Amb l’arribada de les temperatures més càlides, senyal que s’acosta la primavera, s’albira també la recta final de la temporada. Prova d’això, és que girem de nou el mitjó i els equips de Promoció han arrencat en aquest cap de setmana la darrera volta de la temporada, la segona de la fase regular ja amb vista a les notes finals de curs. Però, tranquils, que encara ens queden ben bé 3 mesos i moltes emocions per viure plegats.

Com sempre, abans d’iniciar el relat dels fets d’aquest cap de setmana, obrim pla general als resultats de la jornada que són els següents:

Resultats 11-12 de març

Tal com us hem explicat, aquesta jornada ve marcada per l’inici, entre altres ítems, d’un nou matx de l’Escola de bàsquet i de la segona volta a la fase regular als equips de Promoció de la Federació Catalana de Bàsquet. En conseqüència, es repeteix el mateix patró de joc de la setmana passada: doble menú de partits a Països Catalans i nova sessió amb els més petits de la casa a Casagemes entre altres.

La jornada però, no va arrencar dissabte al matí, com la setmana passada amb el Preinfantil masculí, sinó divendres, a La Plana amb un duel ajornat al seu dia, del Júnior A masculí davant el Sant Celoni que els vallesans es van endur, després de trencar el partit en un fulgurant inici i al final després d’aprofitar-se d’un Círcol a la desesperada buscant la remuntada. Al mig d’aquest entrepà, els badalonins van fer un molt bon partit en treball i actitud circulant bé la pilota i aguantant les escomeses del Sant Celoni, un dels millors conjunts de la Lliga. Després de col·locar-se a prop de la barrera psicològica dels 10 punts, els homes de Jordi Garcia i David Aldabert inicien un camí a la desesperada per entrar definitivament al matx que resulta ser un atzucac. La precipitació en les accions fa que el rival augmenti el forat a l’electrònic fins al final dels 40 minuts. Bon partit global del Círcol per obrir foc a la jornada on l’inici i el final van pesar massa.

Ara si, girem el mitjó i obrim dissabte, de nou, a Països Catalans, amb els Preinfantils que rebien a l’ABB en un derbi que ràpidament va agafar color taronja Bufalà amb una primera, única i definitiva renda presa just després del salt inicial. La irregularitat va marcar la cadència del conjunt d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter. Bones sensacions en els moments àlgids de joc i llacunes importants en els moments baixos del Círcol.

Com la setmana passada creuem de sud a nord la façana marítima de Badalona per raure a Casagemes amb una nova sessió amb els Preminis i els Minis de la casa. Sessió de doble derbi amb el Minguella que en aquest cas exercia de visitant.

Primer derbi: el del Mini B. El Minguella es va mostrar molt superior al nois de Roger Rubio i Marcel Climent des del primer instant i va trencar el partit als primers compassos amb un Círcol que no anotava. Va haver-hi actitud i bon treball malgrat tot però es va pecar d’errors defensius que va propiciar moltes contres i tirs en solitari i d’errors propis en llançaments clars a cistella rival. La superioritat del líder de la Lliga va quedar palesa davant d’un bon Círcol, però que en molts moments va estar innocent.

Al mateix temps, el Premini femení rebia un altre líder: l’Argentona. I l’Argentona va demostrar amb escreix la seva condició de líder. Va saber aturar el joc vibrant i elèctric característic del Círcol que no es va trobar en cap moment còmode a pista. Les distàncies al marcador es prenen en la part central del matx on l’encert maresmenc és més fluid de cara a cistella.

Tot seguit, l’emoció va planar en el segon derbi de la sessió matinal de dissabte a Casagemes. El Premini masculí Círcol Gràfiques Venus – Minguella no es va decidir fins al final en un matx travat i sense continuïtat que no va beneficiar el joc dels locals i que van haver de tirar de tècnica i sobretot molta actitud per resoldre una autèntica partida d’escacs. Sense dominador evident i amb el Minguella manant incipientment en els primers moviments, a partir del tercer acte, el Círcol passa a comandar les operacions. Al darrer quart, les taules a pista són extremes i la victòria es decideix en una darrera acció a dos segons pel final que és l’escac i mat a una emocionant partida amb un Círcol irregular i un espectacle no massa vistós. Triomf d’ofici.

