Després del parèntesi parcial competitiu la setmana passada per la Festivitat de Carnaval, en aquesta ha tornat la competició en el seu format habitual amb els 19 equips de la secció de bàsquet del Círcol jugant els seus respectius compromisos. Una jornada viscuda, pràcticament, en la seva totalitat en un triangle comprès per Badalona, amb derbis i bastants partits a casa i desplaçaments al Maresme i al Baix Llobregat.

Abans d’endinsar-nos en aquest triangle que ens acompanyarà en el relat de la història d’aquesta jornada, observem els resultats del primer cap de setmana de març que són aquests:

Resultats 4-5 de març

A Badalona, trobem el gruix de l’activitat en les primeres hores de la jornada del dissabte. El Preinfantil encetava el pot de les essències basquetbolístiques rebent a Països Catalans al Montgat. Fins als sis primers períodes, el matx va ser igualat i incert, sense dominador clar i on les defenses es van imposar a les escomeses ofensives rivals. En el setè període, però, són els montgatins qui prenen la iniciativa final al matx, marcant les primeres diferències sòlides al marcador que ja no deixarien fins al final de l’enfrontament. Així doncs, bon treball del Círcol, fins que a les acaballes finals es descentra i el Montgat ho aprofita per rubricar la victòria.

Preinfantil - Montgat

Derrota del Preinfantil davant el Montgat en el partit que obria la jornada

I de Països Catalans, creuem el Centre de Badalona, resseguint la línia de la costa per raure al carrer Antoni Maura i el Pavelló de Casagemes, on l’activitat seria frenètica en la nova sessió Círcol protagonitzada pels nostres equips federats més petits.

Simultàniament, cara i creu pel Círcol en els primers dos partits del dia. Excel·lents prestacions en joc i concentració del Premini femení en el seu duel amb el Manyanet del districte de Sant Andreu de Barcelona. L’equip va sortir amb empenta des del salt inicial, circumstància que va poder mantenir fins al final del partit. L’equip de David Aldabert, Estel Sallas i Núria Arimont es van sentir còmodes, valentes i atrevides a l’hora d’encarar les situacions plantejades. Es va demostrar, amb escreix, l’evolució molt positiva del conjunt que comencen a polir detalls de joc que les farà créixer més.

Malauradament les bones notícies del Premini Femení no es van traslladar a la pista del costat en el duel del Mini B davant el Sant Fost. Tot va quedar vist per a sentència en els primers 6 compassos del matx on un Círcol espès i destensionat anava a la deriva d’uns vallesans absolutament dominadors. Als darrers dos períodes, els nois de Roger Rubio i Marcel Climent aturen el cop i tornen a la bona dinàmica mostrada en duels anteriors com el dia del Joventut a l’Olímpic. L’equip canvia el xip, però ja és massa tard i el mai és irremeiable per més que la voluntat hi era al darrer tram del matx.

La jornada va prosseguir, com és habitual, cada 15 dies de matí de dissabte a Casagemes, amb els encontres del Premini masculí i el Mini A.

No va tenir el dia més afinat, el Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus de Ramon Domeng, Jaume Lleal i Cristina Royo, en el seu encontre davant el Sant Joan Despí. Massa bot, poca circulació i poc encert en els primers minuts. A les acaballes del matx, l’equip aconsegueix activar-se i el joc es torna més ràpid i fluïd, En conseqüència s’augmenta les prestacions i l’encert i per fi, es deixa de petja al conjunt baixllobregatí.

Al mateix temps, el Mini A supera ajustadament al Bon Pastor, en un altre enfrontament del Círcol amb un conjunt del districte de Sant Andreu de Barcelona. Va ser un partit fluix, amb poc ritme  i intensitat general on al final, els nois de Jordi Garcia, Pol Catalán i Álvaro Puertas es mostren superiors en les accions finals.

I abans de dinar, l’atenció tornava a on vam començar el dissabte, la gent del bàsquet de la casa: a Països Catalans. Allà, les Cadet, el Círcol Gràfiques Venus, reprenia la competició rebent al Vila Olímpica de la capital catalana. En un partit força correcte, les noies d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents superen a bastament les barcelonines. Va faltar brillantor i lluïment en un matx que va tenir alts i baixos constants en ritme i intensitat, davant un rival que va oposar resistència els primers 5 minuts. A partir d’aquí, el Círcol prem l’accelerador i trenca el matx estabilitzant distàncies sempre al voltant dels 20 punts.

Badalona és el primer vèrtex del triangle on està emmarcada la jornada de competició al bàsquet. El segon el trobem al Baix Llobregat. I el primer plat es va servir en la matinal de dissabte, amb les noies de l’Infantil femení de comensals que visitaven el Josep Pla de Sant Andreu de la Barca. Allà es van confirmar les bones sensacions iniciades en jornades pretèrites, sumant-li a més que les circumstàncies ocorregudes al partit dificultaven poder veure aquesta millora. El duel va ser molt travat, amb contínues interrupcions que feien que el Círcol no pogués córrer ni jugar com hauria estat desitjat. Es va veure poques jugades col·lectives trenades i es va haver de fiar la sort del matx en les individualitats i la qualitat tècnica de les jugadores. Remarcar, valorar i felicitar el Círcol de Clara Navarro i Bernat Rojo l’esforç i l’entrega en un terreny gens fàcil de combatre. Les sensacions són molt positives i l’evolució de l’equip dóna els primers rèdits.

