La sopa de pedres del Círcol està entre les 50 sopes populars catalanes del llibre “Catalunya bull” escrit per la Judit Pujadó i editat per Edicions Sidillà.

Un llibre que repassa la tradició de les escudelles populars.

“A Catalunya, cada any, hi ha cinquanta pobles i ciutats que treuen les calderes o els perols al carrer per cuinar una escudella que després menjaran veïns i passavolants. Molts ho fan per Carnestoltes seguint una tradició que diu que abans, en temps reculats, els senyors feudals convidaven vassalls i pobres a un àpat untuós a les envistes de la Quaresma. D’altres ho fan per Nadal, per alimentar fires. També se’n fan en algunes romeries o festes populars. Tots saben que cada escudella que fan contribueix a fer poble. Molts reivindiquen que aquesta festa gastronòmica popular sigui reconeguda oficialment.
Per fer aquest llibre hem parlat amb gent de tot el país i hem constatat que Catalunya bull. Ens han explicat com, quan i per què ens agrada tant l’escudella i ens agrada també tant menjar-la en bona companyia. Tots ells ens han deixat, a més, les receptes que fan cada any, perquè no es perdin i per si les volem fer a casa. Per primer cop deixem testimoni d’una tradició popular que fa sortir al carrer unes 100.000 persones.” 

sopa de pedres llibre

El Círcol compta amb un capítol d’aquest llibre amb una àmplia explicació de l’orígen de la tradició i com la celebrem avui en dia.

sopa pedres llibre foto

sopa pedres llibre foto

Pots demanar el llibre a la secretaria del Círcol per fer-li una ullada.

I si el vols comprar, pots adrerçar-te directament a la pàgina web d’Edicions Sidillà: www.edicionssidilla.cat