Premini masc- Minguella

Victòria del Premini masculí, Círcol Gràfiques Venus, davant el Minguella

Finalment, el Mini A rebia, seguint la tònica de la sessió a Casagemes, un altre líder: el Viladecans. Els baixllobregatins es van mostrar infinitament superiors a uns badalonins que van estar força bé en la col·locació espacial passant-se la pilota. Simplement, el físic i la qualitat tècnica i de joc tant coral com individual del Viladecans va ser un mur absolutament infranquejable.

El primer desplaçament Círcol de la jornada ens porta al Vallès Oriental amb l’Infantil femení que encetava la darrera part de la temporada a Caldes de Montbui. Bones sensacions de les noies de Clara Navarro i Bernat Rojo, les deixades al Municipal Les Cremades de la població vallesana, la pista del líder de la Lliga on les montbuienques són el millor atac de la taula. Les intencions i l’actitud de l’equip van quedar plasmades enfront un rival que no es va deixar sorprendre.

Aquesta jornada és també la d’un nou compromís de l’Escola de bàsquet del Círcol, els nostres petits més grans de la casa, un dels bucs insignes creixents de la secció i un dels orgulls de l’entitat. En aquesta ocasió, els nois i noies de David Aldabert, Laura Casanova i Laura Mata van demostrar la seva evolució exponencial en els primers contactes amb la bola taronja davant el Cultural en la Trobada d’Escoles a la pista dels Salesians a Pep Ventura. Magnífica imatge i presència dels nostres representants de l’Escola. Enhorabona i a seguir treballant. Us seguim atentament.

I ben a prop d’on jugava l’Escola, a Països Catalans, el Cadet femení, el Círcol Gràfiques Venus disputava l’arrencada de la segona volta de la fase regular rebent al Vilassar de Dalt i guanyant en un partit aprovat en la banda baixa de l’expedient on les noies d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents van tirar més d’inèrcia i qualitat tècnica individual que de joc coral. L’evolució de l’equip va patir dissabte una frenada.

Aquest duel a Països Catalans va marcar la primera aturada del cap de setmana per dinar abans de reprendre la competició en una intensa tarda al Maresme i a Badalona.

A la comarca del Maresme, i concretament a Argentona el Sots25 encetava aquest tram de jornada visitant la seva bèstia negra, ja que en els darrers tres enfrontaments el conjunt de Santi Rodríguez patia derrota. Doncs el malefici va seguir dissabte a la tarda al Pavelló d’Esports argentoní. I això que la primera part va ser igualada amb, fins i tot domini del Círcol a l’arribada al camí de vestidors. A la represa, però, l’encert en el tir maresmenc augmenta exponencialment al mateix temps que els badalonins es desinflen progressivament a pista.

Més Círcol al Maresme. El Sènior B visitava el feu del Calella en un duel directe en les aspiracions d’ascens de categoria de la Tercera Catalana a Segona. Duel preciós i igualat durant ben bé tot el partit. Primera part de taules absolutes i una segona amb mini breaks que s’anaven contrarestant a banda i banda de la pista. Als darrers 3 minuts, just després de veure els millors moments de la temporada, amb 5 punts per sota del marcador, el Círcol de Ricard Santiago i Jordi Garcia vol córrer massa per remuntar i comença a acumular errors en atac i en defensa, fruit de la precipitació i els nervis que fa que un Calella veterà i amb més ofici engruixí definitivament el marcador en un final no absent de certa tensió. Aquesta derrota del Sènior B és una pedra molt gran en el camí d’un ascens que es complica i molt. Ànims i a seguir treballant.

A Badalona, trobem l’altre focus d’atenció del dissabte a la tarda al bàsquet de Can Cartrons. A Casagemes amb el menú, aquesta setmana invertit Júnior A masculí – Cadet masculí Interterritorial.