L’única excepció que defuig aquest triangle protagonista aquesta setmana a la secció més esportiva de la casa és el Cadet Masculí Interterritorial que visitava la històrica pista del Carrer Girona de Granollers d’on sortia amb una clara derrota enfront del segon classificat de la taula, el potent conjunt de la capital del Vallès Oriental que només ha perdut davant l’invicte Sant Josep, l’intractable líder de la categoria.

Matí de dissabte pels més petits i primera tarda de dissabte del mes de març monopolitzada pels equips més grans de la casa, amb dos derbis al menú de molt interès entre altres.

La tercera pota del triangle de la jornada, la del vèrtex Maresme es comença a formar a Premià de Mar amb l’encontre del Júnior A femení al Municipal del carrer del Mig, la pista principal de la vila on juga l’AB Premià. Clara victòria de les noies de Jaume Lleal i David Aldabert que sense massa estridències i amb un joc més efectiu que brillant derroten al conjunt maresmenc.

I de Premià a Mataró, a la capital del Maresme i al Josep Mora. Allà, el Sènior A, el Círcol Cotonifici treu un valuós i important triomf de la pista de la Unió Esportiva. Sempre comandant les operacions, els badalonins arrenquen bé el matx amb sòlids avantatges que els locals neutralitzar al final del primer acte. Tot seguit el Círcol carbura a ple rendiment i marxa camí de vestidors amb la renda que seria clau al final del matx. I és que a la represa, els visitants sostenen la diferència, però en el darrer compàs les coses es compliquen quan els mataronins posen setge al cèrcol badaloní col·locant-se a només 4 punts dels nois de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer, David Molina i Manel Guarjardo. Al final, el Círcol sap patir i aguanta estoicament. I des de la línia de tirs lliures es rubrica un nou pas en el repte de seguir sent un dels capdavanters a Primera Catalana. Tan important és aquesta victòria que obre un esvoranc important entre les places d’ascens de categoria amb Maristes, Círcol i Girona al capdavant, i la resta del greup de rivals que encapçala, precisament, la UE Mataró.

Això al Maresme. Tornant a casa, dos derbis badalonins, amb el Círcol de protagonista visitant diversificava les mirades, gairebé a la mateixa hora. A Països Catalans, derbi a la Sots21 Preferent a feu del Sant Andreu de Natzaret. A Casagemes, el primer Minguella – Círcol de la jornada, el de Tercera Catalana amb el Sènior B del Círcol.

El primer dels dos partits va ser el derbi a la pista del carrer Antoni Maura. Allà, el Sènior B amb una gran lliçó de constància, feina i gestió de tempo derrota a un Minguella que no dóna el braç a tòrcer en cap instant. Primers 15 minuts igualats fins que els homes de Ricard Santiago i Jordi Garcia troben la clau de volta al matx: la ràpida circulació de pilota que obria el forat a la zona plantejada pels rivals. Després del descans, i amb una diferència còmoda al marcador, el Círcol intenta marxar trencar l’electrònic. Però es troba un Minguella més incisiu en defensa que impossibilita l’escapada. Els tirs ja no entren i els visitants pateixen. Al darrer quart s’arrenca amb un petit coixí que el Círcol gestiona fantàsticament fortificant-se en defensa i sent molt efectius en el llançament exterior. Sap jugar amb els nervis i desesperació final del Minguella i assoleix un gran triomf que els col·loca líders de la Lliga, juntament amb el Sant Feliu de Guíxols i a expenses això si del partit que jugarà el Boet Mataró d’aquí un parell de setmanes.

L’altre derbi, el de la Sots21 al carrer d’Ausias March, la casa del Sant Andreu de Natzaret va tenir color Círcol de salt inicial a botzina final. No hi va haver més història que la d’un Círcol que amb mà de ferro va comandar tots els barems del joc. El marcador final és prou eloqüent. Victòria de caràcter del líder que no es va deixar sorprendre.

Clara victòria del Círcol a la pista del Sant Andreu de Natzaret en el derbi a la Sots21 Preferent

L’endemà, diumenge, l’activitat i l’actualitat Círcol seguia ben viva, sobretot a Badalona.

A La Plana amb doble menú davant representants del Vallès Oriental. Primer amb el Júnior B masculí – Mollet. Els nois d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens van sortir freds, amb un ritme de joc lent i sense pràcticament mobilitat a la pilota, malgrat el domini incipient al marcador. Progressivament, el Círcol es va anar entonant en defensa assecant la projecció anotadora vallesana. A la mitja part, un coixí còmode de 15 punts reflectia l’inici dels millors moments locals al Passatge de La Plana. A la sortida de vestidors l’encert a pintura combinat amb el llançament exterior i l’enduriment defensiu fa que la diferència a l’electrònic assoleixi cotes de fins a 20 punts. Al darrer període, però, el Círcol es descentra més pendent de factors aliens al bàsquet que el seu propi joc. Això fa que el Mollet es reenganxi al duel, posant en perill la victòria que bona part de l’encontre havia envestat el conjunt badaloní.

