La dramaturga, directora i actriu empordanesa afincada a Tiana, Maria Pla, ens porta al Círcol un espectacle de to vitalista amb el rerefons de la Guerra Cívil com a protagonista. L’actriu compta amb una llarga experiència dalt l’escenari tant dirigint com interpretant. Entre els seus projectes teatrals recordem “La mort d’Ivan Ilitx” dirigida per l’Oriol Broggi.

En forma d’un monòleg de creació pròpia, Pla es basa per fer-lo en el poemari “36 poemes a partir del 36” de Ricard Creus (1928), l’escriptor i poeta del Poblenou de Barcelona, guanyador del Premi Sant Jordi el 1987 per la novel·la “Posicions”. “36 poemes a partir del 36″ és la visió íntima i en primera persona dels fets i les conseqüències viscudes durant el tràgic període de la Guerra Cívil espanyola i la postguerra, així com la lluita silenciosa per la recuperació de les llibertats democràtiques.

Fixeu-vos què en diu l’escriptora i dramaturga, Maria Aurèl·lia Campmany, en el pròleg de la darrera edició del poemari.

“Tot és present en els versos d’aquest llibre, tothom és viu, dret al carrer, esperant la resposta”.

Ricard Creus

A “36 més 1” la Maria Pla es transforma en l’autor, el Ricard Creus nen (en l’època de la Guerra, tan sols té 8 anys) per recrear, des de la seva visió vitalista i gens nostàlgica, la realitat de la gent del carrer durant aquells dies que van canviar la història del país.

Barcelona 1936 (36+1)

Us convidem a fer un viatge en el temps de la Guerra Cívil de la mà de Ricard Creus, amb la visió de Maria Pla i un homenatge (aquest “+1”) al cantautor Ovidi Montllor amb la revisió d’un dels seus textos a mode de tribut i referent teatral per relligar el muntatge.

El 2 d’abril a les 18:30, al Teatre del Círcol, teniu una nova cita amb el bon teatre i amb la història d’un temps, d’un país amb “36 més 1”.

Preventa d’entrades 29, 30 i 31 me març de 19,30h a 20,30h a la taquilla del Círcol

Us hi esperem!

cartell maria pla