Primerament el Júnior de Jordi Garcia i David Aldabert veien com unes males sortides a cadascun dels quatre períodes condicionava inexorablement el desenllaç de la seva derrota amb el Tona. Inici de 0-14 i un final on només anota 8 punts en 10 minuts. Tot plegat massa dur per pensar en un resultat diferent.

A continuació, el Cadet masculí Interterritorial tancava una dura setmana d’entrenaments, lesions i suport als Júniors amb una molt bona victòria davant el Santfeliuenc. Inici incert amb avantatge baixllobregatí. Posterior reacció local que passa a comandar les operacions fins ben bé el final del partit. Però en un minut delirant i boig els nois de Gerard Castro i Xesco Gotzens dinamiten, amb una successió fulgurant d’errades, un coixí de 10 punts i el Santfeliuenc es reenganxa al matx. Al final, en la loteria dels tirs lliures i a la darrera possessió el Círcol rubrica una victòria merescuda que és un gran premi a una de les setmanes més complicades de la temporada. Felicitats.

Cadet A - Santfeliuenc

Bona victòria del Cadet masculí Interterritorial davant el Santfeliuenc

En una altra jornada de líders i lideratges en joc, l’endemà diumenge, el dia arrencava fort amb un doble front simultani a primera hora del matí.

D’una banda, a Països Catalans, l’Infantil masculí feia un partit molt seriós davant el Ronçana. Els de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raül Millán van veure com el partit s’escolava dels dits en un final on la tàctica dels vallesans va superar un voluntariós i encara inexpert Círcol en aquestes situacions.

En l’altre front que encetava la jornada dominical i que obria més de 8 hores d’esport amb segell Círcol, el Júnior B femení sortia adormit en el seu enfrontament amb el Collblanc de L’Hospitalet de Llobregat. Tant que el matx es tenyeix de color riberenc. Les visitants aprofiten la letargia local, on manca intensitat, concentració i encert per comandar bona part dels guarismes. A les acaballes del partit, amb un Collblanc envelat, el Círcol ha d’aturar el temps i la sagnia anotadora rival que es desenganxava del rival. Un bàsquet a menys d’un minut pel final i un triple a la darrera possessió, dóna el triomf definitiu a un molt fluix partit global del Júnior B femení.

A continuació, en aquest nou Superdiumenge de bàsquet al Passatge de La Plana, un altre duel Círcol – L’Hospitalet. El líder de la Lliga a la Tercera Catalana, l’AESE visitava el Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila, un duel al pom més alt de la taula classificatòria. Bona arrencada local amb un parcial de 10-2 als primers minuts gràcies a una molt bona tasca defensiva i tirs alliberats. Al segon quart, progressiva reacció riberenca que de mica en mica retalla marges reequilibrant la situació. El Círcol però torna a prendre les regnes de l’encontre just abans del descans. A la represa, el plantejament defensiu de l’AESE talla la projecció de les noies de Lluís Alarcón i el conjunt de L’Hospitalet entra de nou definitivament al partit, deixant oberts uns darrers 10 minuts molt igualats i emocionants. El Círcol arrenca bé el darrer acte del partit i en 5 minuts esllangueix el marcador de manera definitiva, tot i el patiment final, amb un AESE que gairebé a la desesperada capgira l’electrònic. Al final, un Círcol entregat i amb ofici venç al líder de la Lliga i dóna un cop d’autoritat a la part més alta de la classificació.

Sènior fem - AESE

Gran victòria del Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila, davant el líder AESE

La matinal de bàsquet s’acabava a La Plana amb el partit del Júnior A femení que rebia al Boet Mataró. Un Círcol de menys a més, tant en defensa com en atac, en molts bons moments en l’ofensiva contra zona, acaba amb la resistència maresmenca que dura ben bé 50 minuts.

En paral·lel a la jornada a La Plana, el Sots21 B visitava el Sant Gabriel, la pista de l’UBSA. Allà, els nois de Santi Rodríguez va caure clarament en un mal darrer quart on encaixa un demolidor parcial de 23-2 absolutament resolutiu. Fins en aquest moment el Círcol resisteix l’escomesa dels adrianencs en una de les pistes més complicades de la Lliga i mantenint opcions vives de triomf. Però aquest terrible darrer període llença per la borda un molt bon treball. Ànims.

