’Infant, al Tarragonès, jocs, entrenaments, competició i sobretot molta diversió en un paratge únic, un entorn fantàstic i amb els entrenadors de la casa disposats a fer-vos passar unes vacances inoblidables. I recordeu que al darrer dia hi ha excursió a Port Aventura. Les places són limitades i el període d’inscripció arrenca el 13 de març. És per això que des de fa uns dies hem engegat la prereserva per tal de garantir-vos el vostre lloc en el Campus. Si hi voleu anar, afanyeu-vos a enviar un mai a basquetcircolbdn@gmail.com i sigueu partícips d’una Setmana Santa única i diferent al voltant de la pilota taronja del Círcol. Us hi esperem!

Campus web

I amb aquest recordatori tanquem “El Final de la Jornada” d’aquest cap de setmana, un pèl atípic. A la propera jornada ja torna l’activitat en el seu format habitual a la Federació Catalana de Bàsquet amb tots els equips i les lligues en competició. Ens retrobem la setmana que ve.

Que tingueu bona setmana

Salut i cistelles