Tot seguit, l’Infantil masculí es desfeia plàcidament d’un Caldes que va oposar resistència els primers 2 actes del matx. En els següents 10 minuts, un parcial de 17-0 gestat en la pressió defensiva i la lluita pel rebot fa que el Círcol dinamiti l’encontre i el porti definitivament al seu terreny. Els vallesans claudiquen i la distància al lluminós es fa enorme. Bona victòria del Círcol que es retroba amb sensacions positives.

Seguim el relat del diumenge a Badalona, però canviant de pavelló. A Pomar, el Sots21 B va sumar la tercera victòria consecutiva davant el Sant Ignasi del districte de Sarrià – Sant Gervasi. Aquest cop, els homes de Santi Rodríguez van haver de suar tinta per aixecar un marcador esquiu durant 30 minuts al voltant dels 8 punts, tot i que el joc feia llegir que era el Circol qui dominava la situació. Al final, el marcador va fer justícia el vist a pista, els badalonins giren la truita i tiren endavant un partit força correcte en línies generals.

Això a Badalona. A la banda Maresme del triangle de la jornada, el Júnior A masculí de Jordi Garcia i David Aldabert, molt minvat i condicionat per les baixes va caure a la pista del Mataró, on dissabte el Sènior A vencia. Malauradament el guió no es va repetir i els maresmencs imposen la llei, el joc i el físic i liquiden el duel en una primera part, on el Círcol aguanta 5 minuts l’escomesa local. La resta del matx és un monòleg mataroní.

Som iniciats el mes de març, i s’albira ja la recta final de la temporada. Els partits comencen a adquirir més transcendència pel que pot condicionar en el futur. L’exemple més clar del que us estem explicant, el trobem a la tercera pota d’aquest triangle on s’ha desenvolupat la jornada de bàsquet a Can Cartrons. A Can Masallera, a Sant Boi de Llobregat, el Júnior B femení, líder de la Lliga, visitava el feu baixllobregatí per enfrontar-se al segon classificat. La victòria seria clau per dictar sentència en els encreuaments de la tercera fase per tenir un, a priori, camí més accessible a la lluita per a Campionats. Conscients i mentalitzats del fet, ambdós conjunts, Círcol i Sant Boi van plantejar un partit preciós on cap dels dos contendents deixava anar el rival. Les noies de David Manzanares i David Palomares es van esforçar el màxim, van donar el millor de si, i amb una gran mostra de caràcter van resoldre favorablement el partit. Totes les peces del puzzle es van conjuntar en una pressió defensiva asfixiant els 40 minuts que va superar els moments de rauxa ofensius locals per reduir marges. La victòria porta com a premi, el primer lloc matemàtic a la segona fase, a manca de només dues jornades per la conclusió del segon tram de Campionat. Un premi més que merescut a una gran trajectòria. Moltes felicitats.

Sant Boi - Junior B fem

Victòria a Sant Boi i liderat final de la segona fase de la Lliga pel Júnior B femení

Marxàvem a dinar, aquest diumenge, amb la bona notícia des de Sant Boi, tot pensant en una tarda de derbi a Casagemes i de visita a Barcelona.

Al Poliesportiu del Carrer Antoni Maura trobem la repetició del Minguella – Círcol a Tercera, de dissabte, aquest cop en la categoria de Sots25. I, com va passar dissabte, el Círcol va tornar a casa amb el sarró ple. Nou triomf del conjunt de Santi Rodríguez que sempre va dominar, més a bastament a partir del segon quart, assolint marges de 30 punts a l’electrònic, un duel calent i tens on els factors extraesportius i motivadors del derbi van superar per moments el treball esportiu a pista. En els 30 primers minuts de l’enfrontament, tot estava dat i beneït.

Seguint la tònica d’aquest triangle Badalona – Baix Llobregat – Maresme protagonista avui de “El Final de la Jornada”, a dins hi trobem el duel a la Tercera Catalana femenina. Al Poliesportiu Valldaura, al districte de Nou Barris de Barcelona, el Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila s’enfrontava al conjunt de la capital catalana. En una de les pistes més complexes al joc de les badalonines, les noies de Lluís Alarcón solventen per un sol i patit punt davant d’un molt combatiu rival, una gran victòria que els aporta experiència i maduresa per futures situacions semblants.

Nou Barris - Sènior femení

Ajustada victòria del Círcol Centre Mèdic La Vila a pista del Nou Barris

Amb aquesta bona nova en clau Círcol, no exempta de patiment, tanquem la jornada del primer cap de setmana de març, amb la primavera acostant-se i amb la recta final de temporada a tocar. Ha estat una jornada viscuda en tres punts bàsics i molt positiva pel bàsquet del Círcol.

“El Final de la Jornada” torna la setmana que ve per seguir relatant-vos un nou capítol a la història de la temporada 2016-2017.

Fins aleshores, que tingueu una molt bona setmana.

Salut i cistelles.