A la tarda de diumenge, tres cites per tancar el cap de setmana esportiu a Can Cartrons.

A La Plana, el líder de la Sots21 Preferent rebia al Ramon Llull del districte de l’Eixample de Barcelona per tancar aquest Superdiumenge de 8 hores d’esport, marca bàsquet, segell Círcol. El conjunt de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez derrotava clarament als barcelonins en un matx que es comença a esclarir a meitats del segon període, quan la resistència del Ramon Llull que surt molt fort s’ensorra per la pressió asfixiant de la defensa badalonina que recupera pilotes i obre una esquerda al marcador. A la sortida de vestuaris el partit entra en una fase de joc boja amb anades i vingudes i sense control. Al darrer quart, el Círcol recupera sensacions i el joc del segon acte i amplia la renda inexorablement fins a la botzina final.

Sots21 Pref - Ramon Llull

Clara victòria del Sots21 Preferent davant el Ramon Llull

Segona cita a Viladecavalls on el Júnior B feia un fluix partit davant d’un rival que a priori era inferior en joc coral i en individualitat al Círcol. A l’hora de la veritat són els locals que prenen la iniciativa al duel. Estan millor que el conjunt d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens que veuen com els superen en el rebot ofensiu sent permissius en segones i terceres opcions ofensives vallesanes. A la mitja part, el Viladecavalls comanda guarismes. Al tercer acte, les sensacions del Círcol milloren amb l’augment de les prestacions defensives que permet córrer a la contra i capgira el mitjó que no la tendència. I és que en cap moment el Viladecavalls no perd la fe en la victòria. Al final, tot es decideix des de la línia dels 4,60 perquè la majoria de tirs anotats són des de tir lliure, sobretot en un darrer minut on la diferència s’obre a la renda màxima definitiva. Triomf, és cert, però amb la sensació que cal millorar en molts aspectes. Ànims i a seguir treballant

La jornada del cap de setmana acaba al Nino Buscató, l’històric parquet del Pineda, el cuer de la Primera Catalana. El Sènior A, el Círcol Cotonifici guanyava als de l’Alt Maresme, després de desfer-se de la resistència local en els primers 10 minuts on aconsegueix empatar. Tot seguit, els de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer, David Molina i Manel Guajardo agafen velocitat de creuer per ampliar progressivament marges amb el pas dels minuts. El partit es trenca al segon quart amb una diferència de 10 punts que es consolida i es perllonga en els següents quarts fins als 17 punts finals. Aquest triomf va venir acompanyat d’una bona notícia pel primer equip masculí del Círcol. La derrota de l’Ademar, a casa, davant el Mataró, fa que el Círcol Cotonifici passi encapçalar la classificació de la Primera Catalana, això si, empatat amb el conjunt vermell i el Girona, amb el mateix balanç de victòries-derrotes

Més enllà de l’actualitat estrictament esportiva, un apunt d’actualitat per posar el punt final a “El Final de la Jornada” d’aquesta setmana. Des del passat dilluns dia 13, ja comencem a formalitzar les inscripcions pel Campus de Setmana Santa. Cada dilluns i dijous a partir de les 18.00 ens trobareu a la Secretaria del Círcol. Afanyeu-vos a confirmar la vostra reserva, ja que només amb la prereserva, ja hem tingut més de 80 persones interessades. Viu amb nosaltres la Passió pel Bàsquet en un entorn natural i esportiu únic i singular a L’Hospitalet de l’Infant, al Tarragonès, amb la millor companyia dels entrenadors de la casa. Viviu una Setmana Santa especial, diferent i inoblidable amb la pilota taronja de Can Cartrons com a protagonista i el darrer dia, diversió i adrenalina assegurada a Port Aventura. Us hi esperem!!

Campus web

I amb aquest recordatori tanquem un nou repàs a l’actualitat del cap de setmana a la secció més esportiva de la casa. Us esperem, la setmana que ve per seguir junts fent camí a la temporada 2016-2017 de bàsquet que ja encara el seu tram final.

Que tingueu molt bona setmana

Fins aleshores

Salut i